dagboek: De "RT" en andere motor gerelateerde zaken


07-10-2019: Domeinnaam van deze website

Om deze site een meer algemeen karakter te geven en daardoor toekomstbestendiger te maken, (bij bijvoorbeeld aanschaf van een ander motormerk) is het hoofddomein van deze site vanaf heden (06 oktober 2019): MOTOR4YOU.NL !!! Links en snelkoppelingen naar r1200rt.nl (en vooralsnog ook r1250rt.nl) blijven gewoon werken en worden automatisch doorgelinkt. Let wel: de domeinnaam r1250rt.nl zal per 1 maart 2021 komen te vervallen. Vanaf dat moment zullen dus eigengemaakte links en snelkoppelingen naar dit domein niet meer werken. Om technische redenen is het niet mogelijk om de domeinnaam r1200rt.nl te laten vervallen. Dit adres zal dus altijd i.c.m. motor4you.nl blijven werken. 

 

06-10-2019: heeft de motorbeurs in Utrecht nog bestaansrecht?

De Motorbeurs in Utrecht is in 2020 alweer aan de 36e editie toe. De beurs wordt door velen gezien als de start van het nieuwe motorseizoen, al zullen de doorrijders onder ons het daar niet mee eens zijn. In 2019 waren diverse grote merken niet aanwezig op de beurs om diverse redenen. Met name: Honda, Suzuki, Kawasaki, KTM, Triumph, Moto Guzzi, Aprilia, Vespa en Piaggio waren afwezig. Niet de minsten dus. Welke merken in 2020 verstek laten gaan is op dit moment nog niet bekend. Zelfs geruchten dat de motorbeurs zijn langste tijd zou hebben gehad steken de kop op. Hopelijk blijken deze berichten sensatiepraatjes te zijn. Voor mij persoonlijk is de beurs altijd een leuk evenement gebleken. Mochten de merken inderdaad in grote getale de beurs gaan mijden dan blijft er naar mijn mening nog steeds genoeg te zien waardoor het evenement wat mij betreft nog steeds voldoende bestaansrecht heeft. Het kijken naar kleding, helmen, accessoires en tweedehands motoren vind ik nog steeds de moeite waard. Ook het sfeertje en de gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten maakt het de moeite waard om vanuit het uiterste zuiden (bijna) jaarlijks de beurs te bezoeken.  Wat is jouw mening? Laat het weten in het "Gastenboek" of via "Contact Luc" 

 

06-10-2019: 100.000 pageviews in 2019 tot nu toe :-)

Zojuist heb ik de statistieken van deze site bijgewerkt en het bleef niet onopgemerkt dat ik vandaag de magische grens van 100.000 pageviews in 2019 ga passeren. Ook het bezoekersaantal is met bijna 30.000 weer hoger dan afgelopen jaar toen de teller bleef steken op 27.705. Dat het motorseizoen op zijn einde loopt zie ik terug aan het dagelijks aantal bezoekers dat terug gelopen is naar ongeveer 90 per dag. Het mag de pret niet drukken: tot ziens in 2020!

14-09-2019: Toch overgestapt naar BMW Navigator VI

Zoals wel vaker, kijk ik op Marktplaats om te zien of ik iets leuks voor mij of mijn R1200RT LC op de kop kan tikken. Zo liep ik tegen een BMW Navigator VI aan van een paar maanden oud, die nauwelijks het daglicht gezien had. Uiteraard met de originele factuur voor eventuele onvoorziene ellende in de toekomst. Dat de verkoper voor een zowat gloednieuw apparaat akkoord ging met een prijs die bijna 250 euro onder de nieuwprijs lag wekte mijn achterdocht. Aangezien het slechts 8 kilometer bij mij vandaan was, ben ik gaan kijken en testen. Met de beste wil van de wereld kon ik niks ontdekken wat niet in de haak was. De overeengekomen prijs werd door mij betaald en intussen heeft de Navigator VI de nodige kilometers op de RT meegereisd. Het blijkt gewoon een goede koop te zijn geweest. Meestal wordt gezegd: als het te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo. Inderdaad meestal.........maar in dit geval dus niet :-)

 

Lees hier mijn eerste bevindingen m.b.t. de BMW Navigator VI

 

04-09-2019: Andere R1200RT LC met kinderziektes?

Zojuist kreeg ik een mail van een bezoeker van deze site die op de terugweg van zijn motor trip vanuit Frankrijk de pech had dat zijn cardan het begaf. Hij is nu op het punt dat hij zich afvraagt of de reparatie van zijn RT 2010 model zich loont, of dat hij beter voor een andere RT kan kiezen. Mijn mening: Als je naar een BMW dealer gaat dan wordt je cardan vervangen door een nieuwe en kun je weer vooruit. Nadeel is uiteraard wel dat je de hoofdprijs betaald. Mijn tip: ga naar een bedrijf dat een cardan reviseerd.  Geloof het of niet, maar een gereviseerde cardan is vaak beter dan een nieuwe. Simpelweg omdat er betere (sterkere) materialen gebruikt worden. Daarnaast is dit meestal een veel goedkopere oplossing. Voorbeeld van een bedrijf waar ik persoonlijk hele goede ervaringen mee heb is: BMW Notten in Brunssum. Zij reviseren liever dan je met dure nieuwe onderdelen op te zadelen. Die zaak heeft een BMW hart! Zij noemen huidige BMW dealers: vervangers. Ze hebben hierin volledig gelijk! BMW dealers kiezen de eenvoudigste oplossing: kapot? Vervangen voor nieuw. De voorgenoemde bezoeker van deze site vroeg zich af of het 2014 model inclusief kinderziektes is (voor het geval hij zou beslissen een andere RT te kopen) Zelf rij ik op een R1200RT LC van bouwjaar 2014 en tot nu toe heb ik 0,0 problemen met deze motor gehad. Wat de kinderziektes betreft valt het dus wel mee. Ik ben na 5 jaar nog steeds enorm tevreden met mijn RT LC. Heerlijke motor!!

 

11-08-2019: r1200rt.nl / r1250rt.nl / motor4you.nl statistieken

Mij interesseert het vast meer als de bezoekers van deze site, maar toch wil ik het volgende met jullie delen.

Vanaf dag 1 van de lancering van deze site houd ik het dagelijkse aantal bezoekers en pageviews bij. Hier de tussenstand:

 • Bezoekersaantal vanaf de lancering van deze site in 2015: 79.669
 • Aantal pageviews  vanaf de lancering van deze site in 2015: 250.234
 • Gemiddeld aantal bezochte pagina's per bezoeker: 3,14
 • Totaal aantal pageviews 2015: 10652
 • Totaal aantal pageviews 2016: 29409
 • Totaal aantal pageviews 2017: 48158
 • Totaal aantal pageviews 2018: 84406
 • Pageviews 2019 (tussenstand): 77609
 • Totaal aantal bezoekers 2015: 2398
 • Totaal aantal bezoekers 2016: 8636
 • Totaal aantal bezoekers 2017: 18430
 • Totaal aantal bezoekers 2018: 27705
 • Totaal aantal bezoekers 2019 (tussenstand) : 22500

De interesse in deze site neemt dus nog steeds toe. Wat mij nog het meeste verheugd, is dat het aantal terugkerende bezoekers steeds verder toeneemt. Vooral de terugkerende bezoekers zijn voor mij een teken dat ze deze site de moeite waard vinden. Dus.......een welgemeend dankjewel aan alle bezoekers van deze site!

 

10-08-2019: BMW Navigator

Toen ik samen met mijn R1200RT LC de BMW Navigator V kocht had ik gezien de stuurbediening de ideale combinatie gekocht. Daar denk ik nu, 4 jaar later niet anders over. Helaas heb ik in mijn haast niet goed gekeken toen ik de accu wilde verwijderen. Het lipje dat aan het stekkertje zit, heb ik niet ver genoeg geopend waardoor ik de connector van het moederbordje trok. Balen!! Een instrumentatietechnicus die dezelfde werkgever heeft als ik, wist de accu vast te solderen waardoor het apparaat bleef functioneren. Toch zat het mij dwars. Vandaar de Navigator verkocht voor de schappelijke prijs van 200€ (met vermelding van het "mankement" uiteraard) Voor 150€ meer wist ik hetzelfde type Navigator op de kop te tikken. Steeds weer bekruipt mij een gevoel van ergernis als ik de prijzen van deze apparaten zie. Graag zou ik de BMW Navigator VI hebben gekocht, maar de prijs van 800+ € vind ik haast aanstootgevend. Hoe kan het zijn dat een TomTom ongeveer de helft kost??? Ja ja, ik weet het, daar staan niet de magische 3 letters BMW op. Daarnaast vind ik de software van de TomTom logischer opgebouwd en daardoor intuïtiever te bedienen. Dat laatste is mijn mening en iedereen mag daarover zijn eigen idee vormen. De prijs van het BMW apparaatje daarentegen is gewoon niet uit te leggen. Misschien betalen we gewoon 400€ voor de stuurbediening. 

 

 

05-08-2019: Je moet wat..........

Dagelijks zoek ik op het grote boze internet of er nieuws is op (BMW) motorgebied dat ik de moeite waard vind om hier te publiceren. Momenteel lijkt het erop dat er een zomerstop gaande is. Ik kan mij niet herinneren dat er een tijd geweest is waarin ik mijn site zo weinig ge-update heb als de laatste weken. Vandaar de titel van deze post: "Je moet wat.....". Als er geen nieuws is, dan maar gewoon een persoonlijk stukje schrijven. Gisteren heb ik na weken van "onthouding" eindelijk weer eens een rit van 200 km gemaakt. O, wat voelde dat heerlijk!! De afgelopen maanden heb ik hoofdzakelijk mijn vrije tijd ingevuld als mantelzorger, wat verre van gemakkelijk is. Hierdoor is mijn grote liefde, mijn R1200RT (laat het mijn vrouw niet horen)  op een laag pitje komen te staan.  Te moe en te gestrest zijn voor mij redenen om niet op de motor te stappen.  2700 km heb ik dit jaar op de teller erbij gefietst en dat ligt beneden mijn gemiddelde.  Ik heb 2 opties. Of ik laat mijn ouders verrekken en doe mijn ding (zoals vakanties en motorrijden) of ik offer mijzelf voor the time being op en hoop dat de situatie snel verbeterd. Optie 1 is eigenlijk geen optie voor mij. Daar is simpelweg mijn empathische kant teveel voor ontwikkeld. Het is maar dat jullie het weten. 

 

20-07-2019: Nieuwe zomer doorwaai handschoenen van REV'IT! Na jaren vond ik het dan toch weer eens tijd om te investeren in nieuwe zomerhandschoenen. Om precies te zijn: doorwaai handschoenen. Als doorgewinterde REV'IT! fan is mijn zoektocht begonnen ( en ook geëindigd ) bij dit merk. De keuze is gevallen op de REV'IT! Arch. Een soepele lederen handschoen met diverse mesh delen op vingers en pols voor optimale ventilatie tijdens de warme dagen (waarvan er de komende week weer enkele extreme zijn voorspeld) De knokkels zijn beschermd door een harde schaal die niet of nauwelijks voelbaar is tijdens het dragen van de handschoen.  Het draagcomfort is van hoog niveau.

 

 

29-05-2019: Opschonen van deze site

Recent kreeg ik via het contactformulier de vraag waarom ik deze site niet opschoon. Er zou teveel informatie en vooral downloads beschikbaar zijn, waardoor het geheel onoverzichtelijk wordt.  Mijn argument hiervoor is dat niet iedereen meteen overstapt op de nieuwste modellen BMW. De R1100RT, en de R1150RT zijn nog steeds erg populair. Hetzelfde geldt ook voor apparatuur als bijvoorbeeld actioncams en navigatiesystemen.  Om met de eerste te beginnen: als een nieuwe firmware versie wordt uitgebracht wordt de eerdere versie verwijderd. Met de GoPro hero 3+ black heb ik eens problemen gekregen na een upgrade van de firmware. Het apparaat bleef vaak hangen waardoor ik besloten heb de firmware te downgraden. (wat in tegenstelling tot veel berichten gewoon kan) Op dat moment was het bijzonder prettig dat ik de oudere firmware bewaard had. Wat is het eerste dat je kwijt raakt van bijv een navigatiesysteem? Het instructieboekje. Met name deze downloads zijn dan ook erg populair.  Dit zijn dus een paar redenen waarom ik bewust deze site niet opschoon.

 

25-04-2019: Ervaringen van gebruikers met de R1250 Modellen

Als je een website bouwt en het daarbij kan opbrengen om deze meerdere jaren in de lucht te houden en veel te updaten dan is een van de leuke bijkomstigheden dat je contacten opbouwt met bezoekers. Dat is niet alleen leuk maar ook handig om informatie te verkrijgen en andermans mening te horen.  De R1250 modellen zijn nu meerdere maanden op de markt en diverse bezoekers van deze site hebben inmiddels hun 1200 cc machine ingeruild voor een R1250. Zoals verwacht, zijn ook nu weer de GS en in mindere mate de RT de succesnummers.  Als het mij ter oren komt dat iemand een 1250 heeft aangeschaft dan kan ik uiteraard mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en begin ik met vissen naar ervaringen en bevindingen. Zo heb ik nu een klein aantal mensen kunnen aanschrijven en de reacties zijn absoluut anoniem. Het 1250 cc blok is volgens deze insiders een absolute verbetering! Merkbaar krachtiger in elk toerengebied, stiller met minder bijgeluiden en soepeler zijn opmerkingen die altijd weer te horen zijn.  Zoals ik eerder aangegeven heb, vind ik het vreemd dat er buiten het motorblok niet meer optische wijzigingen aan de RT zijn aangebracht. Ik ben ervan overtuigd dat het blok beter is, maar ik zou toch het gevoel hebben dat ik dezelfde motor heb gekocht omdat het uiterlijk ongewijzigd is gebleven. Was er meer veranderd dan denk ik dat de verkoopcijfers daar wel bij zouden varen. Nu al ben ik benieuwd wanneer BMW Motorrad haar designers aan het werk gaat zetten om een compleet nieuwe machine te ontwerpen.  

 

04-2019: Paasrit

Zo ziet een zonovergoten paasrit eruit als je even de tijd neemt om je kont te ontlasten en gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om een plaatje van je motor te schieten. Eerste paasdag werd benut om de familiebanden te onderhouden. Ik moet bekennen dat ik liever ook die dag op mijn R1200RT LC had gezeten. Het plezier was des te groter toen ik vandaag (2e paasdag) de RT uit de garage rolde om weer eens wat kilometers te vreten. De rit ging van Zuid-Limburg via Midden-Limburg richting noorden. Daar ben ik de grens overgestoken om onze oosterburen te vereren met een bezoekje. Blijkbaar was ik niet de enige die had zitten popelen om op de motor te rijden. De collega rijders kwamen uit alle hoeken en gaten en de handjes gingen weer als vanouds de lucht in om te groeten. Uiteraard met uitzondering van bepaalde merken en typen motoren. Tsja dan laten ze het maar :-)

 

17-04-2019: Ik voorzie een dip in het bezoekersaantal van deze site.

Komend weekend is Pasen. Ik behoor tot de gelukkigen die ook op goede vrijdag vrij hebben. Dus wat doe je dan? Je klimt in je mobiele telefoon en start de weer-app. In dit geval zie ik een uitsluitend zonovergoten weekend met temperaturen van 22 a 23 graden. De standaard bezoekers van mijn site die op deze dagen geen eieren naar binnen zitten te werken, kruipen, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, op de motor.  Ook bij mij kriebelt het behoorlijk, dus ook ik zal een groot deel van het paasweekend op de RT doorbrengen. Een prima vooruitzicht dus! Het enige nadeel is dat mensen die op een motor rijden doorgaans niet tegelijkertijd op het internet browsen. Vandaar de titel van deze post: "Ik zie een dip in het bezoekersaantal van deze site aankomen".  Dat neemt niet weg dat ik alle bezoekers van deze site een fantastisch paasweekend wens (hoe je het ook gaat doorbrengen!) Voor diegenen die op hun tweewieler kruipen: fijne en vooral ook veilige kilometers!!

 

12-04-2019: Op zoek naar BMW rijders met een verhaal

Als je een website maakt en je wilt bezoekers trekken dan zul je er tijd in moeten steken, veel tijd! Deze site is nu 4 jaar in de lucht en zoals je in onderstaand stuk kunt lezen neemt het aantal bezoekers en pageviews elk jaar behoorlijk toe. Daar ben ik blij mee. Dagelijks denk ik na hoe ik r1200rt.nl interessant genoeg kan houden en zo mensen kan lokken die op de link naar mijn site willen klikken. Onder het kopje "Afbeeldingen" vind je de pagina: "Motoren van Bezoekers". Mede dit bracht mij op het idee om niet alleen foto's van motoren van bezoekers op deze site te publiceren. Tot nu toe ben ik degene die alle teksten op deze site schrijft. Niet dat ik lui ben, maar waarom zou ik alle teksten zelf schrijven? Er zijn vast mensen te vinden die een mooi persoonlijk verhaal te vertellen hebben. Waarom rij je motor? Welk merk rij je? Wanneer ben je begonnen met motorrijden? Wat was je mooiste motorreis? etc. etc. etc. De vraag mag duidelijk zijn: Ik ben op zoek naar motorverhalen van bezoekers om te publiceren op deze site. Wie o wie is het eerste schaap dat over de dam gaat?? :-) Iedereen heeft iets te vertellen. Mail me!!! luc@r1200rt.nl 

 

15-04-2019: Het eerste "Verhaal van een bezoeker" is een feit en dus te lezen op deze pagina. Nu er een schaap over de dam is hoop ik dat er meerdere zullen volgen.

 

06-04-2019: Statistieken van deze website

De statistieken van deze website worden door mij nauwkeurig bijgehouden vanaf de lancering in maart 2015. Mooi om te zien is hoe het aantal bezoekers en het aantal pageviews per jaar groeit. Uiteraard heeft een nieuwe website een soort van incubatietijd. Het bezoekersaantal stijgt tot nu toe met 9000 per jaar. Het aantal pageviews neemt toe met 20.000 in de eerste 2 jaar, 28.000 in het derde jaar, tot 35.000 in 2018. Het totale aantal pageviews is terecht gekomen op het mooie ronde getal van 200.000. Het totale aantal bezoekers op 65.000. Wie goed kan rekenen weet dat een bezoeker dus gemiddeld iets meer dan 3 pagina's van deze site aanklikt per bezoek. Gezien de aantallen tot nu toe in 2019, verwacht ik weer een toename van rond de 9000 bezoekers en 35.000 pageviews t.o.v. afgelopen jaar. 

 

01-04-2019: De eerste 1000 km asfalt in 2019 zijn verslonden

De laatste dag van maart is aangebroken en over het weer hoort niemand mij klagen. Februari en maart kenden een aantal heerlijk zonnige dagen en die heb ik dan ook misbruikt om de eerste kilometers van 2019 op de teller van mijn BMW RT erbij te fietsen. Zo brengt de rit van vandaag de tussenstand op 1000. En dat op de dag dat de zomertijd is ingegaan. Zowaar niet verkeerd voor de mooi weer rijder die ik ben. 

Foto: pauze aan de jachthaven in Maasbracht

 

31-03-2019: Mijn interview

Recent werd ik via Twitter benaderd door de webmaster van ikzoekeenmotor.nl Deze site is niet zoals de naam van de site doet vermoeden, uitsluitend een koop en verkoop site, maar meer nog, een site voor mensen met een passie voor motoren met leuke rubrieken. Een van deze rubrieken is de man en zijn motoren. Een verzameling van interviews met mensen met een passie voor motoren. (waarvan ik er dus één van de velen ben) Een van de interviews, die uit een aantal standaard vragen bestaan, is dus met ondergetekende. Je vind de rubriek HIER!

