Commentaren: 277
 • #277

  R1250RT (zaterdag, 27 november 2021 17:09)

  Beste Luc,
  Ik volg jouw site al geruime tijd en waardeer deze zeer. Gezien het aantal updates moet het jou heel wat tijd en moeite kosten om dit te realiseren. Persoonlijk ben ik dus ook blij om in het dagboek te lezen dat je de komende jaren van plan bent om deze site in de lucht te houden en te updaten. Volgens mij spreek ik voor meer mensen als ik zeg: dank voor alle moeite en tijd die je hierin steekt.
  Met vriendelijke groet van een R1250RT rijder!

 • #276

  Gaston de Ruiter (dinsdag, 23 november 2021 10:15)

  Mooie site en lekker leesbaar geschreven , top.

  ivm uw happening auto te laat en zonder richtingaanwijzer naar links gaan en aansluitend je @val@. dit is de reden dat ik een dubbel camera systeem op mijn motor heb geinstaleerd, Niet duur (een 120euro) makkelijk te instaleren met een centraal opslag kastje onder de buddy.
  Bij mij zit het er nu 3 jaar onder en nog steeds zeer tevreden over de kwaliteit en je kunt via je smartphone beelden opslaan en bekijken. Wat elke gebeurtenis heeft u dan iig beelden voor de verzekering die stelt dan de automobilist aansprakenlijk.

  Banden, ik heb laatst de Bridgestone T32 GT laten plaatsen en uitermate tevreden over deze band onder alle omstandigheden een veilig gevoel.

  fijne dag verder en vooral blijven genieten

  Gaston de Ruiter

 • #275

  Wouter (zaterdag, 30 oktober 2021 15:12)

  Mooie en zeer informatieve website!
  Deze is gelijk al toegevoegd aan mijn favorieten.

 • #274

  Antoine (zaterdag, 28 augustus 2021 18:47)

  Gelukkig dat je site weer bereikbaar is. Ik moet bekennen dat ik even bang was dat je ermee gestopt was. Gelukkig niet dus!

 • #273

  Quincy (woensdag, 25 augustus 2021 15:23)

  He Luc,

  Wat een toffe website! Ik zag dat je af en toe ook wat BMW gerelateerd nieuws op de website plaatst, bij deze wil ik kenbaar maken dat we ook vanuit Motorstof.nl regelmatig motornieuws vanuit de Duitse hoek plaatsen, dus mocht je hier iets interessants bij zien zitten dan ben je uiteraard vrij om dat ook hier te delen. Ga zo door!

  Groeten,

  Quincy

 • #272

  Ferdy (maandag, 16 augustus 2021 16:14)

  Straight to the point en overzichtelijk!
  Mooie site!

 • #271

  P. Smeets (zondag, 15 augustus 2021 12:11)

  Beste Luc,
  Veel informatie op jouw site gevonden. "Helaas" rij ik nog op het oude model RT van bouwjaar 2012. Op dit moment ben ik op zoek naar een RT LC en zal gezien mijn budget uitkomen op bouwjaar 2015 ongeveer. Net als jij vind ik het model strakker en sportiever dan mijn huidige RT die qua rijden overigens fantastisch bevalt! Jouw site zal ik hoe dan ook blijven volgen.
  Gr. Paul

 • #270

  Jan Kalwij (dinsdag, 10 augustus 2021 22:21)

  Op de eerste plaats mijn complimenten voor deze interessante website.
  Ik ga mijn RT uit 2016 dit najaar inruilen voor een nieuwe. Ik gebruik de RT vooral voor woon werk, daar is ie ideaal voor.
  Ik denk dat met het nieuwe TFT scherm en een app op de telefoon je doelbewust van A naar B kunt navigeren. Echter voor het uitstippelen en rijden van leuke (vakantie) routes vrees ik dat bijvoorbeeld Garmin een veel betere ondersteuning biedt dan een smartphone met een mooi scherm. Of zou BMW binnen een half jaar de navigatie op het niveau van Garmin kunnen krijgen?

