Commentaren: 243
 • #243

  Motorstof.nl (woensdag, 23 september 2020 15:37)

  Leuke website, mocht je er over nadenken een keer een gastartikel voor ons te schrijven, neem dan gerust contact met ons op ;)

 • #242

  Onderstaande vraag van Eric......... (donderdag, 10 september 2020 18:47)

  Beste Eric,
  Het gastenboek is niet handig voor vragen aangezien deze niet persoonlijk beantwoord kunnen worden aangezien je email adres niet gevraagd wordt. Beter is om je vraag te stellen via het contactformulier.

  De oplossing van jouw dealer zou ik persoonlijk ook niet blij mee zijn. Geen mooie oplossing in mijn ogen. Zelf ben ik in het bezit van de BMW Navigator VI maar gezien de reviews van de XT zou ook ik graag de overstap maken naar dit apparaat. Ik verwacht dat er binnenkort wel een aftermarket oplossing op de markt komt voor aansluiten van de Zumo XT op de RT. Maar uiteraard heb jij hier niks aan op dit moment.

  Mocht iemand een oplossing hebben voor het probleem van Eric, dan hoor ik deze graag. Zelf heb ik hieromtrent nog niks weten te vinden op internet. Er zullen vast veel meer mensen zijn die in een oplossing geïnteresseerd zijn. Mocht ik een oplossing vinden / horen dat zal ik die direct op deze site kenbaar maken.

  MvG Luc

 • #241

  Eric (donderdag, 10 september 2020 18:26)

  Hallo Luc,
  Recent een Garmin Zumo XT bij Waypoint gekocht. Mijn BMW dealer heeft de voeding via het (speciale uitschakelbare) BMW contact aangesloten (BMW R 1200 RT 90 Yr. Edition 2013). Nu blijkt dat de Can-bus actief blijft (door een vragende Garmin omvormer) en het gevolg is dat de accu compleet wordt leeg getrokken. Een test uitgevoerd met een oudere Garmin 550 omvormer en deze werkt wel prima!
  Nu als oplossing de voeding van de XT via een haakse stekker op de (linker) contactdoos aangesloten. Dit betekent dat altijd de stekker verwijderd moet worden bij langer parkeren.
  Wie kent dit probleem en is er toch een andere oplossing?
  Groet, Eric

 • #240

  Camiel (vrijdag, 28 augustus 2020 19:24)

  Beste Luc,
  Ik volg deze site meerdere jaren maar heb niet eerder het gastenboek getekend. Zelf ben ik in het bezit van een RT van 2013, waar ik erg enthousiast over ben. Voor mij is deze site het startpunt als ik nieuws zoek over de RT toermotoren van BMW. Elke keer weer vind ik een of meerdere artikels op deze site waarin ik geïnteresseerd ben. Ik stel me zo voor dat het enorm veel werk is om een site als deze te onderhouden (gezien het grote aantal updates) Bij deze dus een bedankje voor je moeite. Het resultaat is in mijn ogen een puike site!!
  Camiel

 • #239

  Cees van der Aa (woensdag, 26 augustus 2020 20:36)

  Hallo Luc.
  Als liefhebber van de RT's van BMW vind ik jouw site echt genieten! Overzichtelijke site met interessante en leuke onderwerpen. Heerlijk om te browsen zonder overladen te worden met ongevraagde reclame.
  Groeten, Cees

 • #238

  Ramon Kroosdijck (maandag, 10 augustus 2020 16:39)

  Ik hoorde afgelopen weekend van het bestaan van deze site toen ik bij mijn BMW dealer tussen het speelgoed liep. Zelf heb ik (nog) geen RT, maar hij staat wel hoog op het verlanglijstje!
  De site is inderdaad heel erg de moeite waard zoals gezegd werd.
  Ramon

 • #237

  Chris Vandereijke (vrijdag, 31 juli 2020)

  Dag Luc.
  Via een kennis die zelf ook op een BMW rijdt, werd ik verwezen naar uw site. Ik proef uw enthousiasme in elke zin. Zelf heb ik een oudere GS van 2006 maar ondanks dat vind ik uw site zeer de moeite waard!
  Groeten vanuit België.
  Chris

 • #236

  Jos Verheul (vrijdag, 31 juli 2020)