 

17-03-2019: Recent toegevoegde pagina's en het karakter van deze site

Mijn site is in eerste instantie toegespitst op de BMW R1200RT. Dit is de motor die ik momenteel nog steeds rijd. In de loop der tijd zijn diverse onderwerpen aan deze site toegevoegd. Met name actioncams e.d. Nu de R1200RT een opvolger heeft gekregen in de vorm van de R1250RT, is ook deze uiteraard als onderwerp hier terecht gekomen. Zo blijft de RT nog steeds het belangrijkste onderwerp en komen de overige BMW modellen slechts zijdelings ter sprake. Recent heb ik enkele pagina's toegevoegd die het karakter van deze site toch weer wat algemener maken. Zo kun je op de pagina: "BMW Motoren Brochure Download" de brochures van alle leverbare BMW motoren (vanaf 2019) downloaden. Hierin vind je zowel de specificaties van de desbetreffende motor als ook de leverbare accessoires. Daarnaast is de nieuwkomer: "Motorbanden" toegevoegd. Hier verzamel ik online testen van hoofdzakelijk Sport Tour banden. De domeinnaam motor4you.nl geeft een meer algemeen karakter aan dan r1200rt.nl en r1250rt.nl Ondanks dat ik van de BMW tourmachines onder de indruk ben, kan het ook zomaar gebeuren dat ik in de toekomst op een ander motormerk overstap. Wie zal het zeggen. Met motor4you.nl ben ik dus net iets toekomstbestendiger :-)

 

04-03-2019: Deze website

Ik heb al eerder aangegeven dat ik beslist heb om deze website en de bijbehorende domeinnamen te verlengen. Niet in de laatste plaats door de vele emails die ik heb mogen ontvangen van bezoekers van deze site die aangaven het jammer te vinden als ik met deze site zou stoppen. Belofte maakt schuld, dus ik heb het contract voor de maximale duur van 2 jaar verlengd. Daarna zie ik wel weer of de belangstelling voor mijn site nog steeds dusdanig is dat ik het de moeite waard vind om te verlengen. Vanaf maart 2015, toen ik deze site online heb gebracht, zie ik het bezoekersaantal alleen maar stijgen. Daarbij behoort ook de jaarlijkse winterdip, waaruit blijkt dat voor veel mensen het motorrijden een seizoensgebonden hobby is. Sinds het goede weer van de afgelopen weken zie ik het aantal bezoekers weer stijgen en zit ik nu weer op een gemiddelde van 110 bezoekers per dag. Voor een website die dedicated gaat over de BMW R1200RT, vind ik dit steeds weer een buitengewoon aantal bezoekers. Uiteraard zijn de onderwerpen op deze site in de loop der jaren uitgebreid en is het niet alleen de R1200RT die centraal staat. Routes, actioncams, de nieuwe R1250RT en nog meer zijn in de loop der tijd toegevoegd. Zonder mijzelf teveel op de borst te willen kloppen, denk ik dat deze toevoegingen r1200rt.nl alleen maar beter heeft gemaakt. Vooral de terugkerende "fans" van deze site wil ik bedanken!!  Uit mijn statistieken blijkt dat 25 tot 30 % van de bezoekers regelmatig terugkeert! Dan zal ik toch iets goed doen :-) Aangezien ik een perfectionist ben, zal ik dus ook de komende 2 jaar met dezelfde passie en inzet proberen om deze site op een dusdanige manier te updaten dat er voor ieder wat wils is!! Ik wens jullie allemaal een mooi (aankomend) motorseizoen met veel mooie en vooral veilige ritten!! Dank voor jullie kliks op de links van deze site!!

 

27-02-2019: Motorrit

Vandaag was het voorjaar. Hier in zuid-Limburg was de temperatuur om en nabij de 20 graden!! Ja, je leest het goed, en het is nog niet eens maart! Deze afgelopen week heb ik dan ook bijna 700 kilometer asfalt onder het rubber door laten rollen. Uit onderstaand stuk tekst blijkt dat ik mijzelf (en ook de medici) niet in staat achtte om te werken. Ontspanning is het sleutelwoord, en wat is er beter om te ontspannen dan een (of meerdere) motorritten. Ik kan eigenlijk niks anders verzinnen. Het zag ernaar uit dat dit voorlopig de laatste mooie zonnige dag zou worden, dus heb ik mijn kans gegrepen en een rit gemaakt van meer dan 200 kilometer. Tijdens de vakantieperiode is het verre van raadzaam om in het heuvelland van zuid-Limburg te toeren met een motor, tenzij je het fijn vind om achter 4 wielers aan te hobbelen. Vandaag was een ander verhaal. Het was heerlijk rustig op de weg en de remmen van mijn RT werden gespaard. Van mijn thuisbasis in midden-Limburg ging de rit richting zuid-Limburg. Via Simpelveld richting Vijlen, Slenaken richting Noorbeek. Afgebogen richting Reymerstok, Gulpen, Wijlre, Valkenburg (en zelfs daar was het rustig!) Klimmen, Voerendaal richting Heerlen. Daar de snelweg genomen richting Eindhoven tot de afslag Wessem. Via het witte stadje Thorn naar Weert gereden. Via Nederweert langs het kanaal richting Meijel. Via Roggel, Heythuysen en Horn de snelweg genomen richting Sittard. Met een glimlach op  mijn gezicht die er tot op dit moment niet af te meppen is, ben ik weer veilig thuis aanbeland.

 

18-02-2019: Gezondheid

De afgelopen maand ben ik weer op brute wijze erop geattendeerd dan mijn gezondheid  niet is zoals ik graag zou willen. Heb je een keer een hartinfarct gehad dan ben je voor je leven gebombardeerd tot hartpatiënt. Het is nu bijna 5 jaar geleden dat dit noodlot onverwacht toesloeg. Nog steeds ben ik niet gewend aan mijn dagelijkse portie pillen die moet voorkomen dat ik dit "feest" nog eens moet doormaken. Twee weken gelden werd ik weer getrakteerd op een ambulanceritje naar het lokale ziekenhuis van Sittard. Maar ach, ik ben weer thuis en we gaan vrolijk verder. Dit is een motorsite en geen medisch forum :-) Hoe blij was ik dan ook vandaag dat het weer zo mooi was dat ik weer op de RT kon kruipen. Het is en blijft voor mij dè manier om mijn hoofd leeg te maken en stress over gezondheid en ook werk uit te bannen. Zo heb ik de eerste 500 km asfalt onder de wielen van de RT laten rollen en prijs ik mezelf toch gelukkig dat ik deze fantastische hobby bijna 27 jaar geleden ontdekt heb èn dat ik de middelen heb om een machine als de R1200RT te kunnen rijden. Deze persoonlijk noot is dus zeker geen klaagzang maar eerder een simpele constatering van een gelukkig mens! Onder het kiekje dat ik gemaakt heb tijdens een korte tussenstop.

 

18-02-2019: Kale kont

Op het moment van dit schrijven staat mijn RT bij de dealer voor een grote onderhoudsbeurt. Als ik de RT voor onderhoud weg breng (of op laat ophalen) dan haal ik de koffers eraf. Toch vind ik het beeld van een RT zonder koffers steeds weer wennen. Ben ik de enige die vind dat een RT een kale kont heeft op het moment dat de koffers eraf gehaald worden? Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

 

18-02-2019 Bezoekersexplosie :-)

Deze website heeft (zoals ook veel mensen hebben) last van de winterdip. Het zomerse aantal van 85 bezoekers per dag neemt in de wintermaanden (december t/m februari) af naar een "schamele" 50 bezoekers per dag. Voor een website die qua onderwerp vrij beperkt is, (het beperkt zich eigenlijk tot één type motor) vind ik dat nog steeds een zeer acceptabel aantal. Voor mij in ieder geval rede genoeg om deze site in de lucht te houden. Dan ineens gebeurd het: het aantal bezoekers neemt in een paar dagen tijd enorm toe. Waar dit aan ligt? Ik heb geen flauw idee! Dit is dus ook de laatste paar dagen het geval. Ineens is het gemiddelde gestegen naar 120 bezoekers per dag. Uiteraard ben ik blij met deze aandacht, maar de vraag blijft: hoe kan dit? (of moet ik het maar gewoon accepteren zonder te weten waardoor dit aantal explosief stijgt?) Wellicht heeft iemand de link naar mijn site gedeeld op social media. Mocht dit de aanleiding zijn tot dit soort stijgingen van het bezoekersaantal van mijn site, dan zou ik iedereen willen verzoeken de link te delen :-) Hoe dan ook, ik wens jullie allemaal een super mooi en vooral veilig motorseizoen! Welk merk of type motor je ook rijdt! 

 

27-12-2018 Fijne feestdagen en een heerlijk (motor) jaar 2019 gewenst!

Via deze weg wil ik alle bezoekers van deze site fijne feestdagen, een mooi, gezond en vooral ook veilig 2019 wensen!

 

26-12-2018 Mijn domeinnamen R1200RT, R1250RT en motor4you.nl worden toch weer 2 jaar verlengd

Recent heb ik, na een periode van twijffel, toch besloten mijn domeinnamen R1200RT, R1250RT en MOTOR4YOU.NL te verlengen voor minimaal twee jaar. Na alle werk dat ik de afgelopen 4 jaren in deze site heb gestoken zou ik het toch jammer vinden om de stekker eruit te trekken en de site offline te halen. Leuk vond ik ook dat meerdere bezoekers de moeite hebben genomen om mij een mail te sturen om mij te overtuigen dat de site de moeite waard is en zij het jammer zouden vinden als ik ermee zou stoppen.  Tot en met maart 2021 zal ik de site dus blijven onderhouden, updaten en misschien zelfs uitbreiden. 

 

18-11-2018 Verlenging domeinnamen R1200RT, R1250RT en motor4you.nl

Alle bovenstaande domeinnamen  verwijzen naar dezelfde (mijn) website. Over 4 maanden verlopen deze domeinnamen en dus ook mijn website. Om eerlijk te zijn, stel ik mijzelf telkens weer dezelfde vraag aan het einde van deze termijn. Loont het de moeite om verder te gaan met de site? Wil je bezoekers trekken, dan zul je regelmatig moeten updaten. Doe je dat niet dan zie je het aantal bezoekers snel afnemen. Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken: het is veel werk om een site op te zetten, bezoekers te trekken en vooral ook, deze te houden. Nog steeds krijg ik regelmatig positieve respons van bezoekers (gastenboek en persoonlijke mail en berichten) Ook krijg ik  veel vragen van welke aard dan ook. Dit zijn de dingen die mij motiveren om door te gaan met het onderhoud en updaten van mijn site. Komende tijd zal uitwijzen of dit voldoende is om mij te motiveren om ook na 4 jaar door te gaan met het onderhoud van deze site. 

 

18-11-2018 Najaarsrit

Vandaag was het zover. Ondanks dat weersvoorspellingen niet uitblinken in betrouwbaarheid, keek ik toch vooruit naar het einde van de week en het daaropvolgende weekend. Dit weekend dus! Zonder uitzondering werd op alle sites voorspeld dat de zon volop zou gaan schijnen. Hoe blij was ik toen dit ook nog waar bleek te zijn :-) Volgens mijn Apple Watch 4 zou de temperatuur hier in het zuiden van het land niet boven de 5 graden Celsius uitstijgen. Maar........inderdaad, de zon schijnt volop!! De voering wordt in mijn REV'IT! jas geritst, de oordoppen in, de zonnebril op net als de helm, de sleutel in het contact van de RT LC, een druk op de startknop en wat gas erbij. De RT komt met een brul (die als muziek in mijn oren klinkt) tot leven. Ik stap op en begin aan de rit die wellicht de laatste van dit jaar zal zijn. (al laat ik geen mogelijkheid onbenut om met de tweewieler op pad te gaan!) Het is geen lange rit geworden, maar de 120 kilometers asfalt die onder de Michelin Pilot Road's 4 door gerold zijn, zijn genoeg om een grijns op mijn gezicht te krijgen, die ik nu (4 uur later) nog steeds niet van mijn gezicht heb weten te krijgen. Ben ik even blij dat er geen winterstop in mijn verzekering is opgenomen :-)

 

11-11-2018 Bestaat er een motorseizoen?

Het is weer november en nu ik dit typ komt de regen hier in het zuiden van het land met bakken uit de lucht. Mijn RT kent geen motorseizoen maar het rijden tijdens deze, en ook komende paar maanden, zal op een beduidend lager pitje staan dat tijdens de afgelopen maanden waarin we getrakteerd werden op een buitengewoon hoog aantal zonuren. Volgens de weersvoorspellingen zou het zomaar kunnen zijn dat vanaf volgende week een mooie "maak-nog-maar-een-paar-leuke-najaarsritten" periode aanbreekt. Laten we het hopen. Een RT is niet gebouwd om stil te staan in een garage maar om asfalt te vreten. Maar om dat nu te doen in de stromende regen zie ik ook niet zo zitten. Dit weekend zal mijn RT niet verder komen dan een bemoedigend klopje van mij op de tank met de woorden: houdt moed, er komen betere tijden!

 

30-09-2018: Distinguist Gentlemans Ride

Vandaag was het weer zover: "the Distinguist Gentlemans Ride" werd weer wereldwijd gereden. Mannen (en ook vrouwen trouwens) in strakke pakken die op klassieke en vintage motoren een rit maken met als doel geld ophalen voor in dit geval: prostaatkanker en geestelijke gezondheidszorg die de "Movember Foundation" ondersteunen. Het blijft een bijzonder gezicht waarvan ik voor het eerst getuige was in Porto (Portugal) tijdens een stedentrip. Toen had ik nog geen enkel idee dat dit een wereldwijde actie was om goede doelen te steunen. Intussen weet ik wel beter.

 

19-09-2018 - Wat valt op aan de nieuwe R1250RT

Eindelijk is het dan zover. De nieuwe boxer van BMW is gepresenteerd in Portugal. De GS en de RT zijn de eerste modellen die met dit nieuwe blok worden uitgerust. Uiteraard zullen ook de R1250R en de R1250RS volgen. Het zal niemand verbazen dat ik naar deze introductie heb uitgekeken en vervolgens zoveel mogelijk details heb pogen te verzamelen om deze vervolgens op deze site te publiceren. Kijkend naar vooral de R1250RT valt mij toch wel een en ander op. Aangezien de R1200GS verkrijgbaar was met een kleuren TFT scherm, en dit ook te zien was op de spy shots van de R1250RT had ik verwacht dat dit standaard zou worden geplaatst op alle nieuwe modellen. Ik was dan ook verbaasd dat de R1250RT nog steeds uitgerust is met hetzelfde display dat ook op de 1200 versie gebruikt wordt, al lijken er wel wat kleuren te zijn gewijzigd. Ook was de koplamp op het "spy shot model" iets anders. De uitlopers van de lamp naar de zijkant (waar de angel eyes zitten) was iets smaller. Ook dat zie ik niet terug op de definitieve foto's.  Beide zaken vind ik jammer. Waarom? Ik heb nu het gevoel dat ik kijk naar een R1200RT LC met alleen een ander motorblok. Voor mij is dit, naast het financiële aspect, toch mede een rede om niet direct over te stappen. Zou ik een R1250RT LC aanschaffen, dan zou ik het gevoel hebben niet echt een andere motor te hebben. Je ziet namelijk veel van hetzelfde en dat vind ik toch een gemiste kans. Op dit moment vraag ik mij af of BMW hierdoor de verkoopcijfers van dit nieuwe model niet onbewust enigszins naar beneden haalt. Zoals elders op deze site geschreven zijn de verkoopcijfers van BMW motoren de eerste helft van 2018 iets terug gelopen. Dit is volgens mij te wijten aan de verwachte komst van de R1250 modellen. Even afwachten wat het nieuwe model brengt voordat je een gat in je bankrekening slaat. We zullen zien of de komst van de nieuweling de verkoop van nieuwe BMW motoren weer een boost gaat geven. Ik ben benieuwd!

 

12-09-2018 - Vraagbaak

De laatste tijd gebeurd het steeds vaker dat ik technische vragen krijg over kleine en ook grote issues m.b.t. de R1200RT (LC) Soms verbaas ik mijzelf (en wellicht anderen) door vaak erin te slagen mensen te helpen. Het zal vast komen door deze website dat mensen denken: "die gast weet vast alle ins & outs van de BMW R1200RT". Nou mensen, niks is minder waar. Ik ben geen sleutelaar of begenadigd techneut maar vind het gewoon leuk dingen uit te zoeken voor anderen die dezelfde hobby als ik hebben. Bovendien steek ik er zelf ook steeds weer wat van op, en ook dat is mooi meegenomen (op mijn leeftijd :-) Dus.......aan iedereen die een vraag heeft over "onze fiets", stel hem gewoon via het contactformulier of via mail. Nee heb je en ja kun je krijgen! 

 

31-08-2018 - BMW Navigator kaartupdate 2019.20

De kaartupdate 2019.20 voor de BMW Navigator is vanaf vandaag beschikbaar! Deze heb ik vandaag dus gelijk geïnstalleerd. 

 

30-08-2018 - BMW motorforum via deze site??

Is er naast de gigant Facebook nog wel behoefte aan een BMW motorforum?? Geen idee. Er zijn enkele grote fora die zeker geen gebrek aan belangstelling hebben. Toch wil ik proberen of er belangstelling is om een forum te starten voor de BMW motorrad rijders onder ons. Wellicht heeft de een of andere wakkere geest al opgemerkt dat er in het menu een nieuw knopje is verschenen met het opschrift: "Forum". Op het moment van dit schrijven heeft het "BMWmotorforum"zegge en schrijve één lid. Uiteraard ben ik dit zelf. Enthousiast als ik ben heb ik zelfs al 5 berichten op het forum gepost, die door niemand gelezen zijn :-) Wellicht kan ik via dit stukje, enkelen van jullie bewegen tot het zetten van de gigantische stap om lid te worden van het forum. Rechtsboven op deze site is de knop te vinden die leidt naar wat misschien ooit dè ontmoetingsplek wordt voor BMW rijders. (al geloof ik daar zelf geen reet van :-) Om de drempel nòg lager te maken, hoef je niet te zoeken naar de Forum-knop maar kun je ook gewoon HIER klikken. Tot ziens op het forum?!?!

 

20-08-2018 - Intermot beurs Keulen

Van 3 t/m 7 oktober kun je in Keulen de Intermot 2018 bezoeken. Dè beurs voor motorliefhebbers. Koop je kaarten hier.

16-08-2018 - Hoe lang nog voor het verlossende bericht??

Bijna dagelijks speur ik het grote boze internet af op zoek naar nieuws over de nieuwe modellen: de RT, GS en waarschijnlijk ook de RS. De 1250 versies bedoel ik dan uiteraard. Vooralsnog weet BMW het grote geheim goed bewaard te houden. Na de in het eerste kwartaal van 2018 uitgelekte spy shots en de bijbehorende grote onthulling dat de watergekoelde boxer een opvolger krijgt, is het akelig stil gebleven. Mijn nieuwsgierigheid neemt intussen ongekende vormen aan. Binnen nu en één of maximaal twee maanden moet het verlossende persbericht toch de wereld in geslingerd worden. Wat ik nu wel weet is dat ik niet gelijk naar de dealer zal rijden om mijn huidige RT in te ruilen. Dat heeft twee redenen: buiten de stapel duiten die je voor deze hobby moet neertellen ben ik nog steeds heel erg blij met mijn R1200RT LC. Na elke rit kost het weer moeite om de grijns van mijn gezicht te beitelen. Zolang dat het geval is, zit het wel goed met de buitenechtelijke relatie die ik heb met de RT LC. Bovendien tolereert mijn vrouw deze relatie, en dat is toch mooi meegenomen :-) Mocht ik nieuwtjes over het hoofd zien en weet iemand iets nieuws op het gebied van de 1250 te melden, dan houd ik mij uiteraard aanbevolen. Klim in het toetsenbord en stuur me een bericht via mail of het contactformulier. Mijn dank zal groot zijn! :-)

 

14-08-2018 - Boek voor de liefhebbers.

Download
Voor de liefhebbers, het boek: "Zen and the Art of Motorcycle Maintenance" (Engelstalig)
Zen and the art of Motor maintanance.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

 

1-08-2018 - Steeds weer een boeiende vraag.

Vandaag zag ik op Facebook een vraag over het risico dat je loopt bij een aankoop van een R1200RT van 2008 met 150.000 km op de teller. Hoe groot is de kans op mankementen als je een RT koopt met deze vrij hoge kilometerstand? Zijn er (veel) mechanische mankementen te verwachten? De vraagprijs voor deze RT was €4000. 

 

Zelf heb ik een test over deze machine gelezen waarbij deze motor bijna 300.000 km gereden had. Het blok werd gedemonteerd en echt alles (!) was nog binnen de de slijtage tolerantie. De voorspelling was dat revisie pas nodig zou zijn bij 500.000 km. Uiteraard slijten draaiende delen, lagers, cardan etc. Zelf zou ik ook huiverig zijn om een RT met deze kilometerstand te kopen. Toch vraag ik me af of dit niet tussen mijn oren zit. Stel dat je voor 2000 euro zou moeten vervangen, dan nog heb je een goede koop gedaan. Toch blijft het altijd een gok.

 

Als RT rijder die lijdt aan chronische nieuwsgierigheid, ben ik zeer geïnteresseerd hoe jullie hierover denken. 

 

10-07-2018: Tijd voor nieuwe motorlaarzen.

Na jaren van trouwe dienst is het toch tijd geworden afscheid te nemen van mijn Sidi motorlaarzen en een nieuw paar te kopen. Nu ben ik fan van REV'IT! motorkleding waarvan ik 2 complete outfits gekocht heb. Naar mijn mening goed spul voor een redelijke prijs. Dit seizoen heb ik al veel plezier gehad van het doorwaaipak.  En je raad het al. Na een speurtocht op internet ben ik ook voor de laarzen gevallen voor REV'IT!, en wel de Trail H2O. Toegegeven dat voor mij, naast de specificaties en de reviews, zeker ook de looks van de laars tellen. Deze zijn van leder, volledig waterdicht en ademend. De REV'IT's zijn mijn smaak met de juiste specificaties en ik  verwacht hiermee weer jaren vooruit te kunnen.