 • #269

  Patrick Verhoeven (vrijdag, 30 juli 2021 17:27)

  Hoi Luc,
  Toen ik bij de dealer was voor een onderhoudsbeurt voor mijn RT van 2008 werd ik door een andere klant gewezen op deze site. Ik heb de site van a tot z bekeken en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de vele verschillende informatie die hier te vinden is. Tot het volgende bezoek!
  Patrick

 • #268

  Rik (dinsdag, 06 juli 2021 17:55)

  Super site Luc!!

 • #267

  Daan Verkerk (dinsdag, 06 juli 2021 17:46)

  Beste Luc,
  Genoten van het bezoek aan jouw site. Veel informatie gevonden die waardevol is voor mij.
  Zelf ben ik, net als jij, in het bezit van een RT van 2014 en ook ik zie tot nu toe geen rede om over te stappen op het 2021 model. Mooi display maar het model is nagenoeg gelijk gebleven.
  Groet en tot ziens op jouw site.
  Daan

 • #266

  Giovanni (donderdag, 01 juli 2021 17:05)

  Vandaag een 1200RT van 2007 gekocht. Tijdens de proefrit was ik na de eerste kilometers verkocht. Wat een heerlijke fiets is dit!

 • #265

  Erik (dinsdag, 29 juni 2021 12:38)

  Snel het laatste nieuws. (ik kan het weten als regelmatige bezoeker) Alles is gemakkelijk te vinden. Geen vervelende reclame banners. Misschien niet het meest vooruitstrevende design maar oogt fris en niet gedateerd. Eigenlijk gewoon een site zoals een site hoort te zijn!
  Groeten, Erik

 • #264

  Luc Horbach (beheerder van deze site) (vrijdag, 18 juni 2021 18:02)

  Reactie op onderstaand verhaal van de "Belgische motorrijder"
  Ik reageer in het gastenboek zelden op bezoekers en hun inbreng in het gastenboek. Toch wil ik deze man / vrouw bedanken voor het heldere verhaal dat echt verteld MOET worden. Voor mij is dit echt een rede om niet tot aankoop van de nieuwste R1250RT, model 2021, over te gaan. Hoe mooi ik het grote digitale display ook vind, ik lees toch echt te vaak negatieve beoordelingen. Ik kan mij niet voorstellen dat BMW deze terugkerende negatieve kritiek naast zich neer gaat leggen. We gaan het zien in de toekomst.

 • #263

  Belgische motorrijder (donderdag, 17 juni 2021 18:00)

  Na enige tijd geen motor meer te hebben ben ik opnieuw op zoek gegaan naar een ideale tourmotor. De R 1250 RT kwam er voor mij als beste uit.
  Ik heb 2 testritten gedaan via een lokale BMW dealer.
  Bij de eerste heb ik mij gefocust op de motor, wind, versnellingen, … alles behalve de navigatie.
  Bij de tweede wou ik, na de vele negatieve berichten te hebben gelezen, de navigatie en koppeling met de smartphone (iPhone) testen. (Ik ben tevens Apple ontwikkelaar en ken dus goed de iPhone)
  En ja, jammer genoeg kwamen al de gekende problemen naar boven:

  - Lange opstart Bluetooth, WiFi.
  - Volume navigatiestem veel te stil en niet instelbaar. (SENA headset) Bij afspelen muziek was dit ook te stil maar door de muziek app te openen en dan het Bluetooth-volume te verhogen komt dit goed. Doordat de navigatie via de connected app loopt helpt op de volume knoppen drukken daar niet. Dit is volgens mij niet goed opgevangen door BMW ofwel is er een andere manier om dit alsnog te verhogen. In de app zelf staat het volume maximaal maar dit is niet voldoende. (Het Bluetooth-volume staat te laag en is niet aanpasbaar)
  - Bij binnenkomende telefoonoproep tijdens navigatie is de kans groot dat de verbinding verbroken geraakt en is het een hel om weer verbonden te geraken. Dit is niet altijd maar als het gebeurt is het een ramp. Om terug te verbinden en de navigatie verder te gebruiken moet je:
  - motor stilzetten
  - app afsluiten
  - minstens enige tijd wachten (> x minuten)
  - motor aanleggen
  - wachten totdat Bluetooth actief is
  - app starten
  - …
  Heb zelf eens de iPhone volledig moeten herstarten om de verbinding weer tot stand te krijgen.

