Tips / recensies van bezoekers van deze site en mijzelf


Deze tip heeft betrekking op reparatie van afgebroken bevestigingslipjes zijpanelen

 

TIP van mijzelf (Luc)  (23-01-2023)

 

Velen van ons hebben het al ervaren. Je verwijderd de zijpanelen van je R1200RT LC en een of meer van de wel zéér kwetsbare bevestigingslipjes breken af. Dit reparatiesetje is voor veel teveel $$ te koop in de USA maar ook gemakkelijk zelf te maken (lijkt mij) HIER de link naar de site van de verkopende partij. Om deze zelf te maken hoef je geen doe het zelf genie te zijn. Kijk zelf maar of jij het $40 (ex verzending) waard vind. Zie afbeelding beneden.


Deze tip heeft betrekking op reiniging van de velgen.

 

TIP van Wim (27-03-2022)

 

"Ik ben geen poetser. Liever rij ik op mijn RT :-) Toch heb ik laatst mijn velgen gepoetst. Deze waren behoorlijk vettig en vies. Als ik behoorlijk zeg, dan is het eigenlijk best extreem. Op aanraden van een vriend heb ik hiervoor een spuitfles Dasty gekocht bij de Wibra. Inspuiten en even laten inwerken en afspoelen met ruim water. TOP spul. Alle vuil en vet binnen no time verdwenen.


Deze tip heeft betrekking op verwarmde spiegels voor je motor.

 

TIP van Jeffrey (01-03-2022)

 

Het is een beetje knutselwerk en ik wist niet of het zou lukken maar de prijs is dusdanig dat het geen drama is als het "projectje" mislukt. Bij Ali Express dit kant en klaar setje gekocht om de spiegels van mijn RT te verwarmen.


Deze tip heeft betrekking op het gebruik van "Ride On" tegen lek rijden van motorbanden.

 

TIP van Andy (02-07-2021)

 

Mijn dealer (Simako Apeldoorn) adviseert het anti lekmiddel Ride on niet meer te gebruiken bij motoren met een bandendruksensor. Het middel verstopt een gaatje in de druksensor waarna deze vervangen moet worden. 


Deze tip heeft betrekking op een motorreis.

 

TIP van Laurent (13-06-2021)

 

Bij deze had ik graag een tip door gegeven in verband met een motorreis. Voor de eerste maal een reis geboekt bij That Motorreizen naar Oostenrijk Tirol

Wat een prachtige ervaring was dat

Zeer mooie routes verkregen voor op de gps en heel leuke en goeie hotels. Prachtige streek 


Deze tip heeft betrekking op Het plannen van motorreizen en met name het boeken van motorvriendelijke hotels. 

 

TIP van Joost (02-11-2020)

 

Hoi Luc, wellicht een tip voor de rubriek "Tip van bezoekers" op jouw (GEWELDIGE) site. Via deze link krijg je een overzicht van heel erg veel motorvriendelijke hotels


Deze tip heeft betrekking op een oplaadbare pomp (Xiaomi Portable Air Compressor) voor o.a. motorbanden. 

 

TIP van Eric (02-08-2020)

 

Misschien een oplossing voor de te korte ventielen bij de RT? ( zie Wat ging er mis ) en zo compact qua afmetingen voor onderweg.

 

Zie hier de beschrijving van deze pomp         

Onderstaand de unboxing video van de Xiaomi Portable Air Compressor      


Deze tip heeft betrekking op een van de vele GoPro bevestigingen voor de BMW R1200RT

 

Tip van Luc (31-07-2020)

 

Voor degenen die net als ik de GuardConcept bevestiging voor een GoPro willen kopen, heb ik een tip (waar de firma Wunderlich niet blij mee zal zijn) Zelf heb ik de originele GuardConcept gekocht, maar deze is ook voor een fractie van de prijs van bijna 80 euro te koop bij Ali Express. De bevestiging en ook de plaats voor het windscherm is perfect maar de prijs van Wunderlich is natuurlijk nogal over the top. Zoek op GoPro bevestiging R1200RT op Ali Express!!