 

13-07-2018: Eerste indruk REV'IT! Trail H2O

De REV'IT! Trial H2O laarzen zijn binnen en de eerste indruk is bijzonder goed! De rits is zoals door REV'IT! beschreven robuuster en door de beschermrand direct erachter gaat deze soepel open en dicht zonder zich vast te bijten in de gusset die water en wind buiten houdt. De laars heeft een prima voetbed en lopen gaat prima! De hiel, tenen en enkels lijken goed beschermd en extra stevig (al hoop ik dit in de praktijk niet te testen)  Bij het dragen voel je geen drukpunten op de plaats van deze verstevigde delen. De laars is mooi afgewerkt met een combinatie van leer, rubber en suède. Er wordt gegarandeerd dat de laars volledig waterdicht is door het hydratex membraan maar dit kan ik, gezien de lange periode van droogte, niet bevestigen. De zool is volledig van rubber en heeft een prima grip. Mocht ik tijdens het gebruik tot afwijkende conclusies komen dan zal ik dit hier vermelden.

 

22-07-2018: Mijn conclusie: "beste koop"

Na de nodige kilometers op de motor gereden te hebben met deze laarzen en ook regelmatig ermee gelopen te hebben kan ik met grote zekerheid zeggen dat dit een hele goede aankoop is geweest. Heerlijke comfortabele motorlaars van REV'IT! Dit is zo langzamerhand mijn merk geworden. Van zowel de laarzen als beide motorpakken van REV'IT! heb ik geen moment spijt gehad.

 

10-07-2018 - De nieuwe R1250RT echt in aantocht??

Het zoeken naar BMW motorrad en met name R1200RT nieuwtjes is een steeds terugkerende bezigheid. Hieruit filter ik het nieuws dat ik spannend genoeg vind om met jullie te delen. Zo kwam ik de door bmw gepresenteerde nieuwe opties en kleuren tegen voor 2019. Deze zijn toegevoegd aan de pagina; "Algemeen BMW Motonieuws" Altijd leuk om te lezen wat er weer is toegevoegd aan opties. Wat ik opvallend vind, is dat er met geen woord meer wordt gesproken over mijn geliefde toerbuffel: de R1200RT.  Dit lijkt mij eens te meer het bewijs dat de nieuwe R1250RT er toch echt staat aan te komen in 2019!! Goed nieuws dus. Uiteraard houd ik jullie op deze site op de hoogte als er meer nieuws te melden is.

 

29-06-2018 - Bijna oeps..............momentje

Zoals in onderstaand stuk geschreven staat ben ik 2 weekjes op pad geweest zonder mijn RT. Na terugkomst van de vakantie werd het uiteraard tijd om op te stappen. Zo heb ik de afgelopen 2 dagen toch weer dikke 300 km op de klok erbij gefietst. Gisteren werd mijn reactievermogen op de proef gesteld toen ik door een dorpje reed in Noord-Limburg. Dit verhaaltje zal weinig rijders vreemd in de oren klinken. Velen van jullie hebben dit zelf (al dan niet met goede afloop) vast wel eens aan den lijve ondervonden.  De weg slingert door het dorp en er komen de nodige zijwegen van rechts, die in dit geval voorrang hebben. Zo stuurde ik verantwoord en oplettend over deze weg met het gevoel: "wat kan mij gebeuren?" Totdat een jonge dame vanuit een parkeerhaven langs de weg, zonder het achteropkomend verkeer ook maar een blik waardig te gunnen, vlak voor mijn neus de weg op schiet in haar VW Passat. Ik zat er zowat naast en remmen was geen optie meer. Naast deze brokkenpiloot kwam ook nog een tegenligger, op deze niet al te brede weg. Mijn volle gewicht werd in de strijd gegooid om uit te wijken voor de brokkenpiloot èn de tegenligger. (die overigens goed anticipeerde en zelf zover mogelijk maar rechts uitweek en op de rem stond)  Enigszins verwonderd, en ook opgelucht, dat dit "avontuur" een goede afloop had, vervolgde ik mijn weg. Toch weer even een: "zo-nu-ben-ik-ook-weer-wakker-geschud-momentje".  Een BMW R1200RT LC is geen kleine en ook geen lichte motorfiets. Mooi dat ik kan constateren dat deze motor op dit soort momenten enorm handelbaar blijkt te zijn!! Stoere fiets toch :-)

 

Nog even dit: na mijn ritjes van de afgelopen 2 dagen stond ik met 385 km op de dagteller bij het tankstation. Ik heb hem tot aan het randje volgedruppeld met 18.5 liter, wat een verbruik van 1:20,8 oplevert. Ik ben zeker geen trage rijder maar ook geen uitgesproken scheurkonijn.  Het verbruik van deze RT vind ik meer dan redelijk!!

 

27-06-2018 - Zomervakantie zonder de RT

De afgelopen 2 weken ben ik met vrouw en vierwieler (de insiders weten dat dit een vervoermiddel is met 2 wielen teveel) door Zuid-Engeland en Wales getrokken. Het toegeven vind ik moeilijk, maar ook met de auto was het een zeer aangename vakantie. Het prachtige weer speelde een belangrijke rol in het grote genieten en waarschijnlijk dat daardoor het gemis van de RT toch een heel klein beetje gecompenseerd werd. Het landschap is uitgestrekt en groen en menigmaal kwam de gedachte in mij op: wat een ontzettend mooi stuurweggetje is dit om op de 4 - 2 wieler te nemen.  Oké, mijn punt is gemaakt. Ik heb niet veel met auto's en zou het liefste alle vakanties op de motor willen. Helaas denkt mijn wederhelft daar heel anders over en om mijn relatie niet op het spel te zetten schik ik mij in het (nood)lot. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik na thuiskomst nog anderhalve week verlof heb en niet al teveel verplichtingen die de kostbare vrije tijd om zeep zouden helpen. Mijn voornemen is om gedurende deze laatste anderhalve week tijd te steken in het verminderen van het profiel van mijn Pilot Road 4 GT's. Zowel de RT als de accessoires als ikzelf zijn er helemaal klaar voor. De komende week zijn ook de weergoden mij uitermate gunstig gezind en is er niets dan zonneschijn voorspeld. Let the feast begin!!  Uiteraard neem ik ook weer iets meer tijd om deze site te onderhouden en updaten. Klik dus vooral binnen en kijk en lees wat rond op deze site. Laterzzz!

 

27-05-2018 - Warm ritje

De afgelopen 2 weekenden zijn we getrakteerd op heerlijk zomers motorweer. Resultaat: er zijn 800 km op de teller van mijn blauwe "Brother In Arms" erbij gefietst. Het REV'IT! doorwaaipak mocht van de haak om het grote genieten te optimaliseren. Is het gelukt? Een volmondig: YUP!! Elke rit neem ik even de tijd om mijn rug te strekken en minimaal één plaatje te schieten van mijn RTeetje. Deze deel ik dan uiteraard op deze site. Nog heel even terug komen op het REV'IT doorwaaipak, type Airwave. De eerste 20 jaar van mijn motorcarrière, had ik steeds beschikking over één motorpak. Maar ........................ ook ik heb van die momenten waarop ik het licht zie. Op een van die heldere momenten besloot ik een doorwaaipak aan te schaffen, waarbij de keuze viel op het Nederlandse merk REV'IT! Tijdens menige warme zomer rit heb ik daarna gedacht: "had ik het licht maar eerder gezien!" Wat is dit heerlijk comfortabel t.o.v. een standaard motorpak. Bescherming geniet je op alle gebruikelijke delen, zoals het hoort, maar de luchtdoorlatende mesh panels zorgen voor optimale ventilatie. Tegen diegenen die zwetend op hun grote trots rijden tijdens warme zomerritten zou ik willen zeggen: "kopen, dat doorwaaipak!"

 

06-05-2018 - Zomerse rit & Guard Concept ervaring

Het mag dan begin mei zijn maar vandaag leek het wel hartje zomer. Na een zaterdag volgeboekt met huiselijke plichten was het vandaag tijd voor het grote genieten, waarbij ook de laatste aanschaf, de Guard Concept voor de GoPro, aan de tand gevoeld kon worden. Iets na 11 uur vertrokken in de hoop dat het in het uiterste zuiden van Limburg, waar het toch steeds weer mooi rijden is, nog enigszins rustig is en  ik niet voortdurend genoodzaakt ben om rechtop door de bochten te sukkelen achter die vervelende vervoermiddeltjes met 2 wielen teveel. Gezien de gemelde temperatuur van dik boven de 20 graden waren er uiteraard veel meer mensen op het idee gekomen deze uithoek van ons landje op te zoeken. Toch heb ik in het verleden erger meegemaakt en kon ik buiten de "standaard route" redelijk aan het gas hangen. Meer last had ik van de sportieve garde in de vorm van wielrenners en mensen op een drafje met de benenwagen en een nummer op de buik gespeld (of geplakt:-) Hoe dan ook, het was een heerlijke rit op een heerlijke dag onder een strakblauwe hemel.

 

Tot slot nog even terug komen op de Guard Concept. Duidelijke is dat het beeld minder trillingen vertoond in vergelijking tot de beelden waarbij de GoPro met de zuignap aan de zijkuip bevestigd is. Persoonlijk vind ik de beelden mooier doordat de camera hoger op de motor bevestigd is. Wat mij betreft: (ondanks de belachelijke prijs) is de Guard Concept toch een goede aankoop gebleken. (Duimpje omhoog)

 

Helaas vloog een of ander suicidaal insect tijdens het begin van de rit vol tegen de lens van de GoPro waardoor de beelden redelijk onbruikbaar zijn geworden. Goed genoeg om positief te zijn over de Guard Concept maar niet om er een YouTube filmpje van te maken.

 

03-05-2018 - Algemene Verordening Gegevensbescherming

Het is een doorn in mijn oog, maar ook als je een website hebt (of gaat maken) ontkom je niet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Deze is vanaf 25 mei 2018 van toepassing. In mijn ogen is het een totaal doorgeslagen EU richtlijn............maar wie ben ik :-) De bedoeling van deze richtlijn is om de privacywetten in heel Europa te versterken en te uniformeren. Als brave burger ga ik dan ook maar aan de slag om te voldoen aan deze richtlijnen. Niet dat ik verwacht dat iemand zich druk gaat maken of deze website aan alle eisen voldoet. Laat de EU zich richten op de giganten als Google, Facebook, Microsoft en anderen die alles van je verzamelen en de regels structureel aan hun laars lappen. Maar dat terzijde. Voor de officiële datum van 25 mei zal ik dus met frisse tegenzin (ik ben niet zo van de regeltjes!) een privacyverklaring aan deze site toevoegen, die bezoekers een zucht van verlichting zullen doen slaken, wetende dat ze met een gerust hart deze site kunnen bezoeken en contact met mij kunnen opnemen zonder zich af te hoeven vragen of hun privacy gewaarborgd is. 

 

26-03-2018 - Wat levert mijn kersvers Facebook account op qua bezoekers op deze site

Het zal de vaste bezoekers van deze site niet ontgaan zijn, zelfs ìk heb uiteindelijk toch een Facebook account aangemaakt. Op de een of andere manier heb ik altijd een ontzettende antipathie gehad tegen Facebook. In het grijze verleden heb ik eens een account aangemaakt. Binnen ettelijke minuten werd ik bedolven onder de vriendschapsverzoeken. Van enig interessant nieuws was geen sprake dus het account heeft uiteindelijk een houdbaarheidsduur van nog geen dag gehad. Waarom dan toch weer (na jaren) een account aangemaakt? Ik steek veel tijd in http://www.r1200rt.nl en wil natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers bereiken. Dit mag in de oren van  sommigen vrij egoïstisch klinken, maar het is wel dè reden dat ik uiteindelijk toch weer voor een Facebook account heb gekozen. Ondanks mijn eigen antipathie is Facebook nog steeds mateloos populair en dus ook hèt platform om een site te promoten. Zo gezegd zo gedaan. Account aangemaakt en gelijk lid geworden van diverse groepen die uiteraard allemaal een raakvlak hebben met motorrijden en de R1200RT (LC). Aangezien het gaat om mijn geliefde bike zal ik ook niet jan en alleman accepteren als "digitale vriend". We moeten natuurlijk wel een raakvlak hebben. Dus........voor diegene die op zoek is naar een digitaal motormaatje en gebrek heeft aan vrienden..........voeg mij toe :-)

 

Update: 22-04-2018 

Het facebook account heeft tot nu toen niet echt veel extra hits opgeleverd. Verreweg de meeste bezoekers heb ik te danken aan zoekopdrachten in Google en via "update tweets" die ik via Twitter de wereld in slinger.  Om en nabij 40% van mijn bezoekers zijn terugkerende gasten, die het blijkbaar de moeite waard vinden om regelmatig terug te keren. Dit vind ik eigenlijk wel de belangrijkste groep. Facebook was nooit mijn favoriete medium en zal dat ook niet worden. Het privacy issue dat recent in het nieuws was bevestigd mijn gevoel.

 

25-03-2018 - Eindelijk weer een rit gemaakt

Dit weekend was het eindelijk eens mooi weer zonder sneeuw of regen. De winter heeft wat mij betreft lang genoeg geduurd. De tuin was dringend aan onderhoud toe en ook de auto moest dringend van de nodige pekel en andere rotzooi ontdaan worden. De zaterdag heb ik hiervoor misbruikt. Dan blijft de zondag nog over om ook de geliefde RT weer eens op een lekker ritje te trakteren, en dat is vandaag dus ook gebeurd. Kleine 200 km op de teller erbij gefietst. 14 Graden is zowaar geen verkeerde temperatuur om op de tweewieler het "ruime asfalt" te kiezen. De complete rit met een brede grijns achter het vizier van de Nolan N104 gezeten. Wat is motorrijden toch een heerlijke hobby!! De Gopro met de bijbehorende zuignap heb ik aan de RT "vastgeplakt" om het genot vast te leggen. De beelden zijn binnenkort op YouTube en deze site te zien. Ik heb het al eerder vermeld, maar wil het toch nog eens bevestigen: de Michelin Pilot Road 4  banden zijn een enorme verbetering gebleken op de R1200RT LC!! Het gaat allemaal een stuk strakker en stabieler dan met de Continental Road Attack banden die voorheen op deze fiets gemonteerd waren. De keuze van BMW voor de C.R.A. banden zal ik nooit begrijpen. Hoe dan ook, het was een heerlijk zondag. Dit seizoen hoop ik qua kilometers alle records te breken! Tot nu toe staat de teller op 650 km, maar ik hoop minimaal het tienvoudige aan asfalt weg te slurpen in 2018. Tot slot wil ik alle bezoekers van deze site een heerlijk motorjaartje wensen. Uiteraard zonder brokken!

 

18-03-2018 - USB poorten op  mijn R1200RT LC

Als een vraag vaak aan mij gesteld wordt dan heeft dat betrekking op de permanente voeding voor mijn GoPro's op de RT.  Bij deze dus heel kort het hoe en wat m.b.t. deze oplossing. Wat heb je nodig? In mijn geval was dat een Albrecht universele dubbele USB-stekkerdoos en een uurtje tijd. Hoe simpel kan het zijn :-) Mijn oplossing is gebaseerd op de RT LC zonder het BMW audiosysteem. De USB poorten zijn geplaatst waar normaliter de audio knoppen zitten als je deze optie aangeschaft hebt. Op deze manier zitten geen kabels in het zicht. Wat heb ik gedaan:

 • De stuurhouder die je ziet op bovenstaande afbeelding verwijderd
 • Het linker zijpaneel van de RT verwijderd (2 schroeven aan de voorkant van het paneel verwijderen, de onderkant van het paneel iets naar je toe trekken totdat je de bevestiging voelt loskomen en het paneel naar boven verwijderen. Het hangt met 2 haakjes in het zwarte deel tussen tank en paneel. LET OP: deze haakjes breken vrij gemakkelijk!!)
 • Als het paneel verwijderd is zie je een stekkertje zitten. Hieraan kun je met een adapterkabeltje de plus en min van je USB poorten bevestigen.
 • Met een dremel freesje heb ik een mooi rond gat gemaakt in het zwart plastic "bedieningspaneeltje" waarin de USB poorten worden vastgezet. (kwestie van vastschroeven) 
 • Met de rubberen kap kun je het geheel waterdicht afsluiten mocht dat nodig zijn.

Tijdens het rijden sluit ik de GoPro die met een zuignap voor op de motor bevestigd is aan op de USB. Dit zorgt ervoor dat de accu altijd 100% geladen blijft. Wel zo handig!

Boven de USB poorten heb ik de wifi remote voor max 5 Gopro's bevestigd.

 

Onderstaande foto is het eindresultaat.

 

17-03-2018 - 100.089 pageviews R1200RT.NL!!

Sinds ik deze site online geplaatst heb, houd ik het aantal pageviews bij. Vandaag is dan toch de, voor mij magische, grens van 100.000 pageviews overschreden. Op het moment dat ik dit typ staat de teller op 100.089 views. de aantallen per dag nemen nog steeds toe. Het is duidelijk aan de statistieken te zien dat voor velen onder jullie bezoekers, motorrijden een seizoengebonden hobby is (net als voor mijzelf). Het aantal bezoekers / views neemt in de wintermaanden iets af. Het lijkt alsof de maand februari de maand is waarin het motorvirus weer in alle hevigheid toeslaat :-) Het kriebelen steekt dan blijkbaar weer de kop op en we kunnen gezamenlijk niet meer wachten tot we asfalt kunnen vreten op onze geliefde tweewielers. Wat ook duidelijk is, is dat er een groot aantal vaste bezoekers is die regelmatig terug komen. Blijkbaar is mijn site voor velen de moeite waard is om regelmatig te bezoeken.  Ik heb het eerder gedaan, maar toch weer: bedankt voor jullie bezoek, de vele mails die ik ontvangen heb en de berichten in het gastenboek! De site is voor mij een leuk en tijdrovend deel van de hobby: alles wat met motoren te maken heeft!!!

 

12-03-2018 - Passen er 2 helmen in het grote topkoffer van de RT (en ook de K1600) ??

Vandaag kreeg ik van een bezoeker van deze site een email. Zijn (gloednieuwe) RT is recent afgeleverd en hij heeft de eerste 300 km al op de teller gefietst. Bij zijn RT heeft hij het grote topkoffer besteld om de helm(en) in op te bergen. In advertenties wordt over dit topkoffer gezegd, dat er 2 helmen naast elkaar in passen. Wat mij dan ook zeer verbaasde, was zijn opmerking dat de Schuberth C3 niet normaal rechtop in het koffer past. De helm past alleen in het koffer als deze op een zijde gelegd wordt. Dit heb ik nooit eerder gehoord en ben er dus ook zeer verbaasd over! Nu is mijn vraag natuurlijk: herkend iemand dit probleem?? Ik zou het leuk vinden om jullie bevindingen te horen. Mocht je iets hierover willen delen, stuur mij dan een bericht via het contactformulier of per email.

 

08-03-2018 - ART5 Motorslot besteld

Om op zeker te gaan v.w.b. de motorverzekering, en natuurlijk omdat ik het idee dat mijn RT gejat zou kunnen worden geen aantrekkelijk idee vind, heb ik een nieuw ART-5 motorslot besteld.  Slot uitgezocht. Daarna natuurlijk op de site van stichting ART gekeken of mijn keuze daadwerkelijk vermeld staat als zijnde ART-5 goedgekeurd (https://www.stichtingart.nl)  Dit bleek het geval, dus tot aankoop overgegaan.  Levering heeft keurig volgens afspraak vandaag plaats gevonden. Rekening, verpakkingsmateriaal met de slot gegevens en de reservesleutels keurig opgeborgen.  Mocht het eens gebeuren dat je motor gejat wordt dan gaat de verzekeraar vast en zeker vragen naar het oorspronkelijke aantal bijgeleverde originele sleutels! Mij kan geen verzekeraar verwijten dat ik niet aan de regels voldoe.