  Voor mij was het genoeg om alvast (voorlopig?) geen bestelling te plaatsen.
  Ik wil geen motor kopen met dergelijke problemen en ben blij dat ik dit ervaren heb met een testmotor en NIET nadat ik mijn geld erin gestoken heb.

  Ik was uiteindelijk wel teleurgesteld want het was een leuke motor om mee te rijden. Hopelijk komt gelijkaardig systeem naar de GS en andere en dan zal BMW hun problemen wel eens deftig moeten aanpakken.

 • #262

  Paul (donderdag, 17 juni 2021 17:09)

  Via motor startpagina jouw site gevonden. Ik heb er met plezier 20 minuten doorgebracht, wat voor mij erg lang is. Dat geeft aan dat er veel te zien en te lezen valt. Mijn voornemen is om regelmatig weer eens binnen te vallen. Goede site!
  Paul

 • #261

  Jan-Jaap (dinsdag, 15 juni 2021 17:18)

  Hoi Luc,
  Gastenboeken tekenen op websites is niet iets wat ik vaak doe. Voor jou maak ik een uitzondering. Via deze weg wil ik je nogmaals hartelijk danken voor je hulp en uitleg m.b.t. mijn nieuwste aanwinst, de BMW Navigator VI. Misschien mijn gebrek aan creativiteit :-) Ik twijfel eraan of ik er zonder jouw hulp uitgekomen was. Dank voor de moeite! Dit soort hulpvaardigheid is tegenwoordig niet vanzelfsprekend.
  Super site en dito webmaster.
  Gr. Jan-Jaap

 • #260

  Joost R1250GS adventure (zaterdag, 15 mei 2021 21:24)

  Hi Luc,
  Mooie site! Niet alleen voor RT rijders, maar ook voor andere (BMW) motorrijders. Ik heb echt genoten van het bezoek aan jouw site. Veel informatie en voor elk wat wils. Zonder twijfel een van de beter persoonlijke websites!!
  Groeten, Joost

 • #259

  Carim (zondag, 09 mei 2021 12:20)

  Ik hoorde van deze site van collega motorrijders na een toertocht. Het bezoek aan jouw site vond ik meer dan de moeite waard. Informatief en overzichtelijk. Echt top!!

 • #258

  Laurent Devriendt (zaterdag, 24 april 2021 19:48)

  Beste Luc
  Bij deze wens ik u een dikke proficiat voor uw inzet om alle gestelde vragen op te lossen
  Ben na bezoek op uw website steeds opgewekt
  Na het sturen van mijn mails aan u een zeer degelijke oplossing uit de bus gekomen
  Hopelijk blijft uw website nog heel lang in gebruik
  Vele bmw rijders zijn er dik tevreden over
  groetjes uit Bredene

 • #257

  Oscar (zondag, 28 maart 2021 16:06)

  Beste Luc,
  Vorig jaar hebben wij contact gehad naar aanleiding van de elektronica problemen die ik had met mijn RT. Uiteindelijk zijn deze naar tevredenheid opgelost. Sindsdien ben ik een trouwe bezoeker van jouw informatieve site. Wekelijks klik ik even binnen (zoals jij dat noemt) Zo blijf ik op de hoogte van alle BMW motorrad nieuws.
  Gr. Oscar

 • #256

  J. Vriesema (dinsdag, 23 februari 2021 18:49)

  Zojuist je dagboek weer gelezen. Jouw manier van schrijven brengt vaak een glimlach op mijn gezicht en ik durf toe te geven dat ik enigszins jaloers ben op jouw prettige vermakelijke manier van schrijven. Heerlijke site!
  Groeten van de andere kant van het land!
  Jesse.

 • #255

  Pieter van der Voorn (zondag, 21 februari 2021 18:00)

  Luc,
  Afgelopen week werd mijn recente aankoop netjes thuis afgeleverd. Het zal geen verrassing zijn dat het gaat over een BMW R1250RT. Niet de nieuwste met het volledig digitale display maar voor mij toch de mooiste (en duurste) motor die ik ooit gekocht heb! Ik ben dan ook super trots op mijn aankoop. Voordat ik tot de aankoop besloot heb ik heel erg veel gelezen op deze site. Motor4you is echt een bron van informatie! Ook negatieve punten worden vermeld en dat maakt het voor mij erg geloofwaardig en eerlijk. Top site die ik nog heel erg vaak zal bezoeken!!
  Pieter.