 


Deze tip heeft betrekking op de geweldige ervaring die Laurent had met een motorhotel in Oostenrijk.

 

Tip van Laurent (28-06-2020)

 

Hierbij had ik graag een tip gegeven voor een uitstekend motorhotel Hotel Moser in Oostenrijk. Ben net terug van een 7 daagse Motorreis in Techendorf aan de Weissensee. Prachtig hotel, zeer lekker van eten en een gastvrouw die er alles aan doet om u tevreden te stellen. Prachtige routes verkregen vertrekkende aan het hotel. Overdekte stelplaats voor de motor super hotel!


Wellicht niet meer echt actueel voor nieuwere motoren, maar wel voor de tweewielers op leeftijd: LED verlichting.

 

TIP van Eric (06-06-2020)

 

Wellicht al achterhaald het item LED verlichting....? Maar ik heb zeer goede evaringen (nog op mijn GS) met LED van Hilox lighting Eindhoven (ex Philps) Zie: https://hilox.eu/h7-led-dimlicht-xtr-black-5700k-hilox-evolution

Het setje (alleen voor dimlicht) bestond uit; 1x een H7 XTR Black LED kit 5700K, plus CAN-bus module en led Driver.

Samen wel € 109,- maar probleemloos werkend met de BMW CAN-bus.


Ervaringen na aanschaf van de Wunderlich Marathon Scherm voor R1200RT / R1250RT (niet onbelangrijk om te vermelden is dat de tipgever 1.81 mtr lang is)

 

TIP van Marcel  (06-06-2020)

  • Vanmiddag kleine 50 km gereden met windkracht 4-5 :
  • Ruit iets omhoog kijk er overheen  verneem dat de druk afneemt bij de schouders..
  • In de hoogste stand geen gebulder van de wind.. je zit in een soort vacuüm.
  • Stukje snelweg  hoogste stand ( tegen-zijwind ) verneem je dat voorkant beweegt af en toe werken , scherm naar beneden, dan veel windgeruis..
  • Bij rukwinden in hoogste stand verneem je dat je af en toe een zetje krijgt,
  • Bij het nemen van een klaverblad  scherm hoogste stand merk je bij  het nemen van de bocht weerstand
  • Scherm in stand zodat ik er overheen kan kijken  bevalt goed maar ivm veel wind veel turbulentie.
  • *********dit heb je niet gelezen : bij een snelheid van 160-170  scherm niet te hoog doen gevoel dat er aan je stuur wordt getrokken…….
Binnenkort weer rijden bij minder wind, kijken hoe de bevinden dan zijn.
Wordt dus vervolgt.
Afbeelding beneden: Wunderlich Marathon Scherm.

In de tijd dat rijbewijzen en voertuig papieren nog echt van papier waren is het ook mij wel eens gebeurd dat je rijdt in niet waterdichte motorkleding en tegen verwachting in wordt overvallen door een stortbui. Na thuiskomst de papieren op de verwarming :-)

 

TIP van Wim:  (07-06-2020)

 

Ik doe mijn telefoon, beurs en motorpapieren, omdat ik deze altijd in mijn motorjas doe, altijd in een afsluitbaar diepvrieszakje. Hierdoor blijven deze bij regen altijd droog.


Op een motor is de ruimte om kleine of grote zaken op te bergen meestal toch redelijk beperkt. Iedere centimeter telt. Deze tip is voor de RT rijders die geen audio installatie op de tweewieler hebben.

 

TIP van Luc:  (07-06-2020)

 

Op de plaats waar normaal gesproken de speakers zitten als je de audio installatie hebt op je R1200RT LC of R1250RT LC, zit loze ruimte als je deze installatie niet hebt. Loze ruimte kan dus gebruikt worden als extra opbergruimte. Je moet een paar schroeven verwijderen, dus deze tip is niet geschikt voor zaken die je vaak nodig hebt. Beslis zelf maar wat je hier opbergen kunt. Wel zorgen dat je je torx setje bij de hand hebt :-)