 

05-03-2018 - BMW Navigator V is gerepareerd

Ik had mijn defecte BMW Navigator V al afgeschreven en een nieuwe besteld zoals hieronder beschreven. Een koop die op het laatste moment niet doorging.  Toch maar eens gevraagd aan een techneut die normaal aan medische apparatuur sleutelt. De Navigator werd vakkundig uit elkaar gesloopt waarna de diagnose en de bijbehorende oplossing snel geformuleerd waren. Met het nodige soldeerwerk zou het toch te fiksen  moeten zijn. Zo gezegd zo gedaan en jawel, binnen een dik half uurtje lichtte het vertrouwde BMW scherm van de navigator op!  Het zal niemand verbazen dat ik gelukkig ben dat dit gelukt is (gezien de prijs van de BmW navigators)

 

*** Update ***

Naar aanleiding van mijn verhaal over de defecte BMW Navigator V, kreeg ik binnen enkele dagen, van 2 bezoekers van deze site een mail. Kort samengevat kwamen deze beide ervaringen erop neer dat de Navigator V defect was en de poging om een reparatie te laten uitvoeren resulteerde in het klassieke geval: van het kastje naar de muur gestuurd worden. Wat doe je dan? Inderdaad..............Google. Zo kwamen beide heren uit bij het in Amsterdam gevestigde bedrijf: Spark Elelctronics. Bij beiden werd het euvel voor een paar tientjes vakkundig verholpen! Wat mij betreft dus een adres om te onthouden: https://www.sparkelectronics.nl/nl

 

28-02-2018 - Toch weer een nieuwe BMW Navigator V

Nadat mijn BMW Navigator V het begeven heeft ben ik toch maar eens op het grote boze internet gaan kijken hoe ik dit probleem oplossen kan. MrGPS heeft weer een schitterende en vooral eerlijke review op YouTube gezet waarbij hij de opvolger van mijn versie V onder de loep neemt. (en dat is dus.........jawel............versie VI) De uitslag vind ik ietwat teleurstellend. Buiten het scherm dat blijkbaar een stuk beter afleesbaar is in zonlicht, is er weinig verbeterd aan dit dure (!) apparaat. Dus maar gaan zoeken wat de Navigator V (waar ik overigens heel erg tevreden over ben) op dit moment nog kost. Wat blijkt: nog steeds kost ie rond de 700 euro! (Tsja er staat BMW op, en dat is reden genoeg om er een absurd prijskaartje aan te hangen) Bij Motoport Venray kost het ding 723 euro. Op dezelfde webshop staat de V, en dan zelfs MET de cradle met de 4 extra knoppen, te koop voor 599. Nog steeds een berg geld als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de concurrent TomTom, maar ik heb toch besloten deze te bestellen. Wellicht is er iemand die interesse heeft in de cradle voor een mooi prijsje. De oude Navigator V houd ik maar voor onderdelen. Altijd handig als bijv het scherm het eens mocht begeven. Och ja, ik troost mijzelf met de gedachte: zo'n mooie hobby mag wat kosten :-)

 

Update 01-03-2018 - Jammer dan :-(

Ik heb weer te vroeg gejuicht. Bij bovenstaande zaak, de Navigator V met cradle besteld en betaald. De dag erna een email: helaas kunnen we deze niet meer leveren. En bedankt! Het geld is terug gestort en nu maar weer verder kijken waar ik een goeie Navigator op de kop kan tikken voor een iets minder schandalige prijs. 

 

26-02-2018 - Zijn mijn sloten nog gecertificeerd??

Na een verhaal dat ik las op een motorforum (dat in de categorie horror verhalen thuis hoort) werd ik getriggerd  om de beveiliging van mijn R1200RT LC nog verder onder de loep te nemen. Kort samengevat kwam het erop neer dat de gedupeerde geen cent van zijn verzekering uitgekeerd kreeg nadat zijn BMW R1200GS gestolen werd omdat hij niet aan de beveiligingseisen van zijn verzekeraar voldeed. De meeste bezoekers van mijn site weten dat BMW motoren met deze motorinhoud verre van goedkoop zijn. Buiten dat je genaaid wordt door de dief wordt je nog eens genaaid door je verzekering. Je betaald een vette premie maar ze wijzen je niet erop als je slot niet meer geschikt is. Dubbel genaaid houdt beter is de spreuk van de verzekeraars!! In het grijze verleden werd ik door een oplettende medewerker van een Motoport vestiging erop gewezen dat ik een slot op mijn motor had dat niet voldoende was voor de verzekering. Kortom, nadat ik recent het alarm op mijn R1200RT LC had laten keuren èn dit verhaal las, besloot ik ook de rest maar eens onder de loep te nemen. Met de rest bedoel ik dus de sloten die ik bij elke rit mee zeul in het topkoffer van mijn grote trots. Met onder de loep nemen bedoel ik:

 • Is mijn slot van klasse ART 4 (of verlangt je verzekeraar ART 5? ) Controleer dit op de site van stichting ART
 • Heb ik het originele aantal bij dit slot geleverde sleutels nog in mijn bezit. Bij de stichting ART kun je lezen hoeveel sleutels bij dit slot geleverd worden bij de aankoop. 

Geef de verzekeraars vooral geen kans om onder de uitbetaling uit te komen nadat je grote trots gestolen is!! Bovenstaande punten en de keuring van je alarm zijn van cruciaal belang!!

 

 

25-02-2018 - Winter rit en een defecte BMW Navigator V :-(

Dit jaar heb ik besloten om de motorbeurs in Utrecht versie 2018 over te slaan. Gelukkig was het stralend weer vandaag zodat ik in ieder geval weer wat kilometers kon maken op de RT. Bij vertrek was het -2 graden en toen ik 3 uur later weer thuis arriveerde was het hele 3 graden "warmer" (+1) Bij deze temperaturen kan ik je zeggen dat zowel handvat- als zadelverwarming buitengewoon prettige opties zijn!! Verder kun je je op kou natuurlijk kleden. Voering in broek en jas en daarnaast beschermd de RT je voldoende tegen elementen als regen en wind. Zo was de aangekondigde gevoelstemperatuur van -10 nog best aangenaam. De enigen die het fris kregen onderweg waren mijn voeten. Wat minder prettig is, is dat mijn BMW Navigator V met geen mogelijkheid aan de praat te krijgen was. Onderzoek wees uit dat het stekkertje dat op het moederbord gemonteerd is (waar de accu aan gekoppeld dient te worden) afgebroken is. Jow..........vreselijk balen! Al was het maar vanwege de prijs van deze apparaten. De komende dagen maar eens beraden wat ik hieraan ga doen. Toch maar de Navigator VI kopen? De V laten repareren? De V verkopen aan een handige motorrijder die het zelf weet te repareren? Hoe dan ook, mijn mooie rit eindigd met wat waarschijnlijk een financiële tegenvaller wordt. 

 

21-02-2018 - Keuring Motoralarm

Na de beurt die mijn R1200RT enkele weken geleden heeft gekregen bij de dealer werd natuurlijk de administratie op orde gebracht. Rekeningen worden netjes bewaard voor het geval ik de RT te koop zou willen aanbieden en de volgende gelukkige eigenaar de hele onderhoudshistorie wil voorschotelen. Niet geheel toevallig kwam ik toen ook het certificaat van het alarm tegen dat bij de aankoop verstrekt wordt. Waar ik dus niet bij stil heb gestaan (en mijn dealer blijkbaar ook niet) is het feit dat dit certificaat 36 maanden geldig is. Na die 36 maanden moet het alarm jaarlijks gekeurd worden. Mijn RT is in september 3 jaar oud geworden wat betekend dat het alarm in die maand gekeurd had moeten worden. Mocht de RT na september gestolen zijn dan had ik een serieus probleem gehad!! Voldoe je niet aan de eisen qua ART 4 slot en alarm dan kun je er donder op zeggen dat de verzekeraar heel erg moeilijk gaat doen als er uitgekeerd moet worden. Dus toch snel terug gegaan naar de dealer en het alarm laten keuren en het nieuwe certificaat keurig opgeborgen. Voor die luttele 15 euro ga je toch zeker geen risico lopen. Wellicht dat iemand die dit leest, denkt.................... juist :-)

 

18-02-2018 - Mooi weer winter ritje

Wat doe je op een dag in februari als de zon schijnt onder een strak blauwe hemel en er staat een strak blauwe BMW R1200RT LC in je garage die staat te trappelen van ongeduld (net als haar eigenaar) om weer eens de garage uit te mogen en asfalt te vreten. Juist, je rolt het gevaarte uit de garage, trekt warme kleding aan, propt een paar oordoppen  in je gehoorgangen en start de RT met een brul zodat gelijk iedereen weet dat het grote genieten weer begonnen is.  De RT heeft net een beurt gehad en een set nieuwe slofjes om de velgen gekregen dus alles is kant en klaar voor het nieuwe seizoen. Blijkbaar was ik dusdanig opgewonden dat ik glad vergeten ben om de GoPro aan de motor vast te plakken, waardoor ik geen beelden heb van dit ultieme genot. Goede reden om snel weer op te stappen en plaatjes en beelden van de rit te schieten. Hoe dan ook: genieten was het vandaag zonder enige twijfel!! 

 

Nog even een kleine update v.w.b. de Michelin Pilot Road 4 GT's. Het gevoel dat deze banden beter zijn dan de ContiRoadAttack die voorheen gemonteerd waren, is alleen maar toegenomen. Rechtuit stabiliteit is beter. De band is minder gevoeling voor spoorvorming en richels in het wegdek. Overall voelen deze banden gewoon vertrouwd en goed aan! Goede beslissing geweest om deze (vervroegd) te laten monteren.

 

13-02-2018 - Zomaar een persoonlijke noot

Ik mag dan Limburger zijn maar ondanks dat gegeven heb ik helemaal niks met Carnaval. Het enige voordeel dat ik heb is dat mijn werkgever het nodig vindt om carnavalsmaandag en dinsdag tot nationale feestdag te bombarderen. Dit is al zo sinds dag 1 dat ik werk voor deze instelling. En dat is komend jaar alweer 30 jaar! Vandaag was het weer, ondanks de temperatuur van 4 graden, buitengewoon aangenaam, waarbij de zon zich een groot deel van de dag in volle glorie heeft laten zien. Morgen lijkt het een zonovergoten dag te worden met een dagtemperatuur van om en nabij de 7 graden. Het "toeval" wilt dat ik verder geen huiselijke plichten heb en een blinkende BMW R1200RT LC in de garage staat te trappelen op haar nieuwe Michelin Pilot Road 4 slofjes. Sociaal als ik ben heb ik het vermoeden dat ik het haar van harte gun om asfalt te gaan vreten :-)  De beide GoPro's liggen stroom te tanken en ook de wifi remote voor deze actioncams heeft de tank weer vol. Het mag duidelijk zijn hoe dat dag van morgen eruit gaat zien voor mij :-) Houd de video pagina op deze site in de gaten! De rit van morgen komt eraan.

 

11-02-2018 - Michelin Pilot Road 4

Michelin Pilot Road 4 GT op de BMW R1200RT LC (2014)

 

In 2014 kocht ik mijn R1200RT LC die destijds uitgeleverd werd met de Continental ContiRoadAttack òf de Michelin Pilot Road 4 GT. Achteraf was mijn aankoop helaas voorzien van het eerstgenoemde type. Vanaf dag 1 heb ik het gevoel gehad dat de RT met deze banden ietwat zwabberig aanvoelde en de rechtuitstabiliteit te wensen over liet. Na 14000 km heb ik deze set laten vervangen door de MPR 4.

 

Algemene informatie MPR 4

 

De MPR4 volgt de MPR3 op en komt in 2014 op de markt. De MPR 1 en de MPR 2 waren volgens de diverse testen zéér prima banden. De MPR 3 viel iets tegen en werd dus ook geen testwinnaar. Net als de MPR3 maakt ook de 4 gebruik van Dual Compound Technology. Het komt erop neer dat het midden van de band harder is dan de zijkanten. Dit zou een langere tevensduur moeten opleveren en tevens een betere grip in de bochten. De MPR 4 is leverbaar in 3 varianten: standaard, GT en Trail. Aangezien ik de GT versie op mijn R1200RT LC gemonteerd heb, beperk ik mij uiteraard uitsluitend iets te roepen / schrijven over dit type. De GT versie is bedoeld voor de zwaardere toermotoren en zou vormvaster zijn dan de standaard versie.

 

Wat is mijn ervaring tot nu toe met de MPR 4?

 

Toen ik vandaag op mijn RT stapte met de nieuwe sloffen was het wegdek vrij droog met een temperatuur die enkele graden boven het vriespunt lag. De eerste kilometers uiteraard voorzichtig gereden aangezien de banden gloednieuw zijn en daardoor nog niet de optimale grip hebben (vooral op de natte stukken wegdek). De bandenspanning netjes op de voorgeschreven 2.5 voor en 2.9 achter gebracht. Wat mij opviel was dat de RT lichter leek te sturen met deze MPR 4. Na enkele kilometers ging het gas er steeds iets meer op wat te danken was aan het vertrouwde stabiele gevoel dat deze band oproept. Het eerder genoemde zwabberen heb ik niet meer kunnen waarnemen. Ook rechtuit rijden op de snelweg voelde tot op (te) hoge snelheid stabiel aan. De RT heeft ook beduidend minder last van aanwezige spoorvorming. Kreeg ik met de Continentals nog wel eens een “zwieper” als er spoorvorming was, met de MPR 4 lijkt de RT zich hier veel minder van aan te trekken. Zoals gezegd was het wegdek gedurende de rit overwegend droog. De RT heb ik niet kunnen betrappen op het maken van een stapje opzij. De grip op droog wegdek lijkt dus prima voor elkaar. Over grip op nat wegdek kan ik op dit moment nog niks zeggen. Uiteraard kan ik ook niks zeggen over de door Michelin beloofde langere levensduur t.o.v. de voorgangers van deze MPR 4. De tijd zal het leren. Uiteraard zal ik op deze site alle nieuwe bevindingen publiceren.

 

Conclusie:

 

De conclusie die ik tot nu toe kan trekken is dat de MPR 4 alle beloften die ik heb kunnen testen, waarmaakt. De band is niet op misstapjes te betrappen. Tot nu toe is de MPR 4 wat mij betreft (zoals verwacht) een absolute aanrader!!

 

10-02-2018 - Onderhoudsbeurt

Na een week logeren te zijn geweest is de RT weer keurig droog en schoon thuis afgeleverd door Keram Motorrad (Maastricht Aachen Airport) . De jaarbeurt is uitgevoerd. Hierbij is de motorolie met filter, de cardanolie en de remvloeistof voor en achter vervangen en natuurlijk gecontroleerd of de RT ook het komende seizoen veilig de weg op kan. Zoals ik verwacht had was dit het geval zonder onverwachte kosten. Het door mij verwachte stellen van de kleppen hoeft pas bij 20k km. Ook staat de RT weer op de vertrouwde nieuwe slofjes van Michelin, en wel de Pilot Road 4 GT. Het top en de zijkoffers zijn weer gemonteerd net als de Navigator 5, de GoPro remote en camera's. Nu maar wachten tot het weer uitnodigend genoeg is om de RT met de nieuwe bandjes aan de tand te voelen. En ja, het begint behoorlijk te kriebelen!! Uiteraard zal ik op deze site mijn ervaringen met de MPR4 delen. Niet dat ik eraan twijfel dat ik zeer in mijn nopjes zal zijn met deze banden. Wordt vervolgt!

 

29-01-2018 - Motorbanden

Zoals aangegeven op 26-01 heb ik een afspraak gemaakt met mijn dealer Keram Motorrad voor een onderhoudsbeurt. De motor heeft bijna 14000 km op de klok staan en de banden zijn nog niet aan vervanging toe. Toch wil ik zowel de voor- als achterband laten vervangen. Waarom zul je zeggen. Vanaf het prille begin ben ik verre van onder de indruk van de Continental ContiRoadAttack banden. Op mijn vorige RT reed ik met de Michelin Pilot Road 2 banden en hiervan was ik erg onder de indruk wat de rij eigenschappen betreft. De motor (R1200RT 2009) reed ongelofelijk stabiel op deze sloffen. Mijn huidige RT LC heb ik nieuw gekocht zonder ook maar een meter te rijden. Wat kon er mis zijn met een RT die zoveel knapper uitzag dan zijn voorganger? Lekker naïef zul je zeggen. En inderdaad, dat was het ook. Al moet ik zeggen dat ik nooit een moment spijt heb gehad van de aanschaf van mijn LC! Deze RT werd destijds uitgeleverd met òf de Michelin Pilot Road 4, òf de ContiRoadAttack. De mijne dus met de Continentals, helaas! Gelijk tijdens de eerste snelwegrit kreeg ik het gevoel dat deze RT op deze banden ietwat zwabberig aanvoelde in vergelijking tot mijn vorige RT op de Michelins. Niet alleen dit, maar ook in de regen geeft deze band veel minder vertrouwen dan de MPR2 die ik gewend was. Een nieuwe set banden kost toch al snel een euro of 350 tot 400. Dus, toch maar verder gereden met deze banden. Vandaag heb ik de tijd genomen om testen te lezen van de MPR 4. Na een dipje in de beoordelingen v.w.b. de MPR 3 zijn de kritieken over de MPR4 toch weer lovend. Morgen toch maar weer eens bellen met de dealer wat zij moeten verdienen aan een set MPR 4. Wat mij betreft: Jammer dat BMW deze super motor heeft uitgerust met een band die deze motor tekort doet! Komende week het vervolg!

 

(UPDATE) Vandaag, 31 januari de MPR4 laten reserveren. Volgende week worden deze gemonteerd.

 

28-01-2018 - De eerste rit van 2018

Vandaag zou het een graadje of 10 worden. Droog. Waarom ook niet. De RT uit de garage gerold en de boxer met één druk op de knop tot leven gewekt. Na een paar maanden motorloos door het leven te zijn gegaan is die eerste keer opstappen in een seizoen toch steeds weer even wennen. Daarnaast is het wegdek nat en bladeren blijven verraderlijk in de bochten. Dus niet gelijk als een bezetene tekeer gaan maar het gezonde verstand laten werken en rustig wennen aan de 275 kg onder mijn kont. Al snel voelt de R1200RT weer vertrouwd aan en gaat het gas iets verder open. Anderhalf uur heb ik het motorvirus aangewakkerd en de start van het motorseizoen 2018 is een feit. Van mij mag de winter het land verlaten en plaats maken voor een voorjaarszonnetje. Ik heb er zin in!!

 

26-01-2018 - Planning onderhoud

Vandaag een telefoontje naar mijn dealer. Aangezien hij 10% korting geeft op werkplaatstarief, een gratis Bluetooth BMW hoofdtelefoon en de motor gratis thuis ophalen en terug brengen bij onderhoud heb ik een afspraak gepland (waar mijn Rt overigens ook aan toe was) Volgende week is mijn pride & joy dus helemaal gereed voor het komende motorseizoen. Laat dat voorjaar maar snel komen, ik heb er zin in!!

 

14-01-2018 - Winterstop R1200RT.nl update voorbij

2018 is van start gegaan. Afgelopen anderhalve maand heb ik een pauze genomen v.w.b. het updaten van deze site. Het voornemen is om vanaf nu de site weer te gaan onderhouden en updaten. Uiteraard heb ik ook afgelopen 2 maanden gekeken door hoeveel nieuwe en terugkerende bezoekers mijn site bezocht werd. Zoals altijd neemt het aantal bezoekers in de wintermaanden december en januari iets af maar daarna trekt het bezoekersaantal weer aan. Voor mij het bewijs dat voor veel mensen (net als ik) motorrijden een seizoensgebonden hobby is. Ik hoop dan ook dat het bezoekersaantal ook in 2018 weer verder zal toenemen zoals afgelopen jaar ook het geval was.

 

21-11-2017 - Tweede domeinnaam voor deze site

Aangezien het niet heel aannemelijk is dat ik de rest van mijn leven op een BMW R1200RT rijd, heb ik besloten een meer algemene domeinnaam voor mijn site te registreren die ik ook kan blijven gebruiken als ik over mocht stappen op een ander merk / type motorfiets. De nieuwe domeinnaam die naast https://www.r1200rt.nl naar deze site verwijst is: https://www.motor4you.nl. De beide webadressen blijven tot minimaal maart 2019 naast elkaar actief. Daarna komt https://www.r1200rt.nl mogelijk te vervallen. Dit ter informatie.

 

20-11-2017 - Afsluiting motorjaar 2017

Het motorseizoen loopt weer ten einde voor de seizoensrijders waartoe ikzelf ook behoor. Ik ga niet beweren dat ik nu een winterslaap ga houden maar gedurende de wintermaanden is er minder te melden op motorgebied. Daarmee komt ook het updaten van deze site op een lager pitje te staan. De RT staat gepoetst en wel in de garage met gepast ongeduld te wachten op het voorjaar dat nog veel te ver weg is :-(

 

Dit jaar is het aantal bezoekers van mijn site nog verder gestegen. Boven verwachting mag ik wel zeggen. Ik mocht weer veel opmerkingen, tips, foto's en leuke verhalen ontvangen. Voor deze reacties, en ook voor het bezoeken van mijn site, wil ik iedereen hartelijk bedanken!! Voorjaar 2017 heb ik mijn domeinnaam verlengd voor de duur van 2 jaar. Daarmee is dus ook het onderhouden en updaten van R1200RT.NL gegarandeerd tot maart 2019. In mijn tooling zie ik dat ik intussen een redelijk groot aantal terugkerende bezoekers heb. (dus ik zal toch wel iets goed doen :-) Hopelijk weet ik in de toekomst nog meer mensen te bereiken die het de moeite waard vinden om met enige regelmaat terug te keren. Tips om de site meer waarde te geven zijn dus altijd meer dan welkom. Wellicht erg vroeg, maar toch wil ik iedereen alvast een mooie decembermaand wensen met alle feestdagen die voor de deur staan. Een hele mooie jaarwisseling en tot ziens in 2018!!