 • #254

  Gerard (vrijdag, 19 februari 2021 18:14)

  Hoi Luc,
  We hebben laatst email contact gehad en wil je via dit gastenboek nogmaals bedanken voor je hulp en je informatieve website! Ik wens je een mooi motorseizoen!
  Gerard

 • #253

  Jakko (donderdag, 04 februari 2021 17:13)

  Momenteel rij ikzelf ook op de R1200RT LC, bouwjaar 2015. Dit jaar gaat deze ingeruild worden voor de nieuwe R1250RT mèt het digitale display :-) Het model is niet heel veel veranderd maar na 6 jaar op de 1200 gereden te hebben, vind ik het de moeite waard om over te stappen.
  Jouw site is voor mij het startpunt als ik nieuws of informatie zoek over BMW motoren en dan vooral de RT. Jouw blog geeft aan hoeveel tijd je steekt in het updaten van je site. Indrukwekkend aantal updates mag ik wel zeggen!! Daarnaast lees ik graag jouw persoonlijke stukken. Jouw enthousiasme voor motorrijden, motoren en met name de BMW RT straalt ervan af. Zelf heb ik ook gespeeld met de gedachte een motorsite op te starten maar ik denk niet dat ik deze kan overtreffen. Ècht super!

 • #252

  Noud Simons (zaterdag, 23 januari 2021 18:33)

  Groeten en complimenten van een plaatsgenoot. Prima site Luc!

 • #251

  Paul (zaterdag, 23 januari 2021 18:31)

  Hallo Luc,
  Al meer dan 3 jaar bezoek ik jouw site regelmatig. Niet dagelijks maar zeker wel wekelijks. Net als jij ben ik een BMW Boxer RT fan. Dit al 24 jaar!! Langer dan jij dus :-) Eigenlijk wil ik, net als velen voor mij, zeggen dat ik jouw RT site zeer waardeer!
  Paul.

 • #250

  Robert (zaterdag, 23 januari 2021 18:24)

  Mooi, informatief, duidelijk, relevant, actueel en vermakelijk. Dit zijn termen die bij mij opkomen als ik jouw site bekijk. Eigenlijk dus gewoon: complimenten voor jouw site!
  Robert

 • #249

  Maurice Joosten (dinsdag, 12 januari 2021 18:34)

  Beste Luc en bezoekers van deze site,
  Net als Ruud (zie beneden :-) ben ik door Luc geholpen. Bij mij betrof het een technisch issue waarvan ik de oorzaak niet heb kunnen achterhalen. Niet geschoten is altijd mis. Daarom de stoute schoenen aangetrokken en Luc een mail gestuurd met mijn hulpvraag. Na maar liefst 17 mails heen en weer is de oorzaak achterhaald. Wat mij betreft sluit ik mij volledig aan bij Ruud: hulde aan de site en vooral ook aan Luc voor de tijd en moeite die hij steekt in de site en zijn hulp aan anderen. Tegenwoordig is dit echt niet meer vanzelfsprekend!
  Dank en groeten,
  Maurice

 • #248

  Ruud (zondag, 27 december 2020 22:36)

  Luc heeft mij vandaag écht handige tips gegeven voor de routeplanner. Dit inclusief hoe de routes het meest makkelijk op de navigator zijn te laden. #Hulde

  Een groot compliment is op zijn plaats voor de website en de wijze waarop hij veelal BMW-rijders faciliteert.