  Prima website! Het bezoek was zeer de moeite waard.
  Dank.
  Jos

 • #235

  Ger Eleveld (vrijdag, 31 juli 2020 19:35)

  Hoi Luc,
  Jouw site vind ik in een woord geweldig! Zelf rij ik op een RT van 2015 en ben net als jij enorm blij dat ik deze motor kan rijden. Recent heb ik een GoPro hero 6 black gekocht. Binnenkort ga ik net als jij opnamen maken tijdens het rijden en een YouTube kanaal starten. Ik wacht nu alleen nog op de levering van de Ali versie van de GuardConcept. Bedankt voor die tip trouwens!
  Tot ziens op je site!
  Ger

 • #234

  Roland Verhoeven (zondag, 26 juli 2020 18:08)

  Hoi Luc,

  Vandaag ben ik de eerste keer op jouw site geweest.
  3 maanden geleden ben ik voor mijn motorrijbewijs geslaagd en sindsdien ben ik op zoek geweest naar een BMW R1150RT. Deze viel binnen mijn beperkte budget. Ik ben 23 jaar en ondanks het imago van BMW toermotoren ben ik er helemaal van onder de indruk. Diverse mensen hebben geprobeerd om mij ervan te overtuigen niet te beginnen op een zware toermotor. Maar eigenwijs als ik ben heb ik toch een R1150RT gekocht van 2002 met slechts 74000 km op de klok. Deze heb ik particulier gekocht in het oosten van het land waar ikzelf ook woon. Afspraak met de verkoper was dat ik een beurt zou laten doen bij een BMW dealer en dat alles wat buiten normaal onderhoud viel door hem betaald zou worden. Dat aanbod nam ik graag aan! Bij de onderhoudsbeurt werd helemaal niks verkeerds geconstateerd!! De motor was volgens de dealer in bijna nieuwstaat. Sindsdien heb ik 1200 km gereden en ik geniet elke rit weer. Op jouw site heb ik veel gelezen over de BMW Navigators en ook de GoPro's. Binnenkort zal ik een mooie foto maken van mijn RT voor de pagina Motoren van bezoekers.

  Groetjes
  Roland

 • #233

  Rob van der Geest (zondag, 28 juni 2020 18:29)

  Hallo Luc,
  Recent heb ik een R1200RT gekocht en daarna kwam ik na een aantal zoekopdrachten op jouw site terecht. De RT is 5 weken geleden geleverd en ik heb nu ongeveer 3000 km gereden. Wat een enorm verschil met mijn vorige motor, een Honda Deauville!! Het comfort en de rij eigenschappen zijn zoveel beter! Jouw site is echt een bron van informatie. Niet alleen over de RT maar ook over andere zaken die het motorrijden leuk maken.
  Bedankt voor je moeite!
  Rob

 • #232

  René (zondag, 28 juni 2020 18:18)

  Hoi Luc,
  Hartstikke bedankt voor je hulp. (je weet wel wat ik bedoel)
  Jouw site is informatief en vermakelijk en daarnaast is mij gebleken dat je een persoon bent met een groot (BMW) hart op de juiste plaats!!
  Groeten, René

 • #231

  Fred Versteeg (zondag, 07 juni 2020 19:55)

  Hoi Luc,
  Op deze regenachtige dag in het midden van het land heb ik de dag op internet doorgebracht. Daarbij kwam ik jouw site tegen. Wat een enorm leuke site heb jij opgezet!! Persoonlijk en informatief, zoals je zelf al schrijft in het voorwoord. Zelden kom ik een site tegen waar ik zo lang vertoef als de jouwe. Meestal is het klik, lezen en vertrekken. Hier was het anders. Op elke pagina werd ik nieuwsgieriger naar de volgende. Ik heb dus bijna alles bekeken en vervolgens motor4you.nl in mijn favorieten opgeslagen. Ga zo door en ik kom zeker regelmatig terug!!
  Groeten, Fred.

 • #230

  Martijn Loos (woensdag, 27 mei 2020 17:51)

  Afgelopen week heb ik mijn eerste BMW gekocht. Toen ik in je voorwoord las dat je niks had met het stoffige imago van dit merk kon ik een grijns niet onderdrukken. Ondanks dat BMW de afgelopen 10 jaar het best verkopende merk is, had ik hetzelfde gevoel qua imago. Blijkbaar onterecht gezien de verkoopcijfers. Dus ook ik heb uiteindelijk de drempel genomen en heb een R1200RT van 2017 aangeschaft :-) Na diverse proefritten op verschillende merken was de R1200RT mijn absolute favoriet. Wat een heerlijke en vooral ook comfortabele motor is dit!! Rijdt geweldig en ook gemakkelijk door het lage zwaartepunt. Jouw site vind ik trouwens al net zo indrukwekkend!!