 

Met deze vroege wensen wil ik zeker NIET zeggen dat jullie de link naar deze site niet meer mogen volgen tijdens de donkere decembermaand. Er is vast nog wel een pagina of informatie die je in een eerder stadium gemist hebt  :-))

 

11-11-2017 - Wat vind ik van het boxer blok

Waarom ben ik zo gecharmeerd van het BMW boxer motorblok? Wat is dat toch met die BMW boxer? Of je bent een enorme liefhebber of je hebt een ontzettende hekel aan dit blok. Er lijkt geen middenweg te bestaan. Waarom ben ik een enorme fan van de BMW boxer? Het heeft meerdere redenen. Ten eerste staan BMW motoren bekend als kilometervreters. Het blok lijkt onverwoestbaar. Vaak wordt het olieverbruik van de boxermotor genoemd. Het materiaal dat BMW gebruikt is dusdanig hard en dus ook slijtvast dat het inrijden van een nieuwe motor langer duurt dan bij de gemiddelde fiets. Vaak wordt een kilometerstand van 40.000 km genoemd als punt waarop de boxer is ingereden. Enkele jaren geleden zag ik online een test van de eerste generatie BMW R 1200 RT. Het resultaat van een langduurtest werd gepresenteerd. De actuele kilometerstand van de testmotor was 300.000 kilometer. Alle gemeten slijtage waarden waren binnen de tolerantie en de voorspelling was dat het motorblok na ongeveer 500.000 km aan revisie toe zou zijn. Ook de "niet fans" van BMW motoren kunnen onmogelijk ontkennen dat dit een indrukwekkende uitkomst is van een langduurtest! Wat vind ik nog meer van dit blok? Mijn volgende argument is uiteraard een persoonlijke voorkeur. Wellicht is het een overblijfsel uit mijn chopper tijdperk. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een motorblok te voelen tijdens het rijden. En precies dat is het geval met de BMW boxer. Je voelt het blok onder je stampen met de bijbehorende trillingen. Zou ik dat niet willen dan ga ik op een Singer naaimachine zitten en roep: Vroemmmmmm (alsof ik op een motor zit) Er is ook nog een derde argument dat in het voordeel van de Boxer spreekt: het benzineverbruik! Lees ik bij sommige motoren met een vergelijkbare motorinhoud van 1200 cc een verbruik van 1:16, dan kan ik een glimlach niet onderdrukken. Ik ben geen scheurkonijn maar zeker ook geen trage rijder. Ondanks dat is het gemiddelde verbruik van mijn R1200RT LC 1:20 tot 1:22. Zowaar niet slecht voor een motorfiets van dit kaliber! Wellicht dat ik met bovenstaande argumenten enkele criticasters de mond gesnoerd heb :-)

 

04-11-2017 Airtrailer motortrailer

Airtrailer motoraanhanger, deze kwam ik min of meer toevallig tegen op internet. Natuurlijk op YouTube en diverse fora het geklooi kunnen bewonderen dat gepaard gaat met het op een trailer zien te krijgen van een al dan niet zware motor. Niet eens zelden gepaard gaande met het omvallen van de motor. De Airtrailer is wat mij betreft het ei van Columbus. De Airtrailer is verkrijgbaar voor één of twee motorfietsen en ook zowel geremd als ongeremd. De prijs mag er zijn maar wat mij betreft is de Airtrailer deze zeker waard. Mocht ik overgaan tot de aanschaf van een motortrailer, dan is dit zeer zeker mijn eerste keus! Kijk naar de onderstaande video hoe het werkt. Voor meer informatie, kijk op: http://www.airtrailer.nl

 

 

29-10-2017

Het motorseizoen loop helaas weer op zijn eind, tenminste, dat geldt voor de motorrijders zoals ik die de winter gebruiken voor de andere geneugten des levens. Vandaag werd ik hier in het uiterste zuiden van Nederland verrast door een vriendelijk uitziende blauwe lucht met een fraai najaarszonnetje. Reden genoeg om de RT uit de garage te rollen en haar en mijzelf te tracteren op een mooie herfst rit. Gezien de regen van de afgelopen dagen en de omlaag dwarrelende bladeren heb ik de bossen van zuid-Limburg gemeden en heb ik gekozen voor een route noordwaarts door noord-Limburg en Duitsland. De zon werd afgewisseld met dreigende luchten en enkele niet noemenswaardige buitjes. Het mocht de pret niet drukken en ik verdenk mijzelf ervan de hele route met een glimlach afgelegd te hebben. Wellicht dat ik komende winter nog enkele ritten zal maken, maar tot kilometervreten zal het niet meer komen in 2017. Komende week kan de dealer een telefoontje verwachten om een onderhoudsbeurt te plannen voor de RT, zodat deze in het voorjaar gereed is voor (hopelijk) nog meer motorplezier. 

 

08-10-2017

Als motorliefhebber, en dan tegenwoordig voornamelijk BMW motorliefhebber, ben ik uiteraard steeds weer erg geïnteresseerd in nieuwe modellen. Ik denk terug aan de tijd dat ik (om eerlijk te zijn) een uitgesproken hekel had aan BMW motoren. Maar de tijd dat dit merk garant stond voor oubollige fietsen is lang vervlogen. Niet voor niks is BMW motorrad al de nodige jaren het best verkopende merk. Zo ook de F800GT (zie foto) Ook deze motor is volwassen geworden en zou, als de RT te zwaar blijkt te worden, (ik word per slot van rekening ook niet jonger) zomaar eens de opvolger kunnen worden van mijn huidige toerbuffel. 

 

08-10-2017

Algemene boetes motorrijden

 

Bumperkleven: 280 euro

Onnodig links rijden: 140 euro

Rechts inhalen: 230 euro

Rijden terwijl de geldigheidsduur van het rijbewijs verstreken is: 90 euro

Geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 230 euro

Geen voorrang verlenen aan een tram: 230 euro

Afslaan zonder richting aan te geven: 90 euro

Bij het afslaan tegemoet komend verkeer niet laten voorgaan: 230 euro

Met een motorrijtuig rijden terwijl het kentekenbewijs niet behoorlijk leesbaar is: 45 euro

Met een motorrijtuig rijden terwijl het kenteken niet behoorlijk leesbaar is: 130 euro

Buiten noodzaak stilstaan op de vluchtstrook of vluchthaven: 230 euro

 

Verlichting boetes motorrijden

 

Geen dim- of grootlicht voeren bij nacht binnen de bebouwde kom: 90 euro

Geen dim- of grootlicht voeren bij nacht buiten de bebouwde kom: 140 euro

Geen dim- of grootlicht voeren bij slecht zich overdag: 140 euro

Het hinderen van tegenliggers door groot licht: 140 euro

Achterlichten die niet branden bij nacht buiten de bebouwde kom: 90 euro

Achterlichten die niet branden bij nacht binnen de bebouwde kom: 140 euro

Achterlichten die niet branden bij dag bij slecht zicht: 140 euro

Onnodig mistlicht voeren: 90 euro

Niet werkende richtingaanwijzers: 90 euro

Niet werkende waarschuwingsknipperlichten: 90 euro

Niet werkende remverlichting: 140 euro

 

Download
Tarieven snelheidsovertredingen motoren 2018
Verkeersboetes motoren 2018.xlsx
Microsoft Excel werkblad 10.6 KB

 

06-10-2017

Het heeft weinig met motoren te maken maar toch..............

Naar aanleiding van het nieuws, dat het gebruik van dashcams in Duitsland verboden is, na de uitspraak van een rechter, kan ik het niet nalaten hierop te reageren.

 

Een vrouw stapt met de beelden van camera's die zij aan voor- en achterzijde van haar auto had laten monteren naar de politie omdat een mede weggebruiker haar auto beschadigde. Gevolg: zij werd zelf vervolgt voor het schenden van privacy. Toppunt vind ik de uitspraak van de rechter:

 

De vrouw schond de privacy van andere weggebruikers. "Het kan niet zo zijn dat alle 80 miljoen Duitsers met camera's gaan rondlopen om elke situatie te filmen, zodat een misdrijf kan worden opgelost", staat in het vonnis.

 

Je zou denken dat het voor de politie en verzekeraars in Duitsland handig is om het bewijs in de vorm van beelden aangereikt te krijgen. Maar nee, de rechterlijke macht vindt het steeds weer belangrijker om criminelen en anderen die de kluit proberen te belazeren, in bescherming te nemen onder het mom van privacy schending.

 

Stel dat een misdadiger (moordenaar) gepakt wordt in Duitsland op basis van beveiligingscamera's van burgers die "toevallig" een stukje openbare weg filmen. Uiteraard gaat een advocaat van deze misdadiger de geschonden privacy aanvoeren om de beelden als niet toelaatbaar te laten classificeren. Dit mede naar aanleiding van de bovenstaande uitspraak. En ja hoor: door deze idiote uitspraak van een rechter over dashcams wordt weer een misdadiger vrijgesproken.

 

Gelukkig is er een recente zaak in Nederland waarbij de beelden WEL als wettig bewijs werden gezien en op basis hiervan een verkeersdelinquent veroordeeld werd! Er is dus nog hoop dat er rechters zijn die wel in staat zijn de juiste beslissing te nemen, zonder door te slaan in de privacy onzin.

 

06-10-2017

Enige tijd gelden heb ik het "Topic olieverbruik RT" toegevoegd aan deze site. Aangezien dit steeds weer een veelbesproken onderwerp is, leek het mij interessant praktijkgegevens te verzamelen en een overzicht te maken van het olieverbruik van de diverse types RT. Helaas staat de respons op dit topic niet in verhouding tot het aantal bezoekers / pageviews. Wellicht dat deze opmerking sommige bezoekers weet te motiveren om het formuliertje alsnog in te vullen. Mocht dit niet het geval zijn dat zal ik het Topic van de site verwijderen en wil ik diegenen bedanken die gereageerd hebben. 

 

06-10-2017

Motorrijden is voor velen onder ons een seizoensaangelegenheid. Ook voor mij is het een hobby en geen noodzaak. Hopelijk worden we getrakteerd op een mooie nazomer / herfst om nog wat extra kilometers op de teller van ons speeltje erbij te kunnen "fietsen". Naar buiten kijkend ben ik daar op dit moment alles behalve zeker van. Om de RT niet te verwaarlozen zit er weinig anders op dan de poetsspullen ter hand te nemen en de vliegenlijkjes van de laatste paar ritten vakkundig te verwijderen. Het enthousiasme voor dit deel van de hobby die motorrijden heet, is niet bijzonder groot en ik moet mezelf dwingen eraan te beginnen. Zelfdiscipline is mij niet vreemd, dus met enige regelmaat wordt de RT van de overtollige ballast, die vuil heet, ontdaan. Zo ook vandaag. Ik heb zelfs de moeite genomen om tussen de koelribben van het gedeeltelijk watergekoelde blok te poetsen. Het resultaat mag er weer zijn en de Beemer staat, as I type, te blinken in de garage. Helaas heb ik mijn partner nooit ervan weten te overtuigen dat deze motor veel mooier in de huiskamer zou staan dan menig ander meubelstuk. De RT is dus gedoemd de winter door te brengen in de garage en zal het moeten doen met af en toe een liefdevol klopje op het zadel en de wetenschap dat het volgende voorjaar zich vroeg of laat weer zal aandienen.   

 

21-09-2017

Mijn site over de R1200RT is nu 2 1/2 jaar online. Zoals ik vaker gezegd heb, is het, naast het daadwerkelijke motorrijden, een manier om met mijn grote passie bezig te zijn. Naast een trouwe schare vaste bezoekers heeft het mij een aantal fijne contacten opgeleverd met mensen die de passie voor het motorrijden met mij delen. Meestal zijn dit BMW rijders die logischerwijs daardoor op mijn site terecht zijn gekomen. Om maar eens enkele namen te noemen: Andi uit Thüringen (Duitsland), Finn uit Tromsö (Noorwegen), Kimmo uit Finland, Karl uit Wisconsin (USA) en meerdere mensen uit Nederland. Met name met de eerst genoemde uit dit gezelschap heb ik veelvuldig contact en de plannen om elkaar te ontmoeten en samen te gaan rijden nemen steeds concretere vormen aan. Apart vind ik steeds weer dat je met totaal onbekenden in gesprek raakt over BMW's, motoren in het algemeen en dat het contact vervolgens steeds weer snel, veel persoonlijker wordt dan uitsluitend over motoren kletsen. Voordat je het weet heb je een echte vriendschap opgebouwd. Leuk, toch?

 

10-09-2017

Zondag en dan inderdaad een zon(nige) dag :-) Toch weer een mooie gelegenheid om wat asfalt te vreten. Het jaar vordert sneller dan ik zou willen en dus moet elke gelegenheid aangegrepen worden om het tellertje van de RT in beweging te krijgen. 12.400 km voor een toerbuffel die op het punt staat om zijn derde verjaardag te vieren is natuurlijk beschamend weinig. 2016 was voor mij en mijn tweewieler het meest dramatisch motorseizoen 'ever' met dikke 2000 km. Nooit vertoond en hopelijk wordt dat dieptepunt voorlopig ook niet meer geëvenaard!! De RT heeft mij maanden niet meer aangekeken na dat debacle. Maar vandaag mocht ie weer! Temperatuur kon niet beter en het zonnetje liet zich regelmatig zien. Resultaat was een rit van net geen 200 km door midden en noord Limburg en Duitsland.

 

06-09-2017

Er is al veel over gezegd: het olieverbruik van een BMW boxer. Zelf heb ik er een hekel aan als een motor olie verbruikt. gelukkig is dat bij mijn R1200RT LC verwaarloosbaar. Ik hoef tussen de beurten nooit bij te vullen. Mijn schatting is dat ik nog geen 200 cc verbruik op 10.000 km. Zelf ben ik ervan overtuigd dat het veel te maken heeft met het inrijden van een motor als deze nieuw is. Dat heb ik dus ook volgens het boekje gedaan. Nooit het voorgeschreven aantal toeren overschrijden. Niet te lang op een snelheid bij constant toerental rijden maar variëren tijdens de inrijperiode. Rustig rijden als de motor nog koud is. Dit geldt overigens niet alleen voor het inrijden maar dat doe ik standaard: nooit op toeren jagen als de motor niet op temperatuur is. Ook wordt gezegd dat een boxer door zijn constructie olie verbrand op het moment dat je hard afremt op de motor. Dus ook dat doe ik met mate. Het is steeds weer een onderwerp dat mijn nieuwsgierigheid wekt. Ik ben zelf niet technisch en doe het onderhoud aan mijn RT dus ook niet zelf maar de interesse in technische onderwerpen is er wel.

 

Mijn plan is om een topic: "olieverbruik van de R1200RT (alle jaargangen)" toe te voegen aan deze site. Daarvoor heb ik (om iets zinnigs te kunnen roepen over dit onderwerp) input nodig van RT rijders. Bouwjaar, kilometerstand en globaal olieverbruik is voldoende. Het zou leuk zijn als ik zoveel input zou krijgen dat ik er een conclusie uit zou kunnen trekken. Voel je je geroepen om mij hierbij te helpen: GRAAG!! Stuur me in dat geval een berichtje via het hiervoor bestemde "Contactformulier"

 

03-09-2017

Vandaag was het naar mijn mening perfect motorweer. Niet te koud, niet te warm en de zon scheen uitbundig. Tijd dus voor een ritje dat uiteindelijk 185 km lang is geworden. Wat was mijn doel vandaag? Zoveel mogelijk molens op de route. Ik heb niet vooraf de moeite genomen om een route voor de BMW navigator in elkaar te sleutelen maar ben op pad gegaan met diverse locaties in mijn hoofd in de hoop dat mijn geheugen mij niet totaal in de steek zou laten tijdens deze "molenrit". Normaal rij ik achter mijn neus aan zonder al teveel te plannen. Toch vond ik het prettig een doel te hebben tijdens deze tocht. Het is mij gelukt om diverse molens te passeren. Het doel was natuurlijk motor rijden dus ik ben niet bij elke molen gestopt om een plaatje te schieten, behalve bij "de Korenbloem" in Ospel. Het maken van een foto van mijn geliefde RT met de molen op de achtergrond had tevens tot doel mijn rug te strekken en mijn kont op adem te laten komen :-) Meerdere foto's zijn natuurlijk elders op deze site te zien: "klikkerdeklik" (Beneden een voorproefje) Met in het achterhoofd dat wellicht iemand er interesse in heeft volgt hier een (willekeurige) opsomming van de molens die ik tijdens deze rit gepasseerd ben:

 • Ophovenermolen: Sittard 
 • Grathemermolen: Grathem
 • De Hompesche molen: Stevensweert
 • De Korenbloem: Ospel (zie foto)
 • Molen van Nijs: Stramproy
 • De Hoop: Swartbroek
 • Sint Anna: Tungelroy
 • Wilhelmus Hubertus: Weert
 • Sint Lindertmolen: Beegden

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de namen heb moeten googelen. Hierbij kwam ik op een fantastische website terecht: http://www.molens.nl Wellicht dat de motorrijders die deze site bezoeken ook hier eens een kijkje kunnen nemen. Mijn planning is nu om een route in elkaar te knutselen die langs nog veel meer molens in Limburg (en wellicht Brabant) voert. Uiteraard zal ik deze delen op deze site. Dus.....folks, stay tuned :-) Heel erg kort samengevat: Het was een heerlijke dag vandaag, op en naast de RT!

 

22-07-2017

Het is nog vroeg. Ik pak mijn iPhone en start meerdere apps die zouden moeten voorspellen wat de weergoden al lang weten. Wordt het weer een dagje met een overvloed aan hemelwater of worden we verwend met zonovergoten landschappen en asfalt. Na een blik op het schermpje van mijn iPhone kan ik een glimlach niet onderdrukken. Ik denk: geen werk, geen bereikbare dienst en geen regen maar wel veel zon :-) Meteen voel ik de levenslust door mijn lijf gieren en denk ik aan mijn maatje die waarschijnlijk in de garage staat te trappelen om het wijde asfalt te kiezen en kilometers te gaan vreten. Yesss, het wordt weer eens een motordagje :-) Het wordt warm dus het Rev'it doorwaaipak wordt van de kleerhanger gehaald, de RT uit de garage gerold en een kleine 200 km wind gevangen. Het blijft genieten deze motor!! 

 

16-07-2017

Na enkele ritten waarbij weer het nodige kamikaze ongedierte in de vorm van vliegen, muggen, motten en god weet wat nog meer, geplet werden op de RT, werd het de hoogste tijd dat ik me naast het vertier weer eens ging bezighouden met de minder aangename zaken van het motorrijden: het poetsen van mijn dierbare RT. Zo gedacht, zo getwijfeld en uiteindelijk toch maar gedaan. Gewapend met poetsspullen ben ik de RT en de daarop geplette lijken te lijf gegaan. Tot in de kleinste uithoeken van de BMW heb ik alles wat er niet op thuis hoorde weggeveegd. Nadat ik en de RT dit doorstaan hadden, ben ik zelfs nog een stapje verder gegaan. Alle vers gespoten blauwe kuipdelen heb ik in de was gezet. Het resultaat mag er zijn. Het geheel blinkt als een spiegel en voelt aan als baby billetjes zo glad :-) Hier wil ik geen hobby van maken, maar wat moet, moet (af en toe) Zie het bewijs van mijn inspanningen:-)

 

09-07-2017

Deze week was het weer "topdrukte" op mijn site. Steeds weer verbaas ik mij als blijkt dat het aantal bezoekers van mijn site weer hoger was als de voorgaande maand. Ik heb het eerder gedaan maar wil ook nu weer van de gelegenheid gebruik maken om een woord van dank uit te spreken richting de bezoekers van deze site en ook diegenen die de moeite nemen het gastenboek in te vullen. Ook het aantal vragen over de RT, actioncams, navigatiesystemen e.d. was deze week veel hoger dan gemiddeld. Het up to date houden van een site kost veel tijd en het zijn precies de voorgaande zaken die voor mij de stimulans zijn om verder te gaan met deze site. Bedankt!!

 

09-07-2017

Naar aanleiding van het persbericht van BMW met betrekking tot wijzigingen / toevoegingen voor de BMW Motorrad modellen voor modeljaar 2018, hier mijn persoonlijke mening: (hierbij beperk ik mij tot de R1200RT LC)

 

Nadat ik eerder niet onder stoelen of banken heb gestoken dat ik de keuze voor kleuren voor de RT door BMW heel erg ongelukkig vind, ben ik nu zeer aangenaam verrast door met name een van de nieuwe kleuren voor het 2018 model. De kleur Mars Red in combinatie met het zwarte motorblok, de zwarte wielen en de donkere cardanbehuizing vind ik uitermate geslaagd! De grijze neus, die mij, bij de in 2015 geintroduceerde blauwe kleur, erg stoorde, vind ik nu wel mooi staan bij deze kleurcombinatie. De goudkleurige remklauwen geven de motor een luxere uitstraling. Wat mij betreft is dit in combinatie met de technische verbeteringen een heel erg geslaagde update van de R1200RT LC.

 

05-06-2017

Is het mooi weer dan wil ik natuurlijk maar een ding. Op de RT LC kruipen en het wijde asfalt kiezen. Zo ook vandaag. Heerlijke temperatuur van een graadje of 22. De RT staat al te trappelen in de garage en ik doe haar graag het plezier om naar buiten te rollen en rubber te slijten. Sommigen zullen zeggen: "slecht voor het milieu, foei!" Om eerlijk te zijn maal ik er niet om. Een ritje op mijn  RT zal de zeespiegel echt niet tot ongekende hoogten laten stijgen. Zo gezegd zo gedaan. De vers gepoetste RT achteruit naar buiten gerold, naar het dichtstbijzijnde tankstation gereden en de tank tot aan het uiterste randje vol gegooid met haar levensvocht. Joepie!! Klaar voor de rit. Aangezien ik niet constant achter zondagsrijders in hun suffe vierwielers wil hangen rij ik noordwaarts richting Noord-Limburg en Brabant, een richting die ik vaker kies. Mooie wegen met glooiende bochten en vooral niet teveel obstakels in de vorm van de eerder genoemde suffe vierwielers. Het mag duidelijk zijn dat een auto voor mij niet veel meer is dan een broodnodig vervoermiddel waar er veel teveel van zijn. Geen statussymbool of wat mensen er zoal in zien. Zit je in een auto op weg naar je werk dan krijg je met grote regelmaat te maken met agressieve mede weggebruikers. Niks nieuws! Met motorrijders is het steeds weer anders. Motorrijden verbroederd. Motorrijders zijn socialer. (een enkele uitzondering daargelaten) Zo ook vandaag. Na een tijd te hebben gereden en genoten te hebben van het landschap, besloot ik even te stoppen om mijn slechte rug wat rust te gunnen. In "the middle of the rimboe" glij ik een parkeerplaats op in de dorpskern van Haler. Ik sta er nog geen minuut als een Ducati rijder een blik in mijn richting gooit en zijn snelle jongen soepel een 180 graden draai laat maken en naast mijn RT tot stilstand komt. Zo sta je alleen in de kiezel en voordat je het weet sta je ervaringen en anekdotes uit te wisselen met een wildvreemde die dezelfde passie deelt, het motorrijden. Ben ik oubollig als ik dit tot de kleine geneugten des levens beschouw?? Whatever, het was een heerlijke maandag (2e pinksterdag), een mooie rit en wachtend op het eten dat nu bereid wordt geniet ik nog even na van de dag onder het genot van een heerlijk glas wijn. Het leven is goed mensen!!

 

26-05-2017

Op het moment dat ik mijn R1200RT LC aanschafte was er zoals altijd niet bepaald veel keuze voor wat betreft de kleur. Ik kocht, wat ik op dat moment, de minst lelijke kleur vond. Toch bleef dit voor mij een doorn in het oog. Begin 2017 de knoop doorgehakt en de RT LC compleet laten overspuiten. Het kost wat maar dan heb je ook wat is mijn motto. Dat meer mensen mijn mening delen is nu wel duidelijk. Ik heb intussen zeer veel ongevraagd positief commentaar gekregen op de RT in combinatie met deze kleur: Alpine Blauw. Het varieert van opmerkingen aan een stoplicht tot commentaar via het contactformulier op deze site en social media. Daarbij komen dan ook de verhalen los (en deze mening deel ik volledig) dat BMW erg slecht is in het kiezen van beschikbare kleuren. Het lijkt wel dat men daar probeert om het oubollige imago dat BMW had nieuw leven in te blazen. Hopelijk komt de mannen en vrouwen uit Beieren tot inzicht en gaan te rade bij potentiële kopers voordat ze weer de plank mis slaan.

 

26-03-2017

Vandaag heb ik een rit gemaakt (samen met een collega) van 250 kilometer. Na het dramatische seizoen van 2016, waarin ik slechts 2200 kilometer gereden heb, wordt het hoog tijd om de schade van het afgelopen jaar goed te maken. Tot nu toe heb ik dikke 800 kilometer gereden en dat lijkt veelbelovend voor het seizoen van 2017. Ook morgen heb ik nog verlof en ben ik van plan om het aantal kilometers verder te verhogen. Eind 2016 heb ik een GoPro Hero 5 black aangeschaft naast de Hero 3+ Black die ik al had. Vandaag heb ik deze nieuwe camera voor het eerst echt kunnen testen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het resultaat niet veel beter lijkt dan de 3+ Black. Aangezien ik 2 originele accu's heb voor de Hero 5 Black, heb ik de firmware van de camera ge-update naar versie 1.57. Zoals ik al eerder aangegeven heb op deze site is deze upgrade niet aan te bevelen voor gebruikers die third party accu's voor deze actioncam gebruiken. De laatste firmware blokkeert namelijk het gebruik van de niet originele accu's. De beelden van mijn rit van vandaag zijn binnenkort te zien op mijn YouTube kanaal. Via mijn Twitter account zal ik de link naar deze video kenbaar maken. Ook zal ik op deze site mijn bevindingen m.b.t. de GoPro Hero 5 Black verder aanvullen.

 

12-03-2017

Vrijdag het eerste korte ritje (100 km) gemaakt van dit seizoen op de RT nadat deze door de spuiter van een nieuwe kleur is voorzien. Ik zat op het werk te kijken naar de zonnestralen die door het glazen dak van het ziekenhuis naar binnen vielen. Het kon niet anders dan dat er enkele opgespaarde overuren geslachtofferd zouden worden ten behoeve van het verlangen om op de RT te rijden. De plannen namen al heel erg snel concrete vormen aan en zo geschiede het dat de eerste rit van seizoen 2017 een feit was :-)

 

Gisteren (zaterdag) de nodige plichten afgehandeld om vandaag ook weer tijd te hebben om een mooie rit te maken. Na een winterstop (ja ja, ik ben een mooi-weer-rijder) altijd heel even wennen en het gevoel van de motor terug krijgen. Dit gaat over het algemeen heel vlug. Het ritje van vrijdag was de gewenning en vandaag dus volop genieten van de RT en het mooie weer. Het is een rit geworden van het zuid-Limburgse heuvelland tot en met noord-Limburg en een stukje Brabant. Totale afstand was een dikke 200 km. Het was te merken dat het seizoen weer begonnen is. Er werd weer heel wat gezwaaid tussen de berijders van de gemotoriseerde tweewielers. En het waren er veel, heel veel! 

 

Kortom een buitenweekend gehad. Werken in de tuin, wandelen in de natuur en rijden op de motor. Daarnaast lekker eten en drinken. Voor mij zijn dit alle ingrediënten die het leven meer dan aangenaam maken!!

 

09-03-2017

Nadat ik eerder op deze site aangegeven heb dat mijn domeinnaam per 9 maart 2017 zou verlopen kreeg ik buiten verwachting veel positieve reacties op mijn site. Daarnaast veel opmerkingen per mail van mensen die het zeer zouden betreuren als ik zou stoppen met deze site. Mede hierdoor heb ik mijn domeinnaam vandaag met 2 jaar verlengd. Daarnaast moet ik toegeven dat ik het onderhouden van deze site nog steeds zie als een belangrijk deel van mijn grote passie, het motorrijden en alles wat daarbij komt kijken. Bij deze: bedankt voor alle berichten die ik van velen van jullie mocht ontvangen!! De komende jaren zijn jullie dus nog niet van mij verlost :-)

 

25-2-2017

Vandaag de RT opgehaald. Vers overgespoten door de dealer Keram Motorrad Maastricht Aachen Airport in de kleur Lupine Blauw. Natuurlijk snel een foto gemaakt om te delen op deze site. Zelf ben ik uitermate tevreden over de kleur en de manier waarop de RT gespoten is.

 

Meer foto's van het resultaat zijn te zien op de pagina "afbeeldingen" op deze site.

 

 

 

 

 

10-2-2017

Vandaag de definitieve afspraak gemaakt om de RT te laten spuiten. Zaterdag 18 februari gaat hij naar de dealer en naar verwachting kan ik hem een week later in de nieuwe kleur, Lupine blauw weer ophalen. De RT wordt volledig gespoten inclusief het (kleine) topkoffer. Uiteraard zullen de foto's (voor en na) op deze site geplaatst worden. Na heel erg lang twijfelen krijg ik eindelijk de motor die mij op alle fronten bevalt. De rijeigenschappen, de looks en ook eindelijk een kleur die mij bevalt!! Wordt vervolgd. 

 

De wrapfolie is verwijderd. Hiermee is alle kleur van de machine verdwenen. Wat is BMW toch ontzettend slecht in het kiezen van de leverbare kleuren!! Voor mij is nu nog duidelijker waarom ik de RT compleet laat spuiten. 

 

8-2-2017

Gisteren toch weer naar de dealer gegaan om te onderhandelen over de prijs voor het compleet spuiten van de RT. We zijn een prijs overeen gekomen en de kleur wordt lupine blauw metallic. Bij binnenkomst liep ik tegen een K1600GT aan in deze kleur, die gelijk bij mij in de smaak viel. De kleur steekt mooi af tegen de donkere delen van de RT en is verre van oubollig (wat de huidige kleur Quartz Blauw wel is) onderstaand de K1600 in deze kleur. Waarschijnlijk is mijn RT voor het einde van de maand getransformeerd in een blauwe schoonheid :-)

 

28-12-2016

Nadat ik mijn motorrijbewijs gehaald had, was het voor mij een must om naar de motorbeurs in Utrecht te gaan. Met het schuim op de mond van opwinding alle stands bezoeken (en gluren naar de motorbabes in latex pakjes :-). Van kleding tot nieuwe en 2e hands motoren. Voor mij, net als zovelen, betekende het de start van het nieuwe motorseizoen. De laatste 3 jaar ben ik door omstandigheden, die ik liever voor mijzelf houdt, niet naar de beurs der beurzen op motorgebied geweest. Uiteraard kruipt het bloed toch steeds weer waar het niet gaan kan en heb ik mijzelf en een motor rijdende collega getrakteerd op dagkaarten voor de beurs van 2017.  Van 23 tot en met 26 februari is het weer zover. Ik verheug me nu al op het dagje uit! Kijk voor meer informatie op de site van de Motorbeurs Utrecht 2017

 

26-11-2016

Deze week kreeg ik, zoals intussen gebruikelijk is, weer meerdere mails van bezoekers van deze site. De een stuurt gewoon een kort berichtje met een bedankje voor de gedeelde informatie of omdat de site gewaardeerd wordt. De ander stuurt zijn eigen ervaringen met zijn of haar motor (bijna altijd natuurlijk BMW) Nog anderen laten weten dat ze ook een R1200RT (LC) hebben aangeschaft en het gewoon leuk vinden om dit te delen met iemand als ik die net zo enthousiast is over dit merk en vooral deze motor. Het blijft leuk om op deze manier nieuwe contacten te leggen. Samen een ritje maken of gewoon regelmatig mail contact te onderhouden. Zoals ik al eerder op deze site vermeld heb, loopt het bezoekersaantal elke maand weer verder op. In maart 2017 loopt het contract en dus ook mijn domeinnaam (R1200RT.NL) af. Op dit moment is mijn twijfel niet of ik het contract ga verlengen maar hoe lang ik het zal verlengen. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat door alle bezoekers en reacties mijn motivatie om deze site in stand te houden en nog verder uit te breiden alleen maar toegenomen is. Het kost tijd en moeite om informatie te verzamelen en te filteren. Wat willen mensen lezen of zien? Hoe maak ik de informatie vindbaar? Hoe zorg ik ervoor dat mijn site hoog in de ranking staat (en blijft staan) op Google? Vaak krijg ik verzoeken om een link naar een andere site op te nemen op mijn site. Welke links deel ik? Vaker weiger ik deze omdat ze te weinig raakvlak hebben met het onderwerp van mijn site (motoren, motorrijden, BMW, R1200RT LC, Actioncams, Navigatie etc. etc.) Moet ik de layout van mijn site wijzigen? Het kan mooier maar gaat dat niet ten koste van de duidelijke navigatie? Hoe ver kun je gaan? Zelfs over de achtergrond denk ik na. Waarom de wolken op de achtergrond? Ik ben een natuurliefhebber. Er zullen mensen zijn die denken: "met een motor ronken door de natuur en deze verstoren?" Ook ik weet dat het imago van motorrijders verre van optimaal is. Voor mij persoonlijk is motorrijden ook een manier om van natuur te genieten. Je zit niet opgesloten in een voertuig maar je voelt de temperatuurverschillen. Je ruikt en ziet de natuur. Vandaar de achtergrond met de link naar natuur en het buiten zijn. Uiteraard denk je niet aan al deze zaken als je een site bezoekt. Dit epistel is een manier om met jullie te delen wat het (voor mij persoonlijk) betekend en wat er nodig is om deze site te maken tot wat hij is. 

 

03-10-2016

Gisteren ben ik terug gekeerd van een korte vakantie van 8 dagen in Oostenrijk. Tot mijn grote vreugde is er voor deze week nog redelijk mooi weer voorspeld. De RT gaat dus nog (net als ik) genieten van de mooie nazomer. Vandaag gebruikt voor het opruimen van de koffers en wat andere huiselijke plichten. De laatste paar uurtjes heb ik wat op YouTube zitten browsen. Uiteraard van alles aangaande BMW motoren en met name de R1200RT LC. Ik kijk graag naar de reviews van de diverse motor  modellen. Ondanks dat ik nog steeds helemaal onder de indruk ben van de RT LC, ben ik echt niet blind voor de schoonheid van andere merken en modellen. Zojuist keek ik naar een review van de RT LC en mij viel gelijk op hoe persoonlijk een review van een bepaald type motorfiets kan zijn. Een GS rijder vergeleek de RT LC met zijn GS LC. Al vrij snel kreeg ik het idee dat de goede man al een afkeer had van de RT voordat hij opstapte. Er werd weinig goeds gemeld en dat kan gewoon niet waar zijn gezien de vele uitmuntende recensies aangaande de RT LC (die ook regelmatig de beste toermachine van dit moment op de markt wordt genoemd!) Eigenlijk werd als een van de weinige goede zaken de spiegels vermeld. Laat net deze vaak punt van discussie zijn. Zo zie je maar weer hoe persoonlijk dit soort zaken zijn. Over smaak valt niet te twisten. De laatste bezoeker van deze site die het gastenboek invulde maakte wat mij betreft een hele juiste opmerking: maak GEEN proefrit op een R1200RT / LC, want dat gaat je geld kosten :-)

 

De laatste tijd heb ik niet veel ge-update op deze site. Niet dat de interesse aan het afnemen is maar omdat er weinig nieuws te melden valt en ik niet ga updaten om te updaten. De informatie moet in mijn ogen toch enigszins zinvol zijn. Hopelijk ben ik in de mogelijkheid om deze week nog eens een motorfilmpje van een van mijn ritten op deze site te zetten. Jullie zullen het zien!

 

10-09-2016

Vandaag (10-09-2016) stond het verder wrappen van de RT op het programma. Helaas ging het niet door doordat een van de kids van mijn collega wrapper ziek geworden is. Dus alle gedemonteerde onderdelen weer op de RT gezet en i.p.v. wrappen is het een mooie rit geworden :-) Ook leuk natuurlijk! Na een mooie rit is het ook altijd weer goed barbecueën. Dus.........dat gaat gebeuren ook.

 

15-08-2016

 Na lange tijd werd ik door een bezoeker van deze site nog eens herinnerd aan het BMW RT Forum waaraan ik een aantal jaren een zeer actieve bijdrage heb geleverd. De link naar deze site is van het forum verwijderd. Een lid is recent een topic begonnen waarin hij de andere leden attendeerde op mijn site. Er kwam een reactie van een man (die ik zeer waardeer!!) die aangaf mijn site de moeite waard te vinden en mijn vertrek bij het forum nog steeds te betreuren. Uiteraard werd dit topic snel gesloten door een van de moderators. Waarschijnlijk werd deze actie gevoed door angst dat ik nog meer positieve bijval zou krijgen op het forum :-) Ik heb aan dit forum enkele leuke contacten overgehouden met mensen die ik zeer de moeite waard vind en die ik waardeer om hun open- en eerlijkheid!! Tot slot: Leuk dat ik zo her en der mijn naam nog terug zie komen in recente topics en de "steunbetuigingen" die ik tot op de dag van vandaag nog steeds ontvang!!

 

07-08-2016

Vandaag pakte mijn geplande rit net ietwat anders uit dan ik gehoopt had. Wat was het geval? Al rijdend keek ik naar de bandenspanning die op het display werd weergegeven. Mijn persoonlijk optimale bandenspanning is 2.6 voor en 3.0 achter. De boordcomputer gaf een waarde aan van 2.3 voor en 2.7 achter. Dus wat doe je dan? Juist, je stopt bij de benzineboer en gooit 50 eurocent in het apparaat met de bedoeling om enkele tienden bar in het rubber te pompen. Met de oordoppen nog in hoorde ik het apparaat wat piepgeluiden maken in de verte dus dacht: die is vol. Zo deed ik hetzelfde bij de achterband. Helm weer op, jas dicht en wegrijden. Tenminste, dat dacht ik dan. Valt mijn oog op de knipperende gevarendriehoek op het mooie dashboard. Voor en achter is de spanning een stuk minder dan voor het pompen. Wat blijkt? de ventielen op de RT zijn te kort voor de gebruikelijke luchtpompen bij de tankstations. Maar net wel lang genoeg om de band leeg te laten lopen als je het vulstuk op het ventiel drukt. Daar sta je dan met je goed gedrag. Gelukkig had ik het oude haakse koppelstuk nog bij me waarmee het gelukt is, na een hoop geklooi, om de banden weer redelijk op spanning te krijgen. Dit alles onder het toeziend oog van een serie belgen die de RT en met name de bevestiging van mijn GoPro's van dichtbij wilden bekijken. Tussen mijn gevloek door toch nog even gezellig met ze gekeuveld :-)

 

24-07-2016

Het weer is heerlijk en dus heb ik een tocht van 180 km gemaakt op de RT. De kleur van de blauw gewrapte delen van de RT bevallen mij steeds beter. In de zon ziet de metallic folie fantastisch uit. Binnenkort hoop ik de zijkoffers te wrappen. Daarnaast zal ik het midden gedeelte van de tank en een deel van het deksel van het topkoffer van de folie voorzien. Hiermee hoop ik een goeie two tone verdeling te hebben gemaakt. Foto's volgen uiteraard op deze site!

 

17-07-2016

Na mijn  welverdiende vakantie vond ik het vandaag weer eens de hoogste tijd worden dat de RT van stal kwam. Qua kilometers is dit jaar een absoluut dieptepunt. Met de 125 kilometers die ik vandaag gereden heb kom ik niet verder dan 1500 tot nu toe. Hiermee is wel bewezen dat ik een mooi-weer-rijder ben. De zomer is dramatischer dan ooit en daaraan is het dramatisch lage kilometeraantal duidelijk gerelateerd. Gelukkig is het tekort aan zon dat we in Nederland hebben gehad tot nu toe, ruimschoots gecompenseerd in Slovenië, Kroatië en in een paar dagen Oostenrijk. Ik was haast vergeten hoe een mooie blauwe lucht uitziet :-( neemt niet weg dat het heerlijk was om een rit te maken vandaag. Hopelijk gunnen de weergoden ons een mooie nazomer om de schade in te halen. Hoop doet leven.

 

19-06-2016

Vandaag weer een rit gemaakt van 150 km. Aangezien ik mijn RT alleen gebruik voor toerritten en niet voor woon werk verkeer heb ik dit jaar door het extreem slechte weer weinig kilometers gemaakt. Ik blijf hopen dat de zomer toch nog op gang komt en ik de tellerstand flink weet op te schroeven. Komende vrijdag staat het wrappen van de RT LC op het programma. Ik ben benieuwd of het lukt de RT mooi egaal blauw te wrappen. Het wordt mijn eerste keer dat ik deze techniek ga toepassen en ben dus nu al erg benieuwd!! Komend weekend is het resultaat te zien op deze site.

 

05-06-2016

Vandaag na veel te lange tijd weer eens een ritje gemaakt van dikke 100 km. Na de bakken regen van afgelopen tijd was het weer genieten om op de RT te kruipen. Het was maar een rondje om de kerk, maar toch............................. :-) het heeft weer een glimlach op mijn snuit weten te krijgen!

 

25-05-2016

Ik ben, zoals al eerder vermeld op deze site, niet bepaald onder de indruk van de kleur van mijn R1200RT LC. Van de destijds in 2014 leverbare keuren heb ik naar mijn mening de minst erge gekozen, wat niet wil zeggen dat ik hem mooi vind. Laatst weer eens bij diverse spuiters een prijsopgave opgevraagd voor het spuiten van de complete motor. Het toppunt was 2200 euro als ik de te spuiten delen los zou aanleveren. Dat is naar mijn mening een totaal idiote prijs. De BMW dealer was prijzig maar een stuk goedkoper. Dus, toch weer gaan kijken naar de beschikbare kleuren wrap folie. Ik houd van contrast dus uiteindelijk is mijn keuze

gevallen op een harde blauwe metallic kleur. Om precies te zijn de G227 van 3M. Voor rond de 100 euro heb ik voldoende folie aangeschaft om de quartsblauwe delen van mijn motor te wrappen. Mocht het resultaat niet mooi zijn dan is er nog geen man overboord. Het grote voordeel van de wrapfolie is immers dat de originele lak er weer zo goed als nieuw onderuit komt na verwijderen van de folie. Het resultaat is t.z.t. uiteraard weer te zien op deze site.

Deze foto vond ik op internet. Ik verwacht dat mijn RT er na het wrappen zo uitziet. Ieder zijn ding, maar ik vind de knallend blauwe kleur mooi voor de RT LC

24-05-2016

Na een volledig, door aanhoudende regen, verpeste vrije dag gisteren (of mijn natuurlijke drang om ergens tegenaan te trappen :-) heb ik vandaag mijn pijlen gericht op Garmin en TomTom navigatiesystemen. Met name met de Garmins heb ik een ontzettende haat liefde verhouding. Momenteel rijd ik met een BMW Navigator V, dus een Garmin. Simpelweg omdat deze past in de daarvoor gereserveerde ruimte in het dashboard van mijn R1200RT LC. Ik ben ook in het bezit geweest van een TomTom rider 5, waar ik erg tevreden over was. Je mag er dus vanuit gaan dat mijn vergelijking van beide systemen gefundeerd is op mijn persoonlijke ervaringen. Mijn persoonlijke mening is dat ik wil rijden, liefst met behulp van een navigatiesysteem dat mij redelijk probleemloos een mooie tocht laat rijden die ik van het internet geplukt heb. Ik heb geen interesse om eerst een diepgaand onderzoek te moeten verrichten naar het wel en wee van het systeem en zijn werking. Daarmee kom ik gelijk bij de kern van het probleem dat ik heb met de Garmin systemen. Naar mijn mening is Garmin heer en meester in het onlogisch opbouwen van de software.  Ik weet niet hoe men het klaar speelt, maar aan elke instelling lijkt een never ending zoektocht vooraf te moeten gaan. Neem de kronkelroutes. Bij TomTom stel je een route in van A naar B. Wellicht staat je TT ingesteld op de snelste route. Wil je al kronkelend op je bestemming komen dan druk je simpelweg op het beginscherm op kronkelroutes. Zo gemakkelijk kan het ook. Bij Garmin moet je dieper het menu in om dit aan te geven. Deze "diepgang" lijkt bij Garmin eerder regel dan uitzondering te zijn. MrGPS die gerust een expert op het gebied van navigatiesystemen mag worden genoemd zegt er het volgende over: "Garmin is qua routes echt een stuk meer 'sophisticated'; technisch gaat het allemaal veel dieper waardoor de Garmin voor de heavy user veelal de beste keuze is. Maar het stelt wel hogere eisen aan je inzicht in gedrag van software en toestel om die meerwaarde er ook echt uit te halen." Hiermee onderschrijft hij mijn voorgaande statement volledig. Uiteraard zullen er ook hele bevolkingsgroepen zijn die zich wel in de software en werking van een systeem willen verdiepen en die mij na de eerste alinea van dit stuk al tot een zeikerd hebben gebombardeerd, wat uiteraard hun goed recht is :-) Uiteraard zou het niet reëel zijn om te beweren dat er niks goeds over de Navigator V te vertellen valt. Het systeem is in vergelijking tot zijn voorganger, de Garmin 660 een  enorm stuk sneller geworden. Ook het koppelen van mijn zakelijke Windows Phone, Prive iPhone en mijn Nolan n-com B1 systeem gaat gemakkelijk, vlekkeloos en snel.  Herberekeningen worden ook razendsnel uitgevoerd. Niet allemaal kommer en kwel dus.

 

Voor vandaag laat ik het hierbij. Ik ga aan de slag met het verzamelen van voor en nadelen van beide systemen om een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen. Informatie moet natuurlijk wel zinvol zijn en niet gebaseerd zijn op onderbuikgevoel. Wordt vervolgt............Uiteraard ben ik zeer nieuwsgierig naar persoonlijke ervaringen van jullie. Dat kunnen kleine ergernissen zijn of gigantische bugs. Laat ze mijn kant op komen!!!

22-05-2016

Deze week kreeg ik een mail van een bezoeker van mijn site. Ook hij rijdt op een R1200RT LC en vroeg mij naar mijn ervaring met de sloffen onder mijn RT.  Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik niet weet of dit nog zo is, maar in 2014 toen ik mijn RT LC bestelde werd deze afgeleverd met òf Continental Road Attack òf de Michelin Pilot Road 4 banden. Die van mij en van de mailer, die mij triggerde dit stukje te schrijven, werden beide afgeleverd met de Continentals. Achteraf kan ik zeggen............helaas!! Op mijn vorige RT heb ik de "af fabriek banden" (waarvan ik het merk niet meer weet) vanwege de lovende recenties vervangen voor de Michelin Pilot Road (destijds  type 1) banden. Ik las natuurlijk al jaren over de invloed die banden kunnen hebben op het rijgedrag van een motor, maar had dat in de praktijk nooit echt extreem ervaren. (wellicht omdat ik lange tijd op choppers heb rond getuft) Tot ik opstapte na de montage van de Pilot Roads. Wat een enorm verschil!! De machine stuurde ongelofelijk veel strakker en voelde veel stabieler aan. De bochten werden alsmaar leuker!! :-) Het eerdere "zwabberen" in de bochten was verdwenen en het vertrouwen in de RT nam met elke rit toe. Terug naar mijn huidige RT. Deze heb ik gekocht zonder er ook maar een meter op te hebben gereden. De machine zag er mooi en strak uit en ik had er alle vertrouwen in dat de rijeigenschappen gelijk of misschien zelfs beter zouden zijn dan van zijn voorganger. De eerste rit na aflevering staat me nog helder voor de geest. Eenmaal op de snelweg voelde de RT LC minder stabiel aan dan zijn voorganger. Zelfs de rechtuit stabiliteit was in mijn ogen niet bepaald je van het. Na wat spelen met de ESA werd het wel iets beter, maar ik ben er tot op de dag van vandaag niet bepaald van onder de indruk. Ik ben er absoluut van overtuigd dat dit feit / gevoel veroorzaakt wordt door de Continentals. Bij nat weer doet het achterwiel regelmatig een stapje opzij. Dit bij elkaar opgeteld krijgen deze banden van mij een mager cijfer! De volgende set banden wordt dus zeker NIET de C.R.A. maar wel de Michelin PR4. Vreemd dat BMW kiest voor verschillende type banden bij aflevering en daarbij in dit (en ook vorig geval) de plank zo mis slaat. Mocht je overwegen een RT LC te kopen dan zou ik bij de koop zeker afdwingen dat deze met de Michelin Pilot Road geleverd wordt!! 

14-05-2016

Vandaag niet verder gekomen dan het poetsen van mijn RT LC. Hopelijk is de grilligheid van het weer geen voorbode voor de rest van de zomer. Vandaag is het zomaar een graadje of 10 kouder dan gisteren. En we zijn al niet bepaald verwend met het weer dit afgelopen voorjaar.

08-05-2016

Vandaag weer 3.5 uur op de RT vertoefd. Waar het aan ligt kan ik niet zeggen maar vandaag toch weer iets van zadelpijn gehad. Nu is 3.5 uur in het zadel natuurlijk niet niks, maar toch. Om eerlijk te zijn had ik er niet op gerekend, gezien de ervaringen met het TT zadel op mijn vorig model RT. Misschien vergt het toch iets gewenning. Wordt vervolgd.

07-05-2016

Gisteren werd het Touratech zadel voor mijn R1200RT LC geleverd. Ik beloofde een review van het zadel op mijn site. Belofte maakt schuld. Gelukkig speelde het weer mee en was ik in de gelegenheid om een flinke tour te maken op de RT LC mèt het Touratech zadel. Wat valt er op? Meteen na de montage toen ik op het zadel plaats nam, viel op dat het veel harder is dan het originele BMW zadel. Veel mensen denken: “ik krijg pijn aan mijn kont en aan mijn onderrug dus het zadel is te hard”. Dit is een misvatting!! De pijn aan stuitje, kont en onderrug is vrijwel altijd het gevolg van het tegenovergestelde, namelijk een TE ZACHT zadel. Mijn rug is niet bepaald de beste op deze planeet en op mijn vorige RT heb ik diverse zadels getest. Kon ik op het originele zadel ongeveer een uur pijnvrij rijden, op het Touratech zadel was het een mission impossible om pijn te krijgen aan een van de eerder genoemde lichaamsdelen. Ook na meerdere uren in het zadel gezeten te hebben, stapte ik pijnvrij af. Never change a winning team, dus ook op mijn RT LC moest en zou het weer een Touratech zadel worden. Wat ook gelijk bij montage van het zadel opvalt is dat het een fractie breder is dan het origineel. Het scheelt niet echt veel maar net genoeg om het comfort te doen toenemen. Ook een wezenlijk verschil als je beide zadels naast elkaar legt is de vorm van het zitvlak van het TT zadel. Is het origineel recht en vormloos, het Touratech zadel is gevormd om de natuurlijke vormen van een standaard mensen-kont exact te laten passen J Na mijn rit vandaag van meerdere uren is het Touratech zadel weer de juiste keuze gebleken. Ik heb overigens gekozen voor de standaard bekleding en niet de ademende stoffering van het zadel. Dit omdat ik sterk twijfel aan het nut van deze stoffering als ik erop zit met een motorbroek die op deze plaats niet ademend is.  Deze beslissing heb ik mede genomen op basis van de ervaring van een Duitse BMW R1200GS rijder die ik op vakantie in Frankrijk ontmoette. Hij had gekozen voor de ademende versie maar deze bleek in de praktijk toch water op te nemen. Dit werd door onze oosterbuur GS rijder niet als lekker ervaren en om eerlijk te zijn kan ik mij daar wel iets bij voorstellen. Mocht ik na het veelvuldig gebruik van het TT zadel komen tot voortschrijdend inzicht, dan zal ik dit zeker laten weten op deze site. Voor nu is het TT zadel wat mij betreft een echte AANRADER!! Morgen gaat de test verder.

06-05-2016

Vandaag werd het Touratech zadel voor mijn R1200RT LC geleverd. Gezien de ervaringen tijdens de afgelopen ritten op het originele zadel, heb ik erg naar de levering uitgekeken. Kijk op de pagina "Motor Filmpjes Luc" naar de unboxing en montage van het TT zadel. Er volgt binnenkort een uitgebreide review van het nieuwe TT zadel op deze site!!

06-05-2016

Gisteren de laatste rit op het BMW zadel gemaakt. Vandaag werd het Touratech zadel voor mijn R1200RT LC dan toch nog redelijk op tijd geleverd. Het goede weer staat voor de deur en de kriebels kunnen bevredigd worden op de motor en ook nog eens op een comfortabel zadel! Zie de unboxing en montage film op "Motor filmpjes Luc" Review van het zadel volgt.

 

05-05-2016

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het heerlijk motorweer. En dat ook nog eens in combinatie met een lang Hemelvaart weekend van 4 dagen. Vandaag dus gelijk maar een rit van tegen de 200 km gemaakt. Laten we het achterstallig genot inhalen noemen. Bewapend met de beide GoPro's voor en achter op de RT een mooie rit door limburg, Brabant en België gemaakt. 

 

01-05-2016

Zou het dan eindelijk gaan gebeuren??? Gaat het mooie motorweer dan toch nog komen? Als ik de voorspellingen moet geloven wel :-) (en dat werd tijd ook!!) Helaas is het door mij bestelde zadel van Touratech nog niet geleverd ondanks de toezegging dat het binnen 10 werkdagen bezorgd zou worden. Van een andere RT rijder die ook het TT zadel voor de RT LC besteld had, hoorde ik dat ook hij langer had moeten wachten op levering dan de beloofde 10 dagen max. Toch de levertijd herzien TT? Het zij zo. Gezien mijn ervaringen tijdens de laatste rit hoop ik dat het niet al te lang meer op zich laat wachten want het originele zadel is echt geen feest om op te rijden.

 

29-04-2016

Vandaag de bestelde GoPro Hero 3+ Black binnen gekregen die ik via Marktplaats op de kop heb weten te tikken. Mijn Silver en Black beide gekoppeld aan de GoPro WIFI remote, zodat ik ze op de motor met een druk op de knop beide kan bedienen. Dit ging feilloos. Daarna toch de moed verzameld om beide GoPro's van de nieuwste software update te voorzien. Je zult zeggen: wat is daar zo bijzonder aan? In het verleden heb ik een GoPro hero 3+ silver van een update voorzien, waarna de WIFI met geen mogelijkheid meer aan de gang te krijgen was. Met dit in het achterhoofd was het updaten toch weer spannend. Uiteindelijk is alles prima verlopen en hebben de Silver en de Black respectievelijk versie 3.02 en 3.03. Opnieuw de gewenste instellingen ingevoerd en ik ben klaar voor mooi weer en mooie ritten!

 

18-04-2016

Vandaag de bestelling geplaatst voor het Touratech zadel voor de LC. Levertijd kan oplopen tot 10 dagen. Als het zadel binnen is zal ik op deze site een review plaatsen

 

16-04-2016

Deze week kroop het bloed toch weer waar het niet gaan kan en ben ik mij gaan orienteren wat de kosten zijn voor het compleet overspuiten van mijn R1200RT. Ik heb het op deze site (en elders) vaker gezegd. BMW levert A, te weinig kleuren per model(jaar) en B, kiest daarbij naar mijn smaak voor te behoudende en saaie kleuren. Wat mij betreft heb ik destijds in 2014 gekozen voor de minst lelijke (en niet de mooiste) Ik heb mijn RT nu anderhalf jaar en deze bevalt mij dusdanig goed dat ik verwacht nog een aantal jaren op deze motor rond te toeren. Aan de kleur heb ik tot nog toe niet echt kunnen wennen. Sterker nog, die is mij een doorn in het oog.  De eerste prijsopgave die ik binnen heb voor het spuiten, liegt er niet om. Incl. demontage en montage tegen de 1800 euro. Dat moet, ook bij een professionele spuiter, goedkoper kunnen. Dus nog even verder kijken. Je moet wat voor je hobby over hebben, maar ook ik heb mijn grenzen :-) Wordt vervolgt. Hopelijk binnenkort met een mooie fotoreportage van de nieuw gespoten RT.

 

09-04-2016

Ook vandaag weer een mooie rit gemaakt door zuid-limburg. Elders op deze site geef ik al aan dat het originele zadel van de RT LC beter is dan van de voorgaande RT modellen, maar ook dit is verre van optimaal (wat ik overigens een schande vind voor een motor van 24 mille) Ik had gedacht te wachten tot Touratech een verwarmde versie van het LC zadel op de markt brengt. TT geeft aan dat de verwarmde versie in ontwikkeling is maar kan nog geen release datum geven. Ik merk tijdens de laatste ritten dat het originele zadel steeds minder voldoet en pijn in de rug en kont veroorzaakt. Aangezien dit de lol van het rijden behoorlijk kan verzieken denk ik toch dat ik de onverwarmde versie van het TT LC zadel ga bestellen, dat wel al leverbaar is. Op mijn vorige RT had ik ook het TT zadel en was daar zeer over te spreken.

 

03-04-2016

Vandaag de spits afgebeten van het nieuwe motorseizoen. Het lekkere weer heeft wat langer op zich laten wachten dan gehoopt, maar eindelijk was het zover! 150 km plezier gehad op de motor. Deze rit was tevens een test voor de posities van de actioncams. GoPro Hero 3+ Black naar voor gericht met de GoPro zuignap aan het linker kuipdeel van de RT. De GoPro Hero 3+ Silver met een zuignap op de tank op mijzelf gericht. De Garmin Virb Elite naar achteren gericht en bevestigd aan de handgreep van de bijrijder met de originele klem. De eerste blik op de beelden viel niet tegen. Uiteraard zal het eindresultaat van de gemonteerde beelden met het nieuwe softwarepakket van MagiX binnenkort hier en op mijn YouTube kanaal te zien zijn. Wat wel opviel was dat de batterijen van de beide GoPro's na de rit volledig vol waren, maar het laden van de accu van de Garmin Virb werd via onderstaande USB adapter niet bijgehouden. Al verwacht ik dat je een dag rijden kunt zonder dat de Virb uitvalt met een lege accu.

 

01-03-2016

Vandaag bij de dealer geweest voor de eerste onderhoudsbeurt (buiten het 1000km beurtje) Bijna 10 K op de teller gezet. Onder garantie werd het dekseltje van het remvloeistof reservoir vervangen. Voor vervanging zweette het reservoir remolie langs de rand van het dekseltje. Tevens ontdekte ik in de buurt van de linker cylinder achter de tupperware iets wat leek op een kleine olielekkage. Dit werd inderdaad door Keram motorrad bevestigd en verholpen met een nieuwe pakking. Daarnaast is de RT voorzien van een software update. Zowel ik als mijn R1200RT LC  zijn weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen met heel veel motorplezier!!

 

Zondag 20-12-2015

Om de achter geplaatste actioncam (GoPro Hero 3+ Silver) van permanente spanning te voorzien, heb ik deze adapter gekocht die ik links achter in het accessoire contact stop. 

Zondag 20-12-2015

Deze 3 poots zuignap gekocht om een van de 3 actioncams op de tank te kunnen monteren. De planning is: GoPro Hero 3+ Black naar voren gericht (aan linker kuipdeel met GoPro zuignap) De 3+ Silver naar achteren gericht vanaf een van de koffers. En om zelf incidenteel in beeld te komen wordt de Garmin Virb Elite op de tank bevestigd met de zuignap (hier rechts) Ook deze kan viade dubbele USB poort gevoed worden.

 

 

 

 

Vrijdag 11-12-2015

Vandaag een 2e hands GoPro Hero 3+ Black op de kop weten te tikken. Met zowel de Silver als de Black in mijn bezit kan ik alle accessoires uitwisselen. De beide camera's kunnen met één WIFI remote bediend worden, wat uiteraard ook heel erg handig is. Beide GoPro's zijn op de RT LC gekoppeld aan permanente voeding dus met een lege GoPro accu (of het wisselen daarvan) zal ik niet komen te staan onderweg

 

 

Vandaag toch besloten om de eerder genoemde verstralers in dit topic te koop te zetten. Niet dat de lampen mij niet bevallen maar ik weet simpelweg niet hoe ik de verstralers op een nette manier moet bevestigen op de R1200RT LC. Zou ik de valbeugels van Wunderlich of van Touratech gemonteerd hebben dan waren de lampen ook geen probleem. Maar met de valbeugels vind ik de RT teveel lijken op een lesmotor en dat is niet echt mijn ding (met alle respect voor de mensen de de valbeugels wel gemonteerd hebben) Als ik de lampen verkocht heb, ben ik van plan om de "Wunderlich Zusatzscheinwerfer" te kopen met alle bekabeling en bevestigingsmaterialen voor de R1200RT LC. Alleen worstel ik nog met de vraag of deze lampen samen met de angeleyes overdag gevoerd mogen worden. Ik lees veel verschillende meningen maar weet nog steeds niet wat de wet toelaaat. Als iemand mij kan adviseren met een deskundig antwoord dan zou ik dat waarderen!

 

Donderdag 10 december 2015

De Garmin Virb is vandaag verstuurd naar de nieuwe eigenaar. Voor het geld wat hij opgebracht heeft is het zeker een leuke camera. De Garmins hebben enkele voordelen die voor sommigen belangrijk zullen zijn maar voor mij net iets minder zwaarwegend. Binnenshuis waar minder licht is, maakt de Garmin (Virb en Virb Elite) mooiere opnames dan mijn Go Pro hero 3+ Silver. Ook is het beeld van opnames tijdens lopen / bewegen van de Garmin minder onrustig dan dat van de GoPro door de beeldstabilisatie van de Garmin. Heb ik het toch over beeldstabilisatie dan denk ik toch dat Sony op dat gebied vooralsnog de voorloper blijft. Maar.......de beeldkwaliteit van de GoPro blijft voor mij toch de beste en voor gebruik op de motor blijft dit voor mij dè camera!

 

Woensdag 05 december 2015

Vandaag toch de beslissing genomen om een van de beide Garmin Virbs te verkopen en hiervoor in de plaats op zoek te gaan naar een GoPro Hero 3+ Black Edition. Dit vanwege de zeer geringe maar toch beter kwaliteit van het beeld.  Advertentie op marktplaats gezet en inmiddels enkele biedingen gehad.

 

Zaterdag 05 december 2015

Als slot van het striping gebeuren op mijn R1200RT LC heb ik de tank en de kopse kant van de zijpanelen voorzien van de blauwe accenten. Hiermee houd het voor mij op omdat ik anders denk dat ik te maken krijg met een geval van overdaad (en dat schaad)

 

 

 

 

 

Zaterdag 05 december 2015

Tankpad besteld dat uiteindelijk niet bleek te passen, dus maar een stukje ingekort. Goed genoeg om te voorkomen dat de rits van mijn motorjas de tank beschadigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 27-11-2015

Als je dan toch oog voor het kleinste detail hebt, dan zijn de ventieldopjes van metaal met het BMW embleem natuurlijk een must om op de motor te zetten. Bij deze dus :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 27-11-2015

Gekocht: de 12V, 2A USB DIN stekker. Vóór op de motor heb ik 2 USB poorten ingebouwd. Hierop is de Naar voor gerichte GoPro Hero 3+ Silver aangesloten. De andere poort gebruik ik voor, òf mijn GSM, òf de WIFI remote van de GoPro op te laden. Om de Garmin Virb Elite actioncam die achter op de motor gemonteerd is, ook permanent van stroom te voorzien heb ik deze stekker gekocht die ik in de achterste 12V aansluiting kan insteken. Op deze manier hoef ik mij geen zorgen te maken dat de accu van de actioncam tijdens de rit leeg raakt. Meerdere actioncams kunnen niet laden en opnemen tegelijk. Hiervoor is een aanpassing van de USB laadkabel noodzakelijk. Het is 5 minuten werk en hoe het moet zie je op het volgende instructiefilmpje (gemaakt door de amerikaan Karl waar ik veelvuldig contact mee heb en die ook op een R1200RT rijdt) Deze oplossing werkt trouwens niet alleen voor de Sony Actioncams. Ik heb deze oplossing toegepast voor de Garmin Virb Elite en de Garmin Virb Standaard:

 

Kabel netjes onder het zadel door naar de USB lader en vervolgens een dag lang non stop toeren zonder een accu te wisselen :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 23-11-2015

Binnenkort op deze site en mijn Youtube kanaal, een vergelijkingstest van mijn 3 actioncams: De Garmin Virb (vandaag binnen gekregen), Garmin Virb Eilite en de GoPro hero 3+ Silver edition. Uiteraard heb ik veel tests gekeken op YouTube maar ik vind het moeilijk om te beoordelen aangezien YouTube filmpjes die ge-upload worden sterk comprimeerd waardoor de kwaliteit begrijpelijkerwijs achteruit gaat te opzichte van de originele beelden. De laatst door mij aangeschafte actioncams (de beide Garmins) heb ik nog niet echt kunnen testen op kwaliteit van beeld en geluid. Binnenkort dus meer over mijn bevindingen van deze cams ten opzichte van mijn GoPro. Iedreen weet dat GoPro de markt nog steeds in handen heeft op het gebied van de action cams. Toch is de eerste indruk die ik heb van de Garmins verre van slecht. Wordt vervolgt!

 

Zaterdag 21-11-2015

Als reserve, 10 meter striping gekocht in dezelfde kleur als de eerder door mij aangebrachte striping op de R1200RT LC (Donkerblauw Metallic, zie pijl) Gekocht bij Stickerandstripings.com. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 21-11-2015

Voor 3 euro incl. verzendkosten vanuit china probeer je nog eens wat :-) OM de tank te beschermen tegen krassen o.i.d. heb ik deze tankpad besteld. Mocht het tegenvallen dat kan ie voor dat geld nog altijd de kliko van binnen bekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 21-11-2015

Voor het comfort van de bijrijder en omdat het mooi afgewerkt uitziet, het originele BMW rugkussentje voor het kleine topkoffer gemonteerd

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 13-11-2015

Wellicht wat vreemd om op deze plaats te vermelden: Na 5 jaar actieve deelname heb ik het bmwrtforum.nl de rug toegekeerd na alweer een nutteloze discussie met de moderators. Zaken die ik daar poste kan ik ook op andere media (zoals o.a. deze site) vermelden. Met dank aan de leden die de moeite genomen hebben met een persoonlijk bericht afscheid te nemen!

 

Zondag 08-11-2015

Vandaag heb ik de Baas Controller voor de accuspanning op de RT gemonteerd. Het stelt allemaal niet veel voor als je eenmaal weet waar de schroeven zitten om de tupperware te demonteren. Hier de montage in woord en beeld voor de geïnteresseerden:

 

De controller wordt (simpeler kan het bijna niet) op de plus en de min pool van de accu aangesloten. De controller is zo ontworpen dat deze geen stroom verbruikt. Je drukt tegen het tuimelschakelaartje en dan zie je het groene lampje oplichten als de accu in orde is 

 

en het rode als de accu ontladen is. Branden beide lampjes op de controller dan is het tijd de accu aan de druppelaar te hangen. Het apparaatje wordt met 2 tyraps bevestigd aan het stuur. De draadjes ga ik tzt wegwerken. De draden zijn voorzien van 2 oogjes die aan de polen van de accu bevestigd worden. Om de draden netjes te kunnen wegwerken zal ik zoals gezegd een deel van de tupperware moeten verwijderen. Om te beginnen zal ik het rechter kuipdeel verwijderen. Dit gebeurd door 2 schroeven te verwijderen (Zie foto links (Rode pijl) Sorry voor de vliegenlijken :-) De motor is niet gepoets na de laatste rit) en het kuipdeel vervolgens aan de onderkant naar je toe te trekken. (Hier zit het namelijk met 2 kegelvormige nokjes in een rubberen oog gedrukt)tot slot beweeg je het kuipdeel schuin omhoog richting de tank omdat het met 2 nokjes  aan de motor gehaakt zit.

 

 

Het gaat allemaal heel soepel, dus je hoeft weinig tot geen kracht te gebruiken en niks te forceren!  Vervolgens zul je, om bij de polen van de accu te komen, het onderste kuipdeel moeten verwijderen. Dit gebeurd door de schroef links boven op de foto te verwijderen. (zie rode pijl)

 

 

 

 

 

 

Vervolgens verwijder je de schroef onder de uitlaatbocht zoals aangegeven op de foto links (rode pijl) Hierna kun je het onderste kuipdeel naar je toe trekken en van de motor verwijderen. Je ziet nu de beide accu polen zitten. De rode draad aan de controller is de plus en de zwarte wordt aan de min pool aangesloten.

 

 

 

 

Bevestig de oogjes van de controller aan de polen van de accu en bevestig de tupperware in omgekeerde volgorde weer aan je RT.

 

Klaar is kees!

 

 

 

 

Zo te zien is mijn accu in ieder geval nog  op spanning :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 21-10-2015

Niet echt nodig, maar ik vind het optisch wel een verbetering. Besteld bij Hornig.

 

 

 

 

 

Eveneens besteld bij Hornig. Afdekkapje aan de linkerzijde met als enig doel: Optische verbetering.

 

 

 

 

 

 

Omdat ik nu al zie dat de afstandsbediening van de RT LC sporen nalaat op het stuur, heb ik het carbon deel besteld dat dit soort beschadigingen tegen moet gaan. Besteld bij Hornig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dinsdag 20-10-2015

FF een snelle check doen of de accu nog op spanning is. De BAAS controller, die ik besteld heb bij Wunderlich, wordt rechtstreeks op de accu aangesloten, maar verbruikt geen stroom. Door het knopje naar links te bewegen zie je of de accu geladen moet worden of nog vol is.

 

 

 

 

 

Dinsdag 20-10-2015

Iedereen kent het wel. Het hele motorblok vol met modder omdat het spatbord van de R1200RT te klein is. Omdat niet poetsen maar rijden de hobby is heb ik van Wunderlich deze spatbordverlenger gekocht.

 

 

 

 

Dinsdag 20-10-2015

Om te voorkomen dat de zijstandaard te snel wegzakt in de grond, heb ik van Wunderlich de vergoter gekocht. Deze is qua model iets anders dan op de foto. Heeft een perfecte pasvorm en ziet er keurig afgewerkt uit

 

 

 

 

Woensdag 14-10-2015

De velgstriping was binnen en deze heb ik dan ook gelijk aangebracht. Met een overgebleven stuk heb ik een blauw biesje op beide koffers van de RT aangebracht. De Velgstriping en de andere striping zijn los van elkaar gekocht bij verschillende levenranciers in verschillende werelddelen

:-) maar de kleur is exact hetzelfde. (Zie foto) Ik als pietje precies ben daar natuurlijk weer erg blij mee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier de subtiele 6.0 mm brede velgstriping, die ik aangebracht heb met de bijbestelde "applicatior". Zeer de moete waard voor die paar euro extra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 11-10-2015

Ik weet niet of het mooi is in combinatie met onderstaande striping, maar omdat de prijs niet wereldschokkend is heb ik een rol blauw metallic velgstriping gekocht van 6 mm breed om ook de velgen een apartere look te geven. Mocht het niet bevallen dan is het ook weer snel verwijderd. Ook daarvan zal ik op deze site het eindresultaat laten zien.

 

Vandaag was met 11 graden en veel zon weer een heerlijk motorweertje. De dame mocht de garage uit voor een rit van 150 km.

 

Vrijdag 09-10-2015

Vandaag kreeg ik de striping binnen uit de USA die ik besteld had (zoals vermeld op maandag 28-09-2015 hier beneden) Ik ben meteen aan de slag gegaan en wil jullie het resultaat niet onthouden. Zie hier dus de foto's van het eindresultaat. Op een paar hele kleine luchtbelletjes na, die ik nog te lijf ga, is het plakken prima gelukt en niet echt heel erg ingewikkeld. Ondergrond goed schoon en vetvrij maken is

 

 

 

uiteraard een vereiste. Met een spatel de striping goed aandrukken en de luchtbellen naar de zijkant wegdrukken. Lukt dit niet volledig dan is er nog de mogelijkheid om de luchtbel door te prikken en deze alsnog met de spatel glad te strijken.

De tank.

De koffers. Ik moet zeggen dat ik zeer te spreken ben over het resultaat. De saaie grijze kleur wordt iets gebroken op deze manier en wat mij betreft past het blauw er goed bij. Maar dat is natuurlijk altijd een kwestie van smaak. De striping is in veel verschillende kleuren te bestellen dus voor elk wat wils.

 

 

 

 

 

 

Zondag 04-10-2015:

Verstralers (niet origineel BMW) gekocht. Nu nog een manier vinden om deze op een nette manier te monteren op de R1200RT LC. Wellicht met de draagarmen die voor de originele BMW verstralers zijn ontwikkeld. DE eerste indruk van de verstralers is goed. Ze zien er netjes afgewerkt uit. De zwarte behuizing is van aluminium en het geheel voelt degelijk aan. Het idee is om de lampen van stroom te voorzien via de accessoire

stekker die zich achter het linker kuipdeel bevind en waarmee de lampen over het contactslot lopen. Dit, uiteraard, om te voorkomen dat ze de accu leeg trekken als ik ze zou vergeten uit te schakelen. Op een later tijdstip zal ik de manier van monteren hier beschrijven en foto's van het eindresultaat plaatsen op deze site.

 

Uiteindelijk toch besloten dat ik de lampen niet vind passen bij de R1200RT LC. Het zou veel beter staan op de GS. Daarom heb ik deze verstralers toch verkocht.

 

Maandag 28-09-2015:

Omdat ik de kleur van mijn RT vanaf het begin niet bijzonder mooi vind, maar altijd betiteld heb als de minst van de kwade (leverbare kleuren) Zit ik al vanaf dag 1 te denken wat ik kan doen om de RT op te leuken. Eerst wilde ik de motor volledig laten wrappen zoals te lezen is onder de sectie Motorwrap op deze site. Intussen ben ik van gedachte veranderd en ben ik van plan striping op de bestaande kleur aan te brengen. Om de RT niet al te opzichtig te maken heb ik gekozen voor blauwe metallic striping op de quartz blauwe machine

Na aanbrengen van deze striping overweeg ik nog om de velgranden met dezelfde kleur blauw op te fleuren. De (hier in het rood afgebeelde striping set) heb ik besteld in de states via de volgende site Autotrimdesign. Ik zal op deze site uiteraard info m.b.t. het aanbrengen van de striping en het eindresultaat uitgebreid showen.

 

 

 

 

Dinsdag 04-08-2015:

De eerste 6000 kilometer staan op de teller en ik waardeer de machine steeds meer. Olieverbruik is zowat nihil. Het grote verschil met het vorige model RT zit in het feit dat je zonder dat je het door hebt steeds harder gaat rijden. Dit is te danken aan de stabiliteit van de motor en het vertrouwen dat steeds groter wordt.  ik verwacht de kilometerstand gaat oplopen tot 10.000 als de machine 1 jaar in mijn bezit is. Dit terwijl ik gemiddeld altijd rond de 5000 per jaar reed. Wellicht is dit verschil te danken aan de hoge fun factor van deze R1200RT LC. Simpelweg een heerlijke motor!!

 

Zaterdag 13-06-2015:

Vandaag weer een rit gemaakt van een kleine 200 km. Mooie tocht van Sittard tot in Heeze (Brabant) en via verschillende dorpen binnendoor weer teug gereden.

 

Zaterdag 06-06-2015:

Dit seizoen nu alweer 2600 kilometer gereden op de R1200RT LC (naast de 5000 die ik dit jaar gereden heb op mijn nu ingeruilde RT van 2009). De motor voelt op alle fronten zo stabiel en vertrouwd aan dat ik mijzelf erop betrap dat ik steeds harder rijd, met name in de bochten. De vering is subliem en geeft geen krimp onder alle omstandigheden. Wat BMW nog steeds niet gelukt is, is om een zadel te produceren dat goed zit en je zadelpijn bespaard. Nu ik 5000 km op de teller heb gezet blijkt het zadel qua vorm en hardheid niet het comfort te bieden dat het Touratech zadel dat ik op mijn vorige RT had wel bood. Ik heb dan ook de beslissing genomen om toch weer een Touratech zadel te gaan aanschaffen voor de RT LC. Investering van 350 euro maar de prijs meer dan waard. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het originele zadel van de LC een stuk beter is dat dat op mijn RT van 2009. (dat was echt brandhout) Als het nieuwe zadel binnen en gemonteerd is, zal ik ook hier mijn ervaringen delen.

 

Zaterdag 02-05-2015:

Naar de weersvoorspelling gekeken en geconstateerd dat het vandaag weer moest gaan gebeuren. Morgen de hele dag regen dus de R1200RT mag vandaag weer van stal. Vol goede moet richting de heuvels van het Zuid-Limburgse land. Helaas was er geen doorkomen aan. Een en al wielrenner waardoor de term doorrijden niet van toepassing is. De eerste beste snelweg genomen richting noord limburg. Kortom toch een mooie rit van 200 kilometer.

 

Woensdag 15-04-2015:

Stralend weer. April is op de helft en de thermometer geeft 25 graden aan. Zowaar niet verkeerd. Toch klopt er iets niet. O ja, ik zit binnen en ben aan het werk. Wat doe je dan? Juist, verlof nemen en op de RT kruipen. Dat heb ik dus gedaan. De Revit doorwaai jas mocht ook van de kleerhanger en werd om mijn bovenlijf gedrapeerd waarna ik er helemaal klaar voor was om een middagje te gaan genieten. De GoPro werd opgestart om het ultieme geluk vast te leggen en zo heb ik met een brede glimlach op mijn gezicht de eerste 1000 kilometer op de teller gezet van dit seizoen. (Natuurlijk niet allemaal vandaag gereden)

 

Zondag 12-04-2015:

De LC stond weer te trappelen in de garage toen zij het zonnetje zag schijnen en dus mocht de weer de cilinders strekken op het asfalt. 200 km door Limburgs en Brabant land getoerd.

 

Zondag 05-04-2015:

Vandaag een heerlijke rit gemaakt langs allerlei Brabantse dorpjes. Mooie lange doordraaiers die nog niet door veel automobilisten lijken te zijn ontdekt. Vertrokken toen menigeen nog achter het paasontbijt zat. Zo heb ik de eerste duizend kilometer van dit motorseizoen er alweer op zitten. En wat voelt die RT-LC toch heerlijk en vertrouwd aan!!

 

Dinsdag 24-03-2015:

Het motorvirus heeft weer in alle hevigheid toegeslagen nu het voorjaarszonnetje zich weer laat zien. Vandaag dus weer een mooie rit gemaakt door Zuid Limburg. Hierbij verbaas ik me telkens weer over de nieuwe weggetjes die ik elke keer weer ontdek en door plaatsjes komen waarvan ik het bestaan niet eens wist. Mooi!!

 

Maandag 23-03-2015:

Vandaag heb ik een rit gemaakt door Zuid-Limburg. Nu het pas maart is en ook nog een maandag is het nog goed toeven in tegenstelling tot de zomermaanden als het heuvelland weer verstopt zit met vierwielers. Het was een heerlijke rit waarvan binnenkort het filmpje op deze site en op YouTube te zien zal zijn.

 

Zondag 22-03-2015:

Deze week heb ik van MotorWrap de kleurmonsters binnen gekregen. Het blijft moeilijk inschatten hoe de motor eruit ziet na wrappen aan de hand van een kleurstaal van 20 bij 30 cm. Ik neem rustig mijn tijd om te beslissen wat het gaat worden. Ik neig nu naar Metallic Blauwe glanzend voor die delen van de motor die nu Quartz Bleu Metallic zijn (een mooie naam voor saai muis grijs). Wordt vervolgt.

 

Zaterdag 07-03-2015:

Ik geef het toe, ik ben een mooi weer rijder. Deze week kwamen de voorspellingen voor een goed weekend met veel zon op gang en de RT LC stond dan ook te trappelen in de garage. Zij moest en zou het asfalt trotseren en die pret gunde ik haar maar al te graag. (ja inderdaad, ik zie de RT als een "zij". Wellicht door mijn geslacht en geaardheid voelt het beter om een zij dan een hem te bestijgen :-) Zaterdag was het dan zover en wat voelde het weer goed om door het Limburgse heuvelland te rijden en te genieten van de omgeving en de LC. Hoe oubollig klinkt het als ik zeg: de PK's van de boxer tussen  mijn benen te voelen werken, de temperatuur te voelen, de natuur te ruiken en dat alles met een glimlach op mijn snuit die er na het afstappen haast niet meer vanaf te beitelen is. Wat is dat toch met motorrijden??

De rit is te zien onder de rubriek "Motorfilmpjes Luc"

 

Zaterdag 28-02-2015:

Omdat ik de leverbare kleuren van BMW lelijk vind, ben ik me gaan oriënteren op internet naar de mogelijkheden om mijn RT te laten wrappen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de geluiden positief. Komende week bellen om een richtprijs op te vragen via: powerseal (Klikkerdeklik). Kijk op hun site Motorwrap (klikkerdeklik) voor voorbeelden

 

Woensdag 25-02-2015:

Vandaag een waterdichte behuizing voor de GoPro hero 3+ Silver "gesloopt" :-) Aan de zijkant een opening gemaakt ter grootte van de mini USB stekker om deze tijdens het rijden permanent aan de USB poorten (voeding) te kunnen koppelen.

 

Zondag 22-02-2015:

Vandaag de BMW navigator V voorzien van motorroutes. In de loop van de tijd heb ik veel routes verzameld maar eigenlijk nooit de moeite genomen deze naar de Navigator te kopiëren. Nu ben ik dus klaar voor het komende seizoen.

 

Donderdag 19-02-2015:

Gisteren de dealer gebeld om een rugkussen voor het kleine (in kleur gespoten) topkoffer voor mijn RT te bestellen. Het onderdeel was op voorraad dus vandaag gelijk opgehaald en gemonteerd. Niet dat er vaak iemand achterop zit maar ik vind het mooi afgewerkt uitzien op het koffer. Toen ik toch bezig was heb ik gelijk de USB poorten die ik gemonteerd had, aangesloten om te laten functioneren over het contactslot. Hierop kan ik de GoPro hero 3+ Silver aansluiten om deze van voortdurende spanning te voorzien om niet met een lege GoPro accu geconfronteerd te worden onderweg. Ook de WIFI remote en GSM kan ik zo tijdens de rit opladen.