 • #247

  Willem Otten (vrijdag, 25 december 2020 18:29)

  Hoi Luc,

  Op de valreep in 2020 een bericht in het gastenboek van een regelmatige bezoeker van je site..... ik dus.
  Ik bezoek jouw site al enkele jaren zeer regelmatig maar heb nooit de tijd genomen om het gastenboek te tekenen. Ik las je persoonlijk bericht in het Dagboek en het eerste wat ik dacht was: dat had ikzelf geschreven kunnen hebben. Wat een gigantisch k*tjaar is 2020 geweest. Ook ik ben net als jij een motorrijder die enorm gesteld is op zijn vrijheid en het gebrek aan vrijheid dit jaar ervaar ik als ....... ja als wat eigenlijk? Als een jaar dat ik niet meer hoef mee te maken. Laten we het daar maar op houden. We zitten dus op dezelfde golflengte :-)

  Jouw site is nu al meer dan 5 jaar online. Ik verbaas me erover dat ik elke keer als ik deze bezoek er weer iets nieuws te vinden is. Als het geen echt motornieuws is, dan wel een door jezelf geschreven (persoonlijk) stuk. En veel van die stukken zijn op een toegankelijke en vermakelijke manier geschreven. Eigenlijk ben ik wel jaloers op jouw "schrijfkunsten". Hoe dan ook, ik ben niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste die jou hier bedankt voor een site die informatief en vermakelijk is.

  Tot slot: zelf rij ik op een R1200RT van 2013 waar ik heel erg tevreden over ben.
  Groeten,
  Willem

 • #246

  Jos van Meel (zondag, 20 december 2020 17:50)

  Hoi Luc,
  Jouw site bestaat al sinds 2015 maar pas sinds begin 2020 ben ik op de hoogte van het bestaan. De rede daarvoor is waarschijnlijk dat ik pas sinds eind 2019 in het bezit ben van een BMW RT. Het heeft even geduurd voordat ik het licht zag en een RT kocht. Wat een geweldige motor is dit! Sinds ik jouw site ontdekt heb, bezoek ik deze enkele keren per week. Op motor4you heb ik al veel informatie en tips gelezen en ook diverse ideeën opgedaan. Ik blijf je site regelmatig bezoeken. Hopelijk ga je hier nog lang mee door!
  Groeten, Jos

 • #245

  philip (vrijdag, 20 november 2020 15:19)


  Beste Luc,
  Sinds kort ben ik in het bezit van een 2015 BMW R1200RT San Marino Blue, ter vervanging van een 2006 R1200RT.
  Ik heb al veel leesplezier beleefd, en al heel wat nuttige info kunnen ophalen via motor4you.nl...
  Bedankt voor de moeite die je doet om de site interessant te houden.
  groeten, Philip


 • #244

  Chris Zonneveld (donderdag, 19 november 2020 14:05)

  Hallo Luc en andere BMW liefhebbers,

  Graag wil ik wat ervaringen delen na een jaar BMW R1200 RT en een jaar BMW R1250 RT.
  Wat achtergrond, begonnen op een tweedehands Suzuki T 250 in 1974, daarna uitsluitend nieuwe motoren gekocht. 6 x Honda(500/550/750/900) en sinds 15 februari 1982 werd het BMW. De eerste twee betroffen R100RT en daar heb ik heel goede herinneringen aan. Veel bergruimte, comfortabel ook door die geweldige Nivomats waardoor de motor altijd horizontaal lag. Vooral met vakantiebepakking bleef de motor prima sturen. Toen BMW de boxers leek af te serveren over op de K-serie. Daarvan twee maal een K100RT en van 1992 tot aan 2018 een K1100LT in bezit gehad. Vooral die 1100 had een heerlik soepel motorblok, gevoelsmatig soms een soort electromotor af en toe die, zeker gezien het aanwezig koppel, veel tekort gegeard was. Ruim 5000 tpm bij 120 km. Wel miste ik de hanteerbaarheid van de boxer en lag het zwaartepunt voelbaar hoger. Toen er weer ruimte, ook financieel, kwam rondgekeken of een terugkeer naar de boxer mogelijk was. Wilde weer wat beleving en vooral hanteerbaarheid. Jubileumactie vanwege het 90 jarig bestaan leverde een proefrit op een R1200RT op en dat voelde, ondanks de regen, wel wat als thuiskomen. Het wat bokkige gedrag weet ik aan een verse, want nog geen 5000 km gereden, fiets. De stabiliteit voelde grandioos en minder dan 4000 tpm op de snelweg was prettig. De remmen waren ronduit fantastisch en hieraan merkte je wel tientallen jaren evolutie. Ook het schakelen ging soepeler als bij de vier cylinders. Eind augustus 2018 kon ik hem ophalen, helaas weer in de regen. Weet echt wel dat een twee cylinder minder soepel oppakt maar de motor sloeg af toen ik bij 2000 tpm in de derde versnelling gas gaf en lag net niet op straat binnen 40 kilometer op de eerste rit. Ach nieuwigheid, denk je dan nog, het zal wennen worden. Wat niet wilde wennnen was dat belachelijk hoge stationaire toerentaL van 1150 tpm en het koffiemolen geluid daarbij. Mijn oude R100 RT’s klonken stationair prachtig bij nog geen 900 toeren en sloegen nooit af. Milieu vereist armere mengsels dat begrijp ik, maar afslaan. Toen eind september 2018 de R 1250 werd aangekondigd met die twincamtechniek voelde ik me bekocht en begreep ik de haast waarbij BMW zo snel mogelijk de R 1200 verving. In een jaar tijd toch 14 dKm gereden met de R 1200. Geweldige korte vakantie met mijn zoon gehad naar Zuid Frankrijk. Genoten van het snelwegcomfort en ook de snellere binnenwegen waren een genot. Laagtoerig door dorpjes toeren was minder en in feite kun je onder de 2200 toeren niet relaxed rijden. Ik weet het, het is geen Harley, maar dat ik niet met 1500 toeren kan cruisen stoorde me vooral omdat de versnellingsindicator me hier regelmatig toe verleidde. Begin september 2019 een proefrit aangevraagd op een R 1250RT om te weten of ik daar wel maatjes mee kon worden. Ondanks de nog versere fiets was alles anders. Liep 100 toeren rustiger stationair en klonk daarbij beter. Onder meer door de nokkenasmorseketting was het blok rustiger. Het hogere koppel is goed merkbaar maar het al van kiet gaan vanaf stationair toerental is een verademing. Afslaan is niet meer aan de orde en ook bij snelweggebruik draait het blok mooier rond. Mijn 1200 trilde licht bij 120 km/u en dat nam wel wat af na 10 dKm. Als je de gemeten koppelkrommes vergelijkt valt op dat de 1200 nooit onder de 2000 gemeten wordt terwijl de 1250 tot onder de 1500 resultaat geeft en dat is ook precies wat ik voel.
  Conclusie is duidelijk voor mij, BMW heeft de 1200 in een poging het vermogen op het peil van de concurrentie, lees KTM, Ducati, Triumph te krijgen te ver opgepept om binnen de milieunormen een mooi soepel draaiend blok te krijgen. Dit zal er ook toe bijgedragen hebben dat vaste afnemer Koninklijke Marechaussee nu op Yamaha FJR 1300’s rondrijdt. Door Corona zat een tripje Zuid Frankrijk er dit jaar helaas niet in en staat de teller nog niet hoger dan een dikke 11 dKm.

 • #243

  Motorstof.nl (woensdag, 23 september 2020 15:37)

  Leuke website, mocht je er over nadenken een keer een gastartikel voor ons te schrijven, neem dan gerust contact met ons op ;)

 • #242

  Onderstaande vraag van Eric......... (donderdag, 10 september 2020 18:47)

  Beste Eric,
  Het gastenboek is niet handig voor vragen aangezien deze niet persoonlijk beantwoord kunnen worden aangezien je email adres niet gevraagd wordt. Beter is om je vraag te stellen via het contactformulier.

  De oplossing van jouw dealer zou ik persoonlijk ook niet blij mee zijn. Geen mooie oplossing in mijn ogen. Zelf ben ik in het bezit van de BMW Navigator VI maar gezien de reviews van de XT zou ook ik graag de overstap maken naar dit apparaat. Ik verwacht dat er binnenkort wel een aftermarket oplossing op de markt komt voor aansluiten van de Zumo XT op de RT. Maar uiteraard heb jij hier niks aan op dit moment.

  Mocht iemand een oplossing hebben voor het probleem van Eric, dan hoor ik deze graag. Zelf heb ik hieromtrent nog niks weten te vinden op internet. Er zullen vast veel meer mensen zijn die in een oplossing geïnteresseerd zijn. Mocht ik een oplossing vinden / horen dat zal ik die direct op deze site kenbaar maken.

  MvG Luc

 • #241

  Eric (donderdag, 10 september 2020 18:26)

  Hallo Luc,
  Recent een Garmin Zumo XT bij Waypoint gekocht. Mijn BMW dealer heeft de voeding via het (speciale uitschakelbare) BMW contact aangesloten (BMW R 1200 RT 90 Yr. Edition 2013). Nu blijkt dat de Can-bus actief blijft (door een vragende Garmin omvormer) en het gevolg is dat de accu compleet wordt leeg getrokken. Een test uitgevoerd met een oudere Garmin 550 omvormer en deze werkt wel prima!
  Nu als oplossing de voeding van de XT via een haakse stekker op de (linker) contactdoos aangesloten. Dit betekent dat altijd de stekker verwijderd moet worden bij langer parkeren.
  Wie kent dit probleem en is er toch een andere oplossing?
  Groet, Eric

 • #240

  Camiel (vrijdag, 28 augustus 2020 19:24)

  Beste Luc,
  Ik volg deze site meerdere jaren maar heb niet eerder het gastenboek getekend. Zelf ben ik in het bezit van een RT van 2013, waar ik erg enthousiast over ben. Voor mij is deze site het startpunt als ik nieuws zoek over de RT toermotoren van BMW. Elke keer weer vind ik een of meerdere artikels op deze site waarin ik geïnteresseerd ben. Ik stel me zo voor dat het enorm veel werk is om een site als deze te onderhouden (gezien het grote aantal updates) Bij deze dus een bedankje voor je moeite. Het resultaat is in mijn ogen een puike site!!
  Camiel

 • #239

  Cees van der Aa (woensdag, 26 augustus 2020 20:36)

  Hallo Luc.
  Als liefhebber van de RT's van BMW vind ik jouw site echt genieten! Overzichtelijke site met interessante en leuke onderwerpen. Heerlijk om te browsen zonder overladen te worden met ongevraagde reclame.
  Groeten, Cees

 • #238

  Ramon Kroosdijck (maandag, 10 augustus 2020 16:39)

  Ik hoorde afgelopen weekend van het bestaan van deze site toen ik bij mijn BMW dealer tussen het speelgoed liep. Zelf heb ik (nog) geen RT, maar hij staat wel hoog op het verlanglijstje!
  De site is inderdaad heel erg de moeite waard zoals gezegd werd.
  Ramon

 • #237

  Chris Vandereijke (vrijdag, 31 juli 2020)

  Dag Luc.
  Via een kennis die zelf ook op een BMW rijdt, werd ik verwezen naar uw site. Ik proef uw enthousiasme in elke zin. Zelf heb ik een oudere GS van 2006 maar ondanks dat vind ik uw site zeer de moeite waard!
  Groeten vanuit België.
  Chris

 • #236

  Jos Verheul (vrijdag, 31 juli 2020)

  Prima website! Het bezoek was zeer de moeite waard.
  Dank.
  Jos

 • #235

  Ger Eleveld (vrijdag, 31 juli 2020 19:35)

  Hoi Luc,
  Jouw site vind ik in een woord geweldig! Zelf rij ik op een RT van 2015 en ben net als jij enorm blij dat ik deze motor kan rijden. Recent heb ik een GoPro hero 6 black gekocht. Binnenkort ga ik net als jij opnamen maken tijdens het rijden en een YouTube kanaal starten. Ik wacht nu alleen nog op de levering van de Ali versie van de GuardConcept. Bedankt voor die tip trouwens!
  Tot ziens op je site!
  Ger

 • #234

  Roland Verhoeven (zondag, 26 juli 2020 18:08)

  Hoi Luc,

  Vandaag ben ik de eerste keer op jouw site geweest.
  3 maanden geleden ben ik voor mijn motorrijbewijs geslaagd en sindsdien ben ik op zoek geweest naar een BMW R1150RT. Deze viel binnen mijn beperkte budget. Ik ben 23 jaar en ondanks het imago van BMW toermotoren ben ik er helemaal van onder de indruk. Diverse mensen hebben geprobeerd om mij ervan te overtuigen niet te beginnen op een zware toermotor. Maar eigenwijs als ik ben heb ik toch een R1150RT gekocht van 2002 met slechts 74000 km op de klok. Deze heb ik particulier gekocht in het oosten van het land waar ikzelf ook woon. Afspraak met de verkoper was dat ik een beurt zou laten doen bij een BMW dealer en dat alles wat buiten normaal onderhoud viel door hem betaald zou worden. Dat aanbod nam ik graag aan! Bij de onderhoudsbeurt werd helemaal niks verkeerds geconstateerd!! De motor was volgens de dealer in bijna nieuwstaat. Sindsdien heb ik 1200 km gereden en ik geniet elke rit weer. Op jouw site heb ik veel gelezen over de BMW Navigators en ook de GoPro's. Binnenkort zal ik een mooie foto maken van mijn RT voor de pagina Motoren van bezoekers.

  Groetjes
  Roland

 • #233

  Rob van der Geest (zondag, 28 juni 2020 18:29)

  Hallo Luc,
  Recent heb ik een R1200RT gekocht en daarna kwam ik na een aantal zoekopdrachten op jouw site terecht. De RT is 5 weken geleden geleverd en ik heb nu ongeveer 3000 km gereden. Wat een enorm verschil met mijn vorige motor, een Honda Deauville!! Het comfort en de rij eigenschappen zijn zoveel beter! Jouw site is echt een bron van informatie. Niet alleen over de RT maar ook over andere zaken die het motorrijden leuk maken.
  Bedankt voor je moeite!
  Rob

 • #232

  René (zondag, 28 juni 2020 18:18)

  Hoi Luc,
  Hartstikke bedankt voor je hulp. (je weet wel wat ik bedoel)
  Jouw site is informatief en vermakelijk en daarnaast is mij gebleken dat je een persoon bent met een groot (BMW) hart op de juiste plaats!!
  Groeten, René

 • #231

  Fred Versteeg (zondag, 07 juni 2020 19:55)

  Hoi Luc,
  Op deze regenachtige dag in het midden van het land heb ik de dag op internet doorgebracht. Daarbij kwam ik jouw site tegen. Wat een enorm leuke site heb jij opgezet!! Persoonlijk en informatief, zoals je zelf al schrijft in het voorwoord. Zelden kom ik een site tegen waar ik zo lang vertoef als de jouwe. Meestal is het klik, lezen en vertrekken. Hier was het anders. Op elke pagina werd ik nieuwsgieriger naar de volgende. Ik heb dus bijna alles bekeken en vervolgens motor4you.nl in mijn favorieten opgeslagen. Ga zo door en ik kom zeker regelmatig terug!!
  Groeten, Fred.

 • #230

  Martijn Loos (woensdag, 27 mei 2020 17:51)

  Afgelopen week heb ik mijn eerste BMW gekocht. Toen ik in je voorwoord las dat je niks had met het stoffige imago van dit merk kon ik een grijns niet onderdrukken. Ondanks dat BMW de afgelopen 10 jaar het best verkopende merk is, had ik hetzelfde gevoel qua imago. Blijkbaar onterecht gezien de verkoopcijfers. Dus ook ik heb uiteindelijk de drempel genomen en heb een R1200RT van 2017 aangeschaft :-) Na diverse proefritten op verschillende merken was de R1200RT mijn absolute favoriet. Wat een heerlijke en vooral ook comfortabele motor is dit!! Rijdt geweldig en ook gemakkelijk door het lage zwaartepunt. Jouw site vind ik trouwens al net zo indrukwekkend!!

 • #229

  Siem (donderdag, 21 mei 2020 18:15)

  Nadat ik deze site voor de zoveelste keer bezocht heb, vind ik het tijd om wat in dit gastenboek te schrijven. Feit dat ik hier regelmatig kijk, zegt natuurlijk al genoeg. Als BMW motorrad fan, en dan met name de RT's, vind ik het leuk hier rond te browsen. Je site is rustig, overzichtelijk, vol met (actuele) informatie en zeer prettig leesbare verhalen. Dit zal dus beslist niet mijn laatste bezoek zijn aan motor4you!!
  Siem.

 • #228

  Guido (RS rijder) (woensdag, 20 mei 2020 20:26)

  Goeie site!