 • #229

  Siem (donderdag, 21 mei 2020 18:15)

  Nadat ik deze site voor de zoveelste keer bezocht heb, vind ik het tijd om wat in dit gastenboek te schrijven. Feit dat ik hier regelmatig kijk, zegt natuurlijk al genoeg. Als BMW motorrad fan, en dan met name de RT's, vind ik het leuk hier rond te browsen. Je site is rustig, overzichtelijk, vol met (actuele) informatie en zeer prettig leesbare verhalen. Dit zal dus beslist niet mijn laatste bezoek zijn aan motor4you!!
  Siem.

 • #228

  Guido (RS rijder) (woensdag, 20 mei 2020 20:26)

  Goeie site!

 • #227

  sjaak (zaterdag, 16 mei 2020 15:26)

  Sinds enige tijd vervolg ik jou stappen op motor gebied.
  Buiten de toeval dat we beiden de zelfde motor in dezelfde kleur hebben,kijk ik veel naar zaken als navi en tips.
  Mijn motor is bwj 2016 en heeft nu voor het eerst binnen gestaan bij JJ suspension in Mill voor onderhoud aan zowel de voorvork als de achterzijde. Rij nu dus weer op een lekker verende Beamer.
  Een probleem met de Navigator 5( hij laadt niet meer op maar functioneert wel als hij aan de oplader hangt.). Vandaag toch een nieuwe Navigator 6 gekocht(in de aanbieding),doorslag voor mij,hoe niks aan te passen op de motor.
  Wens jou nog veel mooie kilometers toe.
  Groetjes Sjaak

 • #226

  Dennis (dinsdag, 05 mei 2020 20:24)

  Hoi Luc
  Het terugbrengen van het aantal pagina's is in mijn ogen inderdaad een verbetering. Ik volg je site al een hele tijd en ben steeds weer onder de indruk van de hoeveelheid informatie die je weet te verzamelen.
  Zelf rij ik al jaren op een BMW K75 maar ben nu op zoek naar een betaalbare R1200RT. Waarschijnlijk wordt het een luchtgekoelde versie van bouwjaar 2010 - 2013. Nieuwer dan dat gaat boven mijn budget.
  Gr. Dennis

 • #225

  Luc Horbach (beheerder van deze site) (zondag, 03 mei 2020 19:24)

  Onderstaand commentaar in dit gastenboek van Patrick R1200RS, is precies waar ik dit voor doe. Waarom ik moeite in deze site steek, met alles wat erbij hoort. Vergis je niet hoeveel tijd dit kost. Ik hoef niet dagelijks een veer in mijn reet te krijgen, maar zo nu en dan een compliment vind ik wel heel erg prettig. Ik ben ook maar een mens :-) Dank je wel Patrick, en .......... graag gedaan!

 • #224

  Patrick R1200RS (zondag, 03 mei 2020 19:15)

  Hoi Luc
  We hebben nu diverse keren contact gehad. Welke vraag ik je ook stel, je hebt altijd weer een antwoord voor mij. Jouw site vind ik geweldig, maar dat wist je al. Toch wil ik je daarnaast ook bedanken omdat je steeds weer hulpvaardig bent! We rijden beide een BMW met hetzelfde motorblok maar een verschillend model. Ik vind het super dat je de tijd neemt om dingen voor mij uit te zoeken waar je in eerste instantie geen antwoord op hebt. Je bent duidelijk een man met een groot (BMW) hart. Heel erg bedankt voor alles! Tot slot een oproep aan iedereen die een vraag of probleem heeft m.b.t. BMW motoren: Stel je vraag hier! Als Luc het niet weet zal hij je dat ook eerlijk vertellen.
  Luc, nogmaals, bedankt voor alles!
  Patrick.

