Lees hier het laatste nieuws m.b.t. de R1200RT (LC)


12-10-2018

BMW heeft de R1250RT en GS aangekondigd. De R1250R en de R1250RS zullen waarschijnlijk in 2019 volgen. Eind 2018 en vooral 2019 zal dus het jaar worden van deze nieuwe boxer. In 2018 werd het al steeds stiller qua nieuws v.w.b. deze, in mijn ogen, nog steeds FANTASTISCHE R1200RT LC!! De R1200RT LC zal dus in de uitverkoop gaan en binnenkort niet meer leverbaar zijn. Dat zal dus ook het laatste nieuws zijn dat in ik op deze pagina zal kunnen melden. Uiteraard blijven de eerdere nieuwtjes beschikbaar voor de geïnteresseerden. Voor nieuwtjes over de R1250RT LC kun je terecht op de pagina: R1250RT / LC Nieuws

 

09-07-2017

BMW heeft in mijn ogen een goede beslissing genomen door het aantal beschikbare kleuren voor het 2018 model R1200RT uit te breiden van 3 naar 5. Hiermee lijkt BMW zich eindelijk de langdurige kritiek te hebben aangetrokken dat de keuze te beperkt zou zijn. Daarnaast is de keuze van beschikbare kleuren in mijn ogen niet altijd even gelukkig geweest. Hopelijk is dit een beslissing die ook in de toekomst gehandhaafd blijft. Zie beneden de beschikbare kleuren voor de RT modeljaar 2018.

 

Voortaan  is de R1200RT LC standaard voorzien van ABS Pro evenals een dynamisch remlicht voor meer veiligheid. De range aan opties is uitgebreid met Emergency Call, Dynamic Traction Control DTC (in samenhang met de Rijmodi Pro optioneel). Een in reliëfgedrukt RT logo op de buddyseat verhoogt de visuele aantrekkingskracht van de R 1200 RT.

 

Een overzicht van de nieuwe features van de 2018 BMW R1200RT:

 

 • ABS Pro met dynamisch remlicht standaard.
 • Emergency Call (optioneel).
 • Dynamic Traction Control DTC (in samenhang met de Rijmodi Pro optioneel).
 • RT Logo in reliëfgedrukt op buddyseat.
 • BMW Motorrad Spezial componenten (speciale lakafwerking en uitrusting).
 • Style Elegance: Carbonschwarz metallic, windschermcovers en verchroomde stuuruiteinden, chromen kofferaccenten, goudkleurige remklauwen, zilverkleurige wielen, zilverkleurige aandrijflijn.
 • Style Sport: nieuwe kleur Marsred metallic/Schieferdunkel metallic matt met stroken, goudkleurige remklauwen, Sport windscherm, Asphaltgrau wielen, zwarte aandrijflijn.
 • De lakfinish Platinbronze is niet langer verkrijgbaar.

 

Lees mijn persoonlijke mening naar aanleiding van deze nieuwe kleur (Mars Red) op de pagina: "Dagboek: Mijn R1200RT"  Naar mijn mening de meest geslaagde kleurstelling .

 

Zie beneden de laatst leverbare kleurstellingen van de R1200RT LC (vlnr):

 • Carbon Black
 • Alpine White
 • Blue planet metallic
 • Stardust metallic

16-01-2017

Wanneer BMW Motorrad de levering van de modellen met modeljaar 2017 specificaties start, ondergaan de vloeistofgekoelde boxermodellen verschillende technische aanpassingen, de toevoeging van EU4-maatregelen als ook de toevoeging van reflectoren, zoals de wet voorschrijft. De vloeistofgekoelde boxermodellen, waaronder de BMW R 1200 RT, krijgen een trillingsdemper op de uitgaande transmissie-as. Daarnaast ook een herziene zuigermantel, transmissie-as en transmissieaslager. Een OBD (onboard diagnostics) indicatielamp op de display is toegevoegd om aan EU4-eisen te voldoen. 

Bron: https://www.press.bmwgroup.com/

 

28-08-2016

Onderstaand de in mijn ogen zeer geslaagde BMW R1200RT LC Celebration Editie. De celebration Editie modellen zijn allen wit met Blauwe en rode striping. Zie voor overige CE modellen de pagina "BMW Motornieuws" (Foto's komen van Japanse bronnen. Op dit moment heb ik geen idee of deze ook in Europa leverbaar zullen zijn)

Youtube walkaround R1200RT / LC Celebration Edition (klikkerdeklik)

 

16-07-2016

De BMW R 1200 RT krijgt voor modeljaar 2017 niet alleen technische aanpassingen en nieuwe kleurstellingen. Met het oog op verbeterde veiligheid introduceert BMW Motorrad optionele veiligheidsvoorzieningen, waaronder een geoptimaliseerd ABS Pro systeem en dynamic brake light (beide in combinatie met de optie Rijmodi Pro). Lees verder op: nieuwsmotor.nl

Zie bovenstaand de leverbare kleuren voor 2017


Het heeft even geduurd, maar nu heeft ook BMW aftermarket gigant Wunderlich ingezien dat er veel behoefte is aan een comfortabel zadel voor op de LC modellen. Vanaf nu is het mogelijk een pre order te plaatsen voor dit zadel dat binnenkort leverbaar is. Zoals gebruikelijk liegt de prijs er niet om, maar dat is bij Touratech niet anders. Naar mijn mening is een goed aftermarket zadel onontbeerlijk om optimaal te kunnen genieten van je LC.


De nieuwe kleur voor 2016 is platinbronze Metallic (zie foto). De matte Kallistograu gaat per 2016 vervallen.


Touratech heeft zoals gebruikelijk weer een aftermarket zadel op de markt gebracht. Het originele zadel van de R1200RT LC is beter dan de zadels van de vorige modellen, maar nog steeds niet optimaal. Mijn ervaring met de touratech zadels is helemaal TOP!! Helaas zijn de zadels die in 2015 worden aangeboden door Touratech niet verwarmd. Navraag bij het bedrijf leert dat de verwarmde versies begin 2016 pas op de markt worden gebracht. Zodra deze leverbaar zijn ga ik het z.s.m. bestellen. Ondanks de prijs vind ik het de investering meer dan waard.

 

Nadat ik op de site nog steeds niks kon vinden over de verwarmde versies van het zadel, ben ik weer in de mail geklommen en het antwoord was weinig verhelderend. De verwarmde versie was nog in ontwikkeling en men kon geen toezegging doen wanneer dit op de markt zou komen. Jammer..................en toen toch maar de niet verwarmde versie besteld.


Vanaf 2015 kan als optie op de R1200RT LC gekozen worden voor Keyless ride. Net als bij vele auto's kun je de sleutel (smartkey)in je zak houden en kan de motor gestart worden via een startknop die gemonteerd is op de plaats van het contactslot op het stuur. Uiteraard moet de sleutel zich in de onmiddellijke nabijheid van de motor bevinden.