Motorroutes zijn, tenzij anders vermeld, uitsluitend compatibel met Garmin & BMW Navigator.


De pagina "Motorroutes". De naam zegt het al. Hier vind je motorroutes die je kunt uploaden naar je Garmin en of BMW Navigator. Op de pagina "Nederland" vind je routes gerangschikt per provincie. Op de pagina "Europa overig" vind je routes gerangschikt per Europees land voor de meest populaire  motorlanden. 

 

LET OP: motorroutes worden slechts eenmalig gecontroleerd. Het rijden van routes gedownload van deze site is volledig op eigen risico. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel  letsel of schade opgelopen tijdens het rijden van een motorroute van deze site!

 

Voor meer motorroutes wil ik jullie verwijzen naar de route-sites online. De links vind je op de pagina "Links" op deze site. 

 

De meest recent toegevoegde pagina is : "Routeplanner / Travel Apps" Op deze pagina zal ik software en travel apps bespreken waarmee verondersteld wordt dat je op een eenvoudige manier, mooie routes en blogs in elkaar kunt knutselen.


173 Promotor Tanktas tochten in één bestand!

Geweldige actie van Leon Stolk van de TDM/TRX club! Hij zette 173 ANWB Promotor Tanktas tochten van                      1992 tot 2015 in één gpx-bestand. 

Download
ttt.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 3.8 MB

26-03-2020: Vakantie Toerstick Europa (Tom Boudewijns)

Vandaag de bestelling binnen gekregen die ik geplaatst had bij MrGPS. Het betreft de "Vakantie Toerstick Europa", samengesteld door Tom Boudewijns. Tom heeft veel boeken geschreven over motortoertochten en kan beschouwd worden als een autoriteit op dit gebied. Alle tochten door hem beschreven in de boeken en ook de routes op de Toerstick zijn door Tom zelf gereden in de afgelopen 25 jaar.  De routes zijn bovendien allemaal gecorrigeerd voor het kaartmateriaal van 2019 op zowel Garmin Zumo als TomTom Rider systemen. Het wegennet blijft uiteraard niet 25 jaar ongewijzigd. nadat de stick vandaag bezorgd werd heb ik deze uiteraard in mijn laptop gepropt om de inhoud te beoordelen. Ik kan iedereen nu al vertellen dat deze stick zeer de moeite waard is. Alleen voor Nederland staan er al 327 ééndaagse toertochten op. Daarnaast nog bijna 100 meerdaagse tochten. Kort samengevat staan er meer dan 1900 een en ook meerdaagse tochten op deze stick. 

 

Kijk ook op de site van Tom Boudewijns voor zeer veel motorroutes downloads!


Overzichten bergpassen in europa


Download
Bergpassen in Europa
Open het bestand in Garmin Basecamp. Dubbelklik op de pasnaam voor meer info over hoogte en positie van de desbetreffende pas.
Bergpassen_Europa.gdb
exe Bestand 48.7 KB

Hier nog een fantastisch overzicht van heel veel (zo niet, bijna alle) bergpassen in Europa. Weergegeven in Google. Kijk hier voor de kaart! Klik op de tags of links in het menu voor extra info over de desbetreffende pas. Met dank aan degene die dit gefikst heeft! Zeer mooi overzicht!


Voor nog véél meer motorroutes: https://motorroutes.net/routes/