 • #223

  Michel Kesteren (zaterdag, 02 mei 2020 14:35)

  Voor en ook na mijn recente aankoop van een R1250RT (Demo motor) heb ik regelmatig deze site bezocht. Veel informatie gevonden hier. De vele positieve feedback op deze site in het gastenboek verbaasd mij niet. Veel informatie en ook leuke persoonlijke stukken van jou.
  De eerste 500 kilometer op mijn nieuwe aanwinst zit er inmiddels op. Nu kan ik met zekerheid zeggen dat ik jouw enthousiasme over deze BMW volledig met je deel. Wat een heerlijke toermotor is dit!!

 • #222

  Ruud BMW RT (zondag, 19 april 2020 20:17)

  Zonder twijfel mijn favoriete RT site! Erg handig dat je een blog bijhoud. Regelmatig kijk ik ernaar om te zien of je zaken hebt toegevoegd en daarin word ik zelden teleurgesteld.
  Ruud

 • #221

  Henry Verhoeven (zaterdag, 18 april 2020 14:29)

  Min of meer toevallig kwam ik via een zoekopdracht in google op deze site terecht omdat ik mij aan het oriënteren ben op een actioncam (met name GoPro) voor op de motor.
  Veel informatie gevonden hier. Ook heb ik enkele van je video's bekeken die mij een goed beeld hebben gegeven van de kwaliteit van de videobeelden.
  Naast deze informatie ook diverse andere pagina's van deze site bekeken.
  Buitengewoon prettige website!

 • #220

  J. ter Aar (maandag, 13 april 2020 14:47)

  Site voor elk wat wils! Ook voor een niet BMW rijder zoals ik.
  Mooi.

 • #219

  Ferdy van Hout (zaterdag, 11 april 2020 17:53)

  Beste Luc.
  Gelijk val ik met de deur in huis: WAT EEN GEWELDIGE RT SITE HEB JE OPGEZET!!!
  Gisteren kwam ik hier terecht via BMW motor startpagina. Veel gezien. Veel gelezen. Vandaag terug gekomen om te controleren of ik niks gemist heb :-)
  Je bent 100% geslaagd in je opzet om een site te creëren die zowel persoonlijk als informatief is. Waar je het nodig vind ben je kritisch. Waar je het nodig vind ben je lyrisch. Het geheel leest lekker weg. (deze uitspraak heb ik uit dit gastenboek gejat)
  Normaal blijf ik nooit langer dan enkele minuten hangen op een website. Deze vormde een uitzondering. Het zal vast meespelen dat ik net als jij een RT fan en rijder ben.
  Dank voor het vele werk dat je ongetwijfeld in deze site gestoken hebt om tot dit resultaat te komen!!
  Groeten,
  Ferdy

 • #218

  Jack van Kronenberg (vrijdag, 03 april 2020 18:41)

  Beste Luc,
  De complimenten voor je zeer verzorgde de informatieve website over de BMW R1200RT LC. Ik ben me aan het oriënteren om na 33 jaar BMW K modellen te hebben gereden weer terug te keren naar de boxer en dan specifiek naar een R1200RT, ik rij de laatste 20 jaar K1200LT, 3 stuks, en daarvoor heb ik van af 1987 K100RT gereden, en 2 1100 LT's waaronder de special Edition. Begonnen met een Suzuki 500 in 1975, beginnersfoutje hahaha, en al naar een jaar overgestapt op een BMW R60/6, nieuw gekocht bij Notten in Brunssum, toen officiële BMW dealer. Altijd met mijn vrouw als duo gereden en dat willen we zolang het gaat blijven doen, veel vakanties in heel Europa gedaan in vrijwel alle landen behalve de Baltische Staten, en af en toe erbuiten zoals naar Marokko en IJsland. De BMW's hebben ons nooit in de steek gelaten en nu we wat ouder zijn wil ik weer iets lichters en moderners gaan rijden en lijkt ons de 1200RT de ideale opvolger. Zal wel de hydraulische bok gaan missen en de achteruit, maar jet BMW kennende is de motor wel goed uitgebalanceerd en zal het op de bok zetten nog wel lukken. Als ik jou verhalen zo lees dan zou ik eigenlijk moeten uitkijken naar een LC model als ik niet nieuw wil kopen. Nieuw zou het dan een 1250 moeten worden maar met alle opties hangt daar een zeer hoog prijskaartje aan. We zullen zien eerst maar eens allemaal gezond blijven, hopelijk kunnen we deze zomer toch onze geplande vakantie gaan maken . . . . met de LT of misschien al met een R1200RT LC?
  Groeten en ga door met de geweldige website. Jack

 • #217

  Jan van Kasteren (dinsdag, 10 maart 2020 18:46)

  Na een zoekopdracht kwam ik terecht op de pagina: FAQ, van jouw site.
  Bingo. Meteen antwoord op mijn vraag.
  Daarna de rest van jouw site bekeken. Niks op aan te merken! Gewoon een prima RT site!!
  +1 voor mijn favorieten :-)

 • #216

  Jelle van Leer (dinsdag, 10 maart 2020 16:33)

  Ik bezoek deze site heel regelmatig. Elke keer weer de moeite waard!
  Jammer genoeg heb ik zelf geen RT. Rij zelf op een K1300. Hopelijk vind ik snel een 1200RT. Dat is op het moment mijn droommotor.

 • #215

  Frank DeWaele (maandag, 09 maart 2020 18:14)

  Dag Luc
  Ik heb echt wel genoten van deze website. Een maand geleden heb ik mijn R1250RT gekocht. Vandaar dat deze site voor mij zeer interessant is. Dank voor alle informatie!
  Frank

 • #214

  Laurent Devriendt (zondag, 08 maart 2020 11:47)

  Hallo
  momenteel bezig aan mijn derde rt in mijn motor loopbaan
  Bij deze wens ik u proficiat met uw website ik heb nu deze nog maar toevallig ontdekt
  ik ben wel maar een mooi weer rijder maar reizen met de motor doe ik toch 2x per jaar
  zeer interessante website
  groetjes uit Bredene Belgie
  laurent.devriendt1@telenet.be

 • #213

  Koos (zaterdag, 29 februari 2020 16:50)

  Lang getwijfeld of ik een GS of een RT zou kopen (tweedehands) Via de nodige zoekopdrachten kwam ik o.a. op deze site terecht. Hier vond ik echt veel BMW informatie. Goede site!
  Mijn keuze is gevallen op een R1200RT LC van 2015 met net geen 20.000 km op de teller. Het (vermoedelijke) comfort ten opzichte van de GS heeft de doorslag gegeven. Komende week wordt de RT geleverd. Ik zal je een foto sturen voor de rubriek: "Motoren van Bezoekers".

 • #212

  Bart Venema (zaterdag, 29 februari 2020 15:11)

  Mooie overzichtelijke en informatieve site, Luc!
  Hier in het Noorden van Nederland is het weer niet veel beter en ik wacht met smart op betere tijden om mijn RT kilometers te laten maken.

 • #211

  Frank Hosper (vrijdag, 14 februari 2020 08:43)

  Mooie rapportage over de Dolomieten trip.

  Zelf ben ik zojuist naar Kerkrade verhuist en ik zoek aansluiting bij een toer club om eveneens deel te nemen aan mooie toer tochten.

  Is er iemand op dit forum die mij in de juiste richting kan sturen en me kan vertellen waar ik welkom geheten kan worden.

  Mvg
  Frank

 • #210

  J. Vrancken (zondag, 12 januari 2020 18:38)

  Deze site is een must voor elke RT rijder!

 • #209

  Rob Sjouke (woensdag, 01 januari 2020 13:39)

  Ik kwam op deze site omdat ik erg ben geïnteresseerd in de aanschaf van een BMW R1200RT, mijn huidige motor is een BMW RnineT na 14 jaar op een R 100GS PD te hebben gereden.
  Ik vind de NineT geweldig rijden en sturen maar ontbeer toch wel een beetje zitcomfort voor mezelf en de duo passagiere en dit vooral op de wat langere ritten.
  Wat vind ik dit een leuke site met zoveel informatie, ik kwam hier bij toeval terecht maar is nu al een favoriet!

 • #208

  John Knappers (zondag, 08 december 2019 15:21)

  Hoi Luc,
  Wat een prachtige reportage vanuit de Dolomieten!
  We hebben hem gedeeld op www.ikzoekeenmotor.nl vandaag.
  Leuk, dank, John

 • #207

  Steven (donderdag, 21 november 2019 14:12)

  Komend voorjaar krijg ik mijn eerste BMW ooit geleverd. Tevens is dit de eerste motor die ik nieuw gekocht heb. Mijn keuze is gevallen op de R1250RT met alle pakketten met uitzondering van de audio installatie. Jouw site heb ik intussen meerdere keren bezocht en dat heeft een hoop informatie opgeleverd.
  Gr. Steven

 • #206

  Jacco van der Aa (woensdag, 20 november 2019 19:44)

  Hoi Luc,
  Strakke website met een erg duidelijke structuur! (dat kom je ook niet elke dag tegen)
  Met veel plezier bekeken en gelezen.
  Jacco

 • #205

  Giovanni (zaterdag, 19 oktober 2019)

  Mooie site Luc!!

 • #204

  Dirk Venema (woensdag, 16 oktober 2019 17:07)

  Hallo Luc,

  Ik ben onder de indruk van je site!

  Sinds jaar en dag rij ik BMW boxers. De eerste was een R1100RT. Daarna de logische stap naar de R1150RT. Je voelt de R1200RT al aankomen :-) Daarvan heb ik het 2008 gehad en daarna het 2013 model waar ik nu nog steeds op rij. Komend seizoen hoop ik een mooie LC tegen het lijf te lopen. Geen idee of dit de 1200 of de 1250 wordt.
  Wat is wel weet is dat ik je site vaker zal bezoeken. Hier vind ik alles wat er te weten valt over de BMW boxers.
  Motorgroet uit Drente!
  Dirk

 • #203

  Michel (donderdag, 10 oktober 2019 19:20)

  Hoi Luc,
  Je hebt vanaf 2015 een hoop informatie verzameld en er een fantastische site van gemaakt. Mijn persoonlijke mening : jouw site is een must voor liefhebbers van BMW toermotoren.
  Gr. Michel

 • #202

  Andy Brouwer (vrijdag, 20 september 2019 14:13)

  Na een paar jaar rondgereden te hebben op een blauwe R1200rt lc uit 2015 was ik in d gelukkige omstandigheid dat ik een nieuw rode R1250 RT sport kon kopen , mijn eerste nieuwe motor sinds 1978.

  Wat me met 2700 km vooral is opgevallen:
  - de versnellingsbak is veel stiller en schakelt trefzekerder met minder speling, je hebt eigenlijk geen quickshifter meer nodig hoewel ook die soepeler werkt.
  - de afstelling van vering/demping is soepeler/comfortabeler geworden, op korte scherpe/knikken, het geheel voelt nu iets minder strak/sportief aan als in de oude road stand. Ik rij dus meestal met de vering in de Dynamic mode. De Road stand is uitstekend geschikt voor woon werkverkeer maar als je voor je plezier gaat rijden is de dynamic beter.
  - het blok loopt bij lage toeren soepeler (de kuip trilt dan ook minder) en het geluid is mooier meer boxer geworden, levert meer vermogen en heeft een hoger koppel maar gebruikt niet meer benzine (nog steeds 1:20)
  - Je hoort het verstellen van de nokkenassen in het uitlaatgeluid maar je voelt het niet als schok in de acceleratie, die loopt mooi vloeiend door.
  - de extra led lampen kunnen nu wel gelijktijdig met de dagrijverlichting branden
  - de knipper tijd van de knipperlicht is beïnvloedbaar door lang of kort op de schakelaar te drukken en is door de dealer ook afstelbaar naar een vaste stand (keuze uit meerdere vaste standen)
  - er zijn details in de kuip veranderd de radiatoren zijn vergroot en de voeten van de passagier lijken veel schonere droger te blijven
  - het dashboard is vrijwel ongewijzigd en dat vind ik totaal niet erg. Er zijn mensen die graag het TFT scherm op de RT gezien hadden maar het gerucht gaat dat je daar alleen het maximale rendement uit haalt met een BMW communicatieset. Ik heb zelf een Sena, de mensen met wie ik regelmatig rij ook dus vind ik het prima zo.
  De alarmmeldingen van het dashbord (ABS controle niet afgerond etc) zie ik nu ook op de navigatie verschijnen.

  In mijn ogen is de RT duidelijk beter geworden.

  Een kleine aanvulling: de typeaanduiding "sport" houdt o.a. een lage ruit op de kuip in, deze sport heeft wel de gewone ruit op de kuip

 • #201

  Willem (zondag, 15 september 2019 18:00)

  Ik lees zojuist jouw ervaringen met de Navigator VI. Ik deel je mening volledig!
  Mooie site ook :-)

 • #200

  Wiebe (dinsdag, 03 september 2019 16:33)

  Leuk, een dedicated R1200RT site!
  Op de valreep dit jaar een R1250RT gekocht. Een demo model met 4600 km op de klok. De beste toermotor die ik ooit gereden heb. Heel wat beter dan de Honda Pan European!
  Op je site staat alle informatie die ik zocht. Perfect!

 • #199

  Herman (zaterdag, 24 augustus 2019 12:46)

  Mooie site Luc!
  Veel relevante informatie voor de RT liefhebber en zo te zien erg up to date.

 • #198

  anjo van houten (vrijdag, 16 augustus 2019 08:50)

  N.a.v. je bericht van 07-03-2019: Standaarduitrusting R1250RT.
  Ik ben het volkomen met je eens: de extra accessoires kunnen zinvol zijn. Maar daar blijft het idd. bij. Althans als je, zoals ook ik, uitsluitend alleen op de motor zit. Maar heb je het (vele) extra geld er voor over, dan moet je het vooral doen.
  Mijn ervaring is helaas dat bij het zoeken naar een 2e hands model zonder die extra opties, àls je hem al vindt, deze zich in prijs niet of nauwelijks onderscheiden van de full-option modellen. Dealers beware......!

 • #197

  Chris (zaterdag, 20 juli 2019 17:27)

  Ik kan mij niet eens herinneren wanneer ik de laatste keer een gastenboek op een website heb "getekend". Lang geleden dus. Bijna 200 man gingen mij voor en ik heb geen negatieve reactie op je site kunnen ontdekken. Niet verwonderlijk. Het is een bijzonder fraaie site!! Ook ik ben begonnen op een chopper en via enkele naked bikes terecht gekomen bij de RT. De eerste heb ik overgenomen van een vriend (2006 model) Daarna een watergekoelde RT van een jaar oud gekocht. (2016)
  Elke rit op deze machine is een feest.

  Motorgroet uit de achterhoek.
  Chris

 • #196

  Arnoud (R1250GS) (zaterdag, 20 juli 2019 16:59)

  Hoi Luc,
  Ik ben geen RT rijder maar kwam toch terecht op jouw site via Google. Wat mij betreft dekt jouw domeinnaam motor4you.nl de lading beter dan r1200rt.nl. Voor elk wat wils zou ik denken nadat ik je site bekeken heb. Je hebt een prettige site in elkaar gedraaid. Prettig geschreven, vermakelijk en informatief. Zouden meer mensen moeten doen :-)

  Even over mijzelf:
  Ik ben 50 plusser en rij al sinds jaar en dag BMW motoren. Verknocht aan het merk is op mij wel van toepassing. Sinds enkele weken in het bezit van een nieuwe trots: de R1250GS. Voor de aanschaf heb ik op zowel de 1200 als de 1250 een uitgebreide proefrit gemaakt met de gedachte: veel verschil zal er niet zijn tussen die 2 motorfietsen. Foutje, bedankt! De 1250 rijdt rustiger (lees stiller) de trekkracht is merkbaar beter. Het is een verfijnde 1200.

  Mijn vakantie staat voor de deur. Bestemming Dolomieten................op de GS :-)
  Gr. Arnoud

 • #195

  Jos (vrijdag, 19 juli 2019 19:37)

  Beste Luc,
  Een vriend en collega RT rijder heeft mij het webadres gegeven van jouw site. Hij is een regelmatige bezoeker en ik begrijp nu ook waarom. Hier heb je overduidelijk veel tijd in gestoken. Ik heb de site van begin tot einde bekeken en ben onder de indruk. Een ding hebben we in elk geval gemeen: ons enthousiasme voor deze fantastische motor. Zelf rij ik sinds 2 jaar op het 2013 model. Het is mijn eerste BMW. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik jouw model mooier vind maar ondanks dat geniet ik van elke rit op mijn RT.
  Je site staat in mijn favorieten dus ik kom hier vast weer terug.
  Groeten,
  Jos

 • #194

  Joost Verbeek (zaterdag, 13 juli 2019 17:50)

  Ik twijfelde of ik een RT of de RS zou kopen. Na het lezen van deze site ga ik toch voor de RT.
  Mooie site.

  Gr